Hopp til innhold

Haaland scoret fire: – Jeg måtte bevise noe

På samme dag som han vinner prisen som europeisk gullgutt, satte like godt Erling Braut Haaland nok et hat trick for Borussia Dortmund.

Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund

HERJET: Erling Braut Haaland scoret hat trick for

Foto: Annegret Hilse / Reuters

Erling Braut Haaland skulle egentlig bruke masse krefter i landslagspausen for Norge, men i stedet har det blitt to uker med hvile for den norske spissen.

Det viste seg at var godt nytt for Borussia Dortmund.

Først var Dortmund i trøbbel da Matheus Cunha satte 1–0. Men Haaland var i fyr og flamme, og stoppet ikke før han hadde satt fire mål i nettet.

Det endte til slutt 2–5 på Olympiastadion – mye takket være spissen fra Jæren.

Nå har Haaland ti mål i Bundesliga på syv kamper.

– Spørsmålet er om noen norsk spiller har noen gang prestert så godt som Haaland gjør de siste 45, sier Lars Tjernås på Viasports sending.

I bildene etter kampen så vi at Rune Almenning Jarstein så seg nødt til å bytte drakt med Haaland.

Haaland

RUNDET KEEPER: Her setter Haaland sitt tredje etter å ha rundet keeper.

Foto: Annegret Hilse / AFP

– Følte jeg måtte bevise noe

Det var en Haaland som var relativ kortfattet i svarene – som vanlig.

– Det var en vanskelig første omgang, men vi var nær et par ganger. Jeg likte målene mine, så jeg er fornøyd, sier han til i intervju med Viasport.

Han ble også spurt om hvordan det var å vinne prisen som europeisk gullgutt. Han mente at han måtte levere i dagens kamp.

– Det var en fin beskjed å få – det gir gratis motivasjon. Jeg måtte bevise noe i dag, og det følte jeg at jeg gjorde, sier nordmannen.

Første omgang var ikke imponerende av Haaland og hans lagkamerater. Til pause stod det 1–0 til Hertha Berlin, og Dortmund måtte svare.

Haaland-show

Haaland satte sitt hat trick etter å ha blitt spilt alene med keeper. Denne gangen velger han å runde sisteskansen og sette ballen i det åpne målet.

Målfesten var ikke slutt. For etter 69 minutter spilt kom også Raphaël Guerreiro på scoringslista etter å ha sklidd inn 4–1 for Dortmund.

Etter en trøstescoring på straffe fra Matheus Cunha, var Haaland frampå igjen. Den norske stjerna, som nå har fått fortjent hvile, satte sitt fjerde mål for kvelden.

– Han er ustoppelig. For en type! utbrøt kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal