Hopp til innhold

Wenger til NRK om Haaland: – Det ser så enkelt ut for ham

Erling Braut Haaland fortsetter å forbløffe fotballverdenen. Nordmannens prestasjoner blir også lagt merke til av en av tidenes største trenere.

Haaland/Wenger

IMPONERT: Arsène Wenger er imponert over hvor langt framme i utviklingen Erling Braut Haaland er.

Det som slår meg er at det ser så enkelt ut for ham å score mål. Det har noe med hvor raskt han oppfatter situasjoner og timingen i løpene hans, sier Arsène Wenger i et eksklusivt intervju med NRK.

I onsdagens mesterligaoppgjør mot Club Brugge noterte 20-åringen seg for to nye scoringer. Med det ble han historisk. Han er nå den spilleren som har nådd 15 mål på færrest kamper i mesterligaen. Totalt har han 16 mål på tolv kamper.

Det skjedde bare dager etter at han fikk prisen som «årets gullgutt» i Europa og scoret fire mål i lørdagens ligakamp mot Hertha Berlin.

Og selv om Haaland så vidt har rukket å fylle 20 år, blir han allerede sett på som en av de beste spissene i verden.

– Hodespillet kan bli bedre

Wenger regnes som en av de beste trenerne gjennom tidene, og han har både trent og møtt noen av de beste spissene i verden de siste 30 årene.

Erling Braut Haaland

STORFORM: Erling Braut Haaland scorer på bestilling om dagen.

Foto: Leon Kuegeler / AFP

Han forteller at Haaland minner ham om mange av de andre store målscorerne han har sett.

– Han er veldig direkte og effektiv. I tillegg har han en egenskap som kjennetegner gode målscorere. Det er at han sjeldent bommer på mål og at han er ekstremt besluttsom.

Men selv om Wenger mener at Haaland allerede presterer på et veldig høyt nivå, ser han åpenbare ting han kan forbedre.

– Han kan bli enda smidigere og hodespillet hans kan bli bedre. Akkurat nå scorer han ikke mange mål med hodet, og for en høy spiller som Haaland, burde det være rom for forbedring der, sier Wenger.

bgxOqk8cFOQ

HENRY: Arsène Wenger har trent flere av verdens beste spisser de siste 30 årene. Her representert ved kanskje den beste av de alle, Thierry Henry.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Råder Haaland til å bli

Etter å ha mottatt prisen som «årets gullgutt», har det blitt naturlig å sammenlikne Haaland med andre store spillere som har fått samme pris de siste årene.

En av dem er Kylian Mbappé, som fikk prisen i 2017.

– De er forskjellige spillertyper, men det de har til felles er den raske forståelsen av spillet. Mbappé har et lite forsprang fordi han allerede er verdensmester, og han har vunnet flere titler i Frankrike. Når det er sagt, er det enklere å bli verdensmester med Frankrike enn med Norge, sier Wenger og humrer lett.

Den franske trenerlegenden var kjent for å utvikle unge spillere til store stjerner. Wenger tror Haaland gjør lurt i å fortsette å utvikle seg i Tyskland fremover.

– På det stadiet i karrieren han er nå, så er det viktig å ta steg for steg. Personlig ville jeg gitt ham to år til i Dortmund. Han har en god trener og spiller på et godt lag nå og trenger ikke å stresse med noe, sier Wenger.

Siste nytt

 • Ny tung skadebeskjed for VM-håpet Graabak – har fått påvist flere brudd etter treningsulykke

  Kombinertstjernen Jørgen Graabak har fått nedslående nyheter etter et fall på rulleski. Inngangen til den viktige VM-sesongen blir helt annerledes enn trønderen hadde sett for seg.

  Det er tre uker siden uhellet var ute for Graabak. Kombinertprofilen, som har fire OL-gull på merittlista, gikk i bakken på sin aller første økt i oppkjøringen til neste sesongs VM på hjemmebane i Granåsen.

  Tirsdag fikk han svar på nye undersøkelser knyttet til skadene albuen og armen ble påført i ulykken.

  – Status er at albuen er brukket. Det er albuespissen som er av. I tillegg er det store beinet i underarmen brukket, sier Graabak til NTB.

  Adresseavisen omtalte saken først.

  Ved siden av de nevnte bruddene har kombinertprofilen kraftige blødninger i muskulaturen i området som har fått seg en smell. (NTB)

  Jørgen Graabak
  Foto: NTB
 • Turnstjerne raser mot netthets

  Den amerikanske turnprofilen Simone Biles har sett seg lei av all kritikken hun og ektemannen Jonathan Owens har fått i sosiale medier.

  Kommentarene kommer som følge at av NFL-spiller Owens uttalte i en podkast i desember at han ikke viste hvem Biles var før de møttes for første gang.

  – Jeg skal adressere dette raskt, spøken var aldri en spøk! Dere er veldig respektløse overfor forholdet mitt til mannen min, skrev Biles i en Instagram-story mandag og fortsatte:

  – Så jeg sier dette bare en gang. Med all respekt, dra til helvete. Hvis dere fortsetter å kommentere eller tvitre til meg, kommer jeg bare til å blokkere dere. Så enkelt er det.

  Biles avsluttet meldingen med å takke alle sine støttespillere.

  Innlegget kom etter at Biles vant et turnstevne søndag og la ut et bilde der hun kysset Owens og skrev «Hjertet mitt. Den beste supporteren, jeg kunne ikke bedt om en bedre ektemann».

  Til tross for flere støttende kommentarer, gjorde flere kommentarer narr av kontroversen og Owens. (NTB)

  Simone Biles
  Foto: AP
 • Edmonton Oilers tok den siste semifinaleplassen

  Edmonton Oilers avgjorde i sjuende kamp mot Vancouver Canucks og er klar for semifinale i årets NHL-sluttspill. Connor McDavid og co. vant 3-2 på borteis.

  Den helcanadiske kvartfinaleduellen startet med at lagene vant hver sine kamper, men Oilers tok til slutt seieren med to strake triumfer, den siste i Vancouver mandag kveld.

  I semifinalen venter Dallas Stars, som slo Colorado Avalanche i sin kvartfinale. Det første oppgjøret spilles i Dallas torsdag.

  I den andre semifinalen møtes New York Rangers og Florida Panthers. Rangers åpner på hjemmeis onsdag.

  Oilers
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal