Haaland scoret fire: – Jeg måtte bevise noe

På samme dag som han vinner prisen som europeisk gullgutt, satte like godt Erling Braut Haaland nok et hat trick for Borussia Dortmund.

Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund

HERJET: Erling Braut Haaland scoret hat trick for

Foto: Annegret Hilse / Reuters

Erling Braut Haaland skulle egentlig bruke masse krefter i landslagspausen for Norge, men i stedet har det blitt to uker med hvile for den norske spissen.

Det viste seg at var godt nytt for Borussia Dortmund.

Først var Dortmund i trøbbel da Matheus Cunha satte 1–0. Men Haaland var i fyr og flamme, og stoppet ikke før han hadde satt fire mål i nettet.

Det endte til slutt 2–5 på Olympiastadion – mye takket være spissen fra Jæren.

Nå har Haaland ti mål i Bundesliga på syv kamper.

– Spørsmålet er om noen norsk spiller har noen gang prestert så godt som Haaland gjør de siste 45, sier Lars Tjernås på Viasports sending.

I bildene etter kampen så vi at Rune Almenning Jarstein så seg nødt til å bytte drakt med Haaland.

Haaland

RUNDET KEEPER: Her setter Haaland sitt tredje etter å ha rundet keeper.

Foto: Annegret Hilse / AFP

– Følte jeg måtte bevise noe

Det var en Haaland som var relativ kortfattet i svarene – som vanlig.

– Det var en vanskelig første omgang, men vi var nær et par ganger. Jeg likte målene mine, så jeg er fornøyd, sier han til i intervju med Viasport.

Han ble også spurt om hvordan det var å vinne prisen som europeisk gullgutt. Han mente at han måtte levere i dagens kamp.

– Det var en fin beskjed å få – det gir gratis motivasjon. Jeg måtte bevise noe i dag, og det følte jeg at jeg gjorde, sier nordmannen.

Første omgang var ikke imponerende av Haaland og hans lagkamerater. Til pause stod det 1–0 til Hertha Berlin, og Dortmund måtte svare.

Haaland-show

Haaland satte sitt hat trick etter å ha blitt spilt alene med keeper. Denne gangen velger han å runde sisteskansen og sette ballen i det åpne målet.

Målfesten var ikke slutt. For etter 69 minutter spilt kom også Raphaël Guerreiro på scoringslista etter å ha sklidd inn 4–1 for Dortmund.

Etter en trøstescoring på straffe fra Matheus Cunha, var Haaland frampå igjen. Den norske stjerna, som nå har fått fortjent hvile, satte sitt fjerde mål for kvelden.

– Han er ustoppelig. For en type! utbrøt kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Siste nytt

 • Juventus knuste Dynamo Kiev

  Cristiano Ronaldo scoret sitt mål nummer 750 i karrieren da Juventus enkelt slo Dynamo Kiev 3-0.

  Federico Chiesa og Alvaro Morata scoret de to andre målene. Dommer Stephanie Frappárt ble historisk som den første kvinnelige hoveddommeren i en mesterligakamp.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Sikret avansement uten Haaland

  Borussia Dortmund måtte klare seg uten Erling Braut Haaland, men tok seg videre i mesterligaen med 1-1 mot Lazio onsdag kveld.

  Raphaël Guerreiro gjorde at savnet av Haaland ikke ble snakket for mye om da han sendte Dortmund i føringen etter 44 minutter. Ciro Immobile sørget for utligning på straffespark i 2. omgang.

  Guerreiro
  Foto: Bernd Thissen / AFP
 • Barcelona herjet med Ferencvaros

  Antoine Griezmann hælsparket inn 1-0 på innlegg fra Jordi Alba før det var spilt et kvarter. Martin Braithwaite, som startet på topp for Barcelona, doblet ledelsen i det 20. minutt på innlegg fra Ousmane Dembélé. Det avsluttet et angrep i 33 trekk.

  Tokmac Nguen spilte 71 minutter for Ferencvaros.

  Barcelona Griezmann
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal