Wenger til NRK om Haaland: – Det ser så enkelt ut for ham

Erling Braut Haaland fortsetter å forbløffe fotballverdenen. Nordmannens prestasjoner blir også lagt merke til av en av tidenes største trenere.

Haaland/Wenger

IMPONERT: Arsène Wenger er imponert over hvor langt framme i utviklingen Erling Braut Haaland er.

Det som slår meg er at det ser så enkelt ut for ham å score mål. Det har noe med hvor raskt han oppfatter situasjoner og timingen i løpene hans, sier Arsène Wenger i et eksklusivt intervju med NRK.

I onsdagens mesterligaoppgjør mot Club Brugge noterte 20-åringen seg for to nye scoringer. Med det ble han historisk. Han er nå den spilleren som har nådd 15 mål på færrest kamper i mesterligaen. Totalt har han 16 mål på tolv kamper.

Det skjedde bare dager etter at han fikk prisen som «årets gullgutt» i Europa og scoret fire mål i lørdagens ligakamp mot Hertha Berlin.

Og selv om Haaland så vidt har rukket å fylle 20 år, blir han allerede sett på som en av de beste spissene i verden.

– Hodespillet kan bli bedre

Wenger regnes som en av de beste trenerne gjennom tidene, og han har både trent og møtt noen av de beste spissene i verden de siste 30 årene.

Erling Braut Haaland

STORFORM: Erling Braut Haaland scorer på bestilling om dagen.

Foto: Leon Kuegeler / AFP

Han forteller at Haaland minner ham om mange av de andre store målscorerne han har sett.

– Han er veldig direkte og effektiv. I tillegg har han en egenskap som kjennetegner gode målscorere. Det er at han sjeldent bommer på mål og at han er ekstremt besluttsom.

Men selv om Wenger mener at Haaland allerede presterer på et veldig høyt nivå, ser han åpenbare ting han kan forbedre.

– Han kan bli enda smidigere og hodespillet hans kan bli bedre. Akkurat nå scorer han ikke mange mål med hodet, og for en høy spiller som Haaland, burde det være rom for forbedring der, sier Wenger.

bgxOqk8cFOQ

HENRY: Arsène Wenger har trent flere av verdens beste spisser de siste 30 årene. Her representert ved kanskje den beste av de alle, Thierry Henry.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Råder Haaland til å bli

Etter å ha mottatt prisen som «årets gullgutt», har det blitt naturlig å sammenlikne Haaland med andre store spillere som har fått samme pris de siste årene.

En av dem er Kylian Mbappé, som fikk prisen i 2017.

– De er forskjellige spillertyper, men det de har til felles er den raske forståelsen av spillet. Mbappé har et lite forsprang fordi han allerede er verdensmester, og han har vunnet flere titler i Frankrike. Når det er sagt, er det enklere å bli verdensmester med Frankrike enn med Norge, sier Wenger og humrer lett.

Den franske trenerlegenden var kjent for å utvikle unge spillere til store stjerner. Wenger tror Haaland gjør lurt i å fortsette å utvikle seg i Tyskland fremover.

– På det stadiet i karrieren han er nå, så er det viktig å ta steg for steg. Personlig ville jeg gitt ham to år til i Dortmund. Han har en god trener og spiller på et godt lag nå og trenger ikke å stresse med noe, sier Wenger.

Siste nytt

 • Hovland med i toppen i Dubai

  Viktor Hovland ligger foreløpig på delt 9.-plass etter å ha gått åpningsrunden av europatourturneringen Dubai Desert Classic på fire slag under par.

  Nordmannen var tre slag bak teten da han fullførte det 18. og siste hullet torsdag. Hovland er den nest høyest rankede spilleren (5) som er med i turneringen. Verdenstoer Collin Morikawa og 8.-rankede Rory McIlroy er blant de andre storspillerne i Dubai.

  Hovland startet runden på det jevne med fire strake hull på par. Så ble det en birdie på hull fem og en bogey på hull sju. Etter halvspilt runde lå han stadig på par for dagen.

  Så hentet 24-åringen fram sin beste golf og spilte en eagle på det 10. hullet. Dermed klatret han også betydelig oppover resultatlistene etter en middels dag før det.

  Abu Dhabi Golf Championship
  Foto: Kamran Jebreili / AP
 • Bodø/Glimt kan møte cupaskeladd

  Cupoverraskelsen Nardo kan komme til å få en svært vrien motstander i form av Bodø/Glimt i kvartfinalen i fotball-NM i mars.

  Det ble klart i torsdagens trekning.

  Som en konsekvens av koronasituasjonen ble det kun spilt tre runder i fotball-NM i fjor. De øvrige rundene er skjøvet til i år.

  4. runde spilles 12. og 13. mars. Bare en uke deretter er det klart for kvartfinaler. De spilles 19. og 20. mars. Torsdag ble det klart hvilke lag som kan møtes der.

  Kvartfinalene spilles slik:

  Aalesund/Bodø/Glimt – Nardo/Lillestrøm, Molde/Odd – Åsane/Sarpsborg 08, Sandnes Ulf/Start – Raufoss/Strømsgodset, KFUM Oslo/Brann – Kongsvinger/Viking.

  Semifinalene i cupen spilles 6. og 7. april. De trekkes etter at kvartfinalene er spilt.

  Finalen er satt til 30. april. (NTB)

  Glimt-supportere stormet banen
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Kjempehopp av Riiber i Seefeld – suverent best av alle

  Jarl Magnus Riiber dokumenterte OL-form med et klassehopp på 107 meter som gjorde at han vant den provisoriske omgangen i Seefeld torsdag.

  Riibers hopp på 107 meter gjør at han leder med 57 sekunder i langrennet foran tyske Terence Weber og estlenderen Kristian Ilves om det skulle bli bruk for omgangen.

  Startgaten og farten varierte stort i løpet av omgangen. Riiber hoppet fra gate 12, mens for eksempel Ilves strakte seg til 109,5 meter fra gate nummer 18.

  Trippelen i den østerrikske skibyen er en viktig oppladningskonkurranse før utøverne drar til OL i Beijing over helgen.

  Jørgen Graabak ble nest beste nordmann på en 24.-plass i den provosoriske omgangen.

  Øvrige norske plasseringer (tid bak lederen i parentes): 27) Jens Lurås Oftebro (2.11 min.bak), 35) Espen Andersen (2.20), 36) Andreas Skoglund (2.21), 38) Espen Bjørnstad (2.29), 48) Simen Tiller (3.02). (NTB)

  Jarl Magnus Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal