Hopp til innhold

Haaland scoret fire: – Jeg måtte bevise noe

På samme dag som han vinner prisen som europeisk gullgutt, satte like godt Erling Braut Haaland nok et hat trick for Borussia Dortmund.

Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund

HERJET: Erling Braut Haaland scoret hat trick for

Foto: Annegret Hilse / Reuters

Erling Braut Haaland skulle egentlig bruke masse krefter i landslagspausen for Norge, men i stedet har det blitt to uker med hvile for den norske spissen.

Det viste seg at var godt nytt for Borussia Dortmund.

Først var Dortmund i trøbbel da Matheus Cunha satte 1–0. Men Haaland var i fyr og flamme, og stoppet ikke før han hadde satt fire mål i nettet.

Det endte til slutt 2–5 på Olympiastadion – mye takket være spissen fra Jæren.

Nå har Haaland ti mål i Bundesliga på syv kamper.

– Spørsmålet er om noen norsk spiller har noen gang prestert så godt som Haaland gjør de siste 45, sier Lars Tjernås på Viasports sending.

I bildene etter kampen så vi at Rune Almenning Jarstein så seg nødt til å bytte drakt med Haaland.

Haaland

RUNDET KEEPER: Her setter Haaland sitt tredje etter å ha rundet keeper.

Foto: Annegret Hilse / AFP

– Følte jeg måtte bevise noe

Det var en Haaland som var relativ kortfattet i svarene – som vanlig.

– Det var en vanskelig første omgang, men vi var nær et par ganger. Jeg likte målene mine, så jeg er fornøyd, sier han til i intervju med Viasport.

Han ble også spurt om hvordan det var å vinne prisen som europeisk gullgutt. Han mente at han måtte levere i dagens kamp.

– Det var en fin beskjed å få – det gir gratis motivasjon. Jeg måtte bevise noe i dag, og det følte jeg at jeg gjorde, sier nordmannen.

Første omgang var ikke imponerende av Haaland og hans lagkamerater. Til pause stod det 1–0 til Hertha Berlin, og Dortmund måtte svare.

Haaland-show

Haaland satte sitt hat trick etter å ha blitt spilt alene med keeper. Denne gangen velger han å runde sisteskansen og sette ballen i det åpne målet.

Målfesten var ikke slutt. For etter 69 minutter spilt kom også Raphaël Guerreiro på scoringslista etter å ha sklidd inn 4–1 for Dortmund.

Etter en trøstescoring på straffe fra Matheus Cunha, var Haaland frampå igjen. Den norske stjerna, som nå har fått fortjent hvile, satte sitt fjerde mål for kvelden.

– Han er ustoppelig. For en type! utbrøt kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Siste nytt

 • Nadal kriget seg videre – møter Kyrgios i Wimbledon-semi

  En skadeplaget Rafael Nadal (36) holdt liv i håpet om en etterlengtet Wimbledon-tittel. Han nedkjempet Taylor Fritz i et kvartfinaledrama over fem sett.

  Etter over fire timer sto Nadal igjen som vinner på centercourten i London. På veien måtte han holde smertene i sjakk. Spanjolen gikk seirende ut med sifrene 3-6, 7-5, 3-6, 7-6 (10-4).

  Nadal har sine skavanker. Onsdag slet han med et mageproblem og så skadeskutt ut i andre sett, men det stoppet ham ikke fra å fortsette jakten på sin 23. Grand Slam-tittel.

  Fredag skal han opp mot Nick Kyrgios (27). (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Doble gruppevinnere i sandvolleyball

  Norges ferske verdensmestere i sandvolleyball Anders Mol og Christian Sørum ble gruppevinnere i verdensturneringen i Gstaad etter at de vant dagens to kamper.

  De fikk litt trøbbel mot de spanske veteranene Herrera og Gavira og taper 2. sett, men Norge vant det tredje settet og er dermed klare for åttedelsfinalen.

  Også Hendrik Mol og Mathias Berntsen er klare for åttedelsfinale etter to sterke seiere i dag. Først mot Italia og i dagens siste kamp møtte de Estland. Etter 1-1 i sett vant den norske duoen det tredje og avgjørende settet og også de ble gruppevinnere.

  Italy Beach Volleyball World Championships
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Norge valgte å ikke inspisere banen før åpningskampen

  Det norske landslaget bestemte seg for å trene på treningsfeltet til Brighton istedenfor å ta den siste treninga på St. Marys stadion hvor kampen mot Nord-Irland spilles.

  De hadde allikevel muligheten til å komme seg ut på gressmatta og gå rundt på arenaen, men den muligheten har de også valgt å ikke bruke.

  – Flertallet kjente ikke at vi ikke trengte å se banen. Flere hadde behov for behandling, det ble en lengre reise, og dårligere tid. De som ville være her har dratt hit, men det var ikke mange, sier Sjøgren.

  Han mener behovet for å føle stadion og anlegget er mindre nå enn før.

  – Mange av de vi har er vant med å spille på store arenaer. Derfor er det Ikke like viktig nå som det var i 2017 eller enda tidligere for den saks skyld.

  Landslagskaptein Maren Mjelde følte heller ikke noe kall på å inspisere banen.

  – For meg er det ett fett egentlig. Vi har alle forskjellige behov, og hadde tidsplanen sett annerledes ut hadde kanskje flere valgt å dra hit, sier Mjelde.

  Norge åpner EM mot Nord-Irland i morgen. Kampen begynner kl. 21.00.

  Martin Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste