Hopp til innhold

Haaland scoret fire: – Jeg måtte bevise noe

På samme dag som han vinner prisen som europeisk gullgutt, satte like godt Erling Braut Haaland nok et hat trick for Borussia Dortmund.

Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund

HERJET: Erling Braut Haaland scoret hat trick for

Foto: Annegret Hilse / Reuters

Erling Braut Haaland skulle egentlig bruke masse krefter i landslagspausen for Norge, men i stedet har det blitt to uker med hvile for den norske spissen.

Det viste seg at var godt nytt for Borussia Dortmund.

Først var Dortmund i trøbbel da Matheus Cunha satte 1–0. Men Haaland var i fyr og flamme, og stoppet ikke før han hadde satt fire mål i nettet.

Det endte til slutt 2–5 på Olympiastadion – mye takket være spissen fra Jæren.

Nå har Haaland ti mål i Bundesliga på syv kamper.

– Spørsmålet er om noen norsk spiller har noen gang prestert så godt som Haaland gjør de siste 45, sier Lars Tjernås på Viasports sending.

I bildene etter kampen så vi at Rune Almenning Jarstein så seg nødt til å bytte drakt med Haaland.

Haaland

RUNDET KEEPER: Her setter Haaland sitt tredje etter å ha rundet keeper.

Foto: Annegret Hilse / AFP

– Følte jeg måtte bevise noe

Det var en Haaland som var relativ kortfattet i svarene – som vanlig.

– Det var en vanskelig første omgang, men vi var nær et par ganger. Jeg likte målene mine, så jeg er fornøyd, sier han til i intervju med Viasport.

Han ble også spurt om hvordan det var å vinne prisen som europeisk gullgutt. Han mente at han måtte levere i dagens kamp.

– Det var en fin beskjed å få – det gir gratis motivasjon. Jeg måtte bevise noe i dag, og det følte jeg at jeg gjorde, sier nordmannen.

Første omgang var ikke imponerende av Haaland og hans lagkamerater. Til pause stod det 1–0 til Hertha Berlin, og Dortmund måtte svare.

Haaland-show

Haaland satte sitt hat trick etter å ha blitt spilt alene med keeper. Denne gangen velger han å runde sisteskansen og sette ballen i det åpne målet.

Målfesten var ikke slutt. For etter 69 minutter spilt kom også Raphaël Guerreiro på scoringslista etter å ha sklidd inn 4–1 for Dortmund.

Etter en trøstescoring på straffe fra Matheus Cunha, var Haaland frampå igjen. Den norske stjerna, som nå har fått fortjent hvile, satte sitt fjerde mål for kvelden.

– Han er ustoppelig. For en type! utbrøt kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal