Haaland scoret fire: – Jeg måtte bevise noe

På samme dag som han vinner prisen som europeisk gullgutt, satte like godt Erling Braut Haaland nok et hat trick for Borussia Dortmund.

Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund

HERJET: Erling Braut Haaland scoret hat trick for

Foto: Annegret Hilse / Reuters

Erling Braut Haaland skulle egentlig bruke masse krefter i landslagspausen for Norge, men i stedet har det blitt to uker med hvile for den norske spissen.

Det viste seg at var godt nytt for Borussia Dortmund.

Først var Dortmund i trøbbel da Matheus Cunha satte 1–0. Men Haaland var i fyr og flamme, og stoppet ikke før han hadde satt fire mål i nettet.

Det endte til slutt 2–5 på Olympiastadion – mye takket være spissen fra Jæren.

Nå har Haaland ti mål i Bundesliga på syv kamper.

– Spørsmålet er om noen norsk spiller har noen gang prestert så godt som Haaland gjør de siste 45, sier Lars Tjernås på Viasports sending.

I bildene etter kampen så vi at Rune Almenning Jarstein så seg nødt til å bytte drakt med Haaland.

Haaland

RUNDET KEEPER: Her setter Haaland sitt tredje etter å ha rundet keeper.

Foto: Annegret Hilse / AFP

– Følte jeg måtte bevise noe

Det var en Haaland som var relativ kortfattet i svarene – som vanlig.

– Det var en vanskelig første omgang, men vi var nær et par ganger. Jeg likte målene mine, så jeg er fornøyd, sier han til i intervju med Viasport.

Han ble også spurt om hvordan det var å vinne prisen som europeisk gullgutt. Han mente at han måtte levere i dagens kamp.

– Det var en fin beskjed å få – det gir gratis motivasjon. Jeg måtte bevise noe i dag, og det følte jeg at jeg gjorde, sier nordmannen.

Første omgang var ikke imponerende av Haaland og hans lagkamerater. Til pause stod det 1–0 til Hertha Berlin, og Dortmund måtte svare.

Haaland-show

Haaland satte sitt hat trick etter å ha blitt spilt alene med keeper. Denne gangen velger han å runde sisteskansen og sette ballen i det åpne målet.

Målfesten var ikke slutt. For etter 69 minutter spilt kom også Raphaël Guerreiro på scoringslista etter å ha sklidd inn 4–1 for Dortmund.

Etter en trøstescoring på straffe fra Matheus Cunha, var Haaland frampå igjen. Den norske stjerna, som nå har fått fortjent hvile, satte sitt fjerde mål for kvelden.

– Han er ustoppelig. For en type! utbrøt kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Sportsnyheter

Slåst for å kome nær Maradonas kiste

Det kom til samanstøytar mellom sørgjande fotballtilhengarar og politi då publikum fekk tilgang til Diego Maradonas båre i presidentpalasset i Buenos Aires i dag tidleg.

Siste nytt

 • Dommer testet positivt

  En av dommerne som skulle dømme oppgjøret i Europaligaen mellom Molde og Arsenal torsdag kveld, har testet positivt for koronaviruset.

  Det bekrefter Uefa i en uttalelse noen timer før kampstart.

  – Uefa har i dag offentliggjort at to av dommerne som skulle ledet europaligakampen mellom Molde og Arsenal torsdag 26. november er erstattet, som følge av at en av kamplederne avga en positiv koronatest etter ankomst til Norge, melder Uefa.

  I tillegg til den smittede dommeren er også en av de andre dommerne satt i karantene i Molde. De blir nå erstattet av to nye dommere, og kampen står dermed ikke i fare for å avlyses.

  l-RnW_jVRlU
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Verdenscuprenn flyttes

  Verdenscuprennene i alpint som skulle ha vært arrangert i franske Val d'Isère neste helg er flyttet til italienske Santa Catarina grunnet snømangel.

  Storslalåmrennene skulle ha vært kjørt i Frankrike 5.- og 6. desember, men blir i stedet arrangert i Italia på de samme datoene.

  Etter planen skal det også kjøres fartsrenn for menn i Val d'Isère 13. til 16. desember. Det er fare for at også disse rennene må flyttes.

  Det samme gjelder fartsrennene for kvinner i Val d'Isère 16. til 20. desember.

  Aleksander Aamodt Kilde.
  Foto: JOHANN GRODER / AFP
 • To norske til finalen

  Thea Louise Stjernesund og Kristin Lysdahl er de eneste norske kvinnene som er klare for finalen i verdenscuprennet i parallellslalåm i Lech torsdag.

  Stjernesund ble nummer sju i kvalifiseringen i Østerrike, mens Lysdahl ble nummer ni.

  Kristina Riis-Johannessen var best av alle i den første kvalifiseringsomgangen, men kjørte ut i den andre. Dermed ble det ingen finaleomgang på henne.

  Det ble det heller ikke på Maria Therese Tviberg. Hun endte på 45.-plass med 1,60 sekunder opp til beste kvalifiseringstid.

  Kristin Lysdahl.
  Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

Sendeplan

Kl. Program Kanal