Hopp til innhold

Lagkameraten etter nok en Haaland-rekord: – Han er en vits

Erling Braut Haaland-festen tar tilsynelatende aldri slutt. Nordmannen satte to nye scoringer, tok nok en rekord og forbløffet selv sine egne lagkamerater.

Erling Braut Haaland

HERJET: Erling Braut Haaland var i storform igjen.

Foto: Leon Kuegeler / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi er heldige som får være vitne til dette, sa Viasats ekspertkommentator Lars Tjernås under mesterligakampen mellom Dortmund og Club Brugge.

For nok en gang viste Haaland at han er i storform om dagen. Mot belgisk motstand skulle han forsøke å følge opp sine fire mål fra helgens kamp mot Hertha Berlin.

Det ble to nye scoringer av jærbuen.

– Fyren er utrolig. Seks mål på de siste to kampene, og mange mål før det. Han er en vits. Akkurat nå er han en av verdens beste spisser og en fornøyelse å spille med, sa lagkamerat Jude Bellingham til Uefa sine sider etter kampen.

Ble historisk

Haalands scoringer sørget for at han ble historisk. Han er nå den spilleren som har nådd 15 mål på færrest kamper i mesterligaen. Totalt har han 16 mål på 12 kamper.

Champions League - Group F - Borussia Dortmund v Club Brugge

SKRYT: Haaland får ros av både lagkamerat Jadon Sancho og Jude Bellingham.

Foto: Ina Fassbender / Reuters

– Hadde han vært like glad i belgiske vafler som han er i scoringer, hadde han vært kraftig overvektig, spøkte kommentator Roar Stokke.

Jan Åge Fjørtoft minnet om at dette er helt unikt.

– Nå sitter vi bare å registrerer scoringene. Men hadde dette vært for ett, to eller tre år siden, hadde vi sittet her og kastet peanøtter på hverandre, sa Fjørtoft i Viasports studio etter kampen.

Les også: Så mye bedre har Haaland blitt denne sesongen

Også hans lagkamerat Jadon Sancho ga ros for hans prestasjoner den siste tiden.

– Jeg er bare glad for å spille sammen med ham. Han bidrar for laget og jeg er veldig glad på hans vegne. Han jobber veldig hardt, sa Sancho etter kampen.

– Kan score i blinde

Tirsdagens motstander var også raus da Haaland var tema.

– Dortmund er et av de beste lagene i Europa, og i Haaland har de en spiller som kan score i blinde, sa Club Brugge-spiller Hans Vanaken.

For Haaland var påskrudd, og det tok ikke mer enn ett minutt før han var nære å sette kampens første mål.

Haaland og Favre

BYTTET UT: Erling Braut Haaland fikk ros av sin trener Lucien Favre.

Foto: Ina Fassbender / Reuters

Men neste sjanse misbrukte han ikke. Etter en fin stikker fra Jadon Sancho, satte Haaland ballen i nettet, via stolpen.

I tillegg til å bli den spilleren som har brukt færrest kamper på å komme til 15 mål i mesterligaen, har han gått forbi en rekke legendariske fotballspillere.

På sine tolv kamper har han scoret flere mål enn Roberto Firmino, Paulo Dybala, Zinédine Zidane, Miroslav Klose og Ronaldo, for å nevne noen.

Tirsdagens scoringer betyr også at han er fire mål unna å tangere Ole Gunnar Solskjær som mestscorende nordmann i mesterligaen.

Tirsdagens resultat betyr at Dortmund fortsatt topper sin gruppe. De står med ni poeng på fire kamper.

Siste nytt

 • Kyrgios slo ut verdensener Medvedev fra Montreal-turneringen

  Australske Nick Kyrgios har funnet storformen på tennisbanen. Onsdag slo han ut Daniil Medvedev ut av 2. runde i ATP 1000-turneringen i Montreal.

  Taktikken hans var klar. Han satset på mye mer serve og volley enn tilfellet i deres siste møte i Australian Open.

  Det første settet tok Medvedev seg av med 7-2 i tie break. I det andre ble det et tidlig servebrudd som australieren utnyttet og tok hjem settet med 6-4.

  I det tredje settet hadde Medvedev er par bruddmuligheter som Kyrgios reddet seg unna. Kyrgios utnyttet derimot muligheten da han tok ledelsen 3-2. Han brøt og til 5-2 og kunne serve hjem kampen 6-2 i avgjørende sett. (NTB)

  Montreal Tennis
  Foto: Paul Chiasson / AP
 • Benzema matchvinner mot Hauges Eintracht Frankfurt i supercupfinalen

  Karim Benzema (34) fornektet seg ikke og scoret kampens siste mål i 2-0-seieren over Eintracht Frankfurt i Uefas supercupfinale onsdag kveld.

  Fjorårets toppscorer i mesterligaen sørget for at resten av kampen ble spilt med lavere skuldre for Real Madrids del da det gjensto 25 minutter igjen av kampen. Han bredsidet inn 2-0 etter godt forarbeid av Vinícius Júnior, som ble matchvinner for de hvitkledde mot Liverpool i CL-finalen i mai.

  Real Madrid kunne dermed løfte sesongens første trofé.

  Det første målet ble scoret av midtstopper David Alaba i første omgang etter en corner. (NTB)

  Finland Soccer Super Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • McIlroy: – En bra dag for PGA-touren

  Golfstjernen Rory McIlroy gleder seg over beslutningen om at Talor Gooch, Hudson Swafford og Matt Jones ikke får delta i PGA-sluttspillet.

  – En bra dag for PGA-touren og majoriteten av medlemmene, sa McIlroy.

  Gooch, Swafford og Jones meldte tidligere i år overgang til den saudifinansierte golftouren LIV og var i forrige uke en del av flere spillere som varslet søksmål mot PGA-touren grunnet utestengelse fra turneringer. En føderal dommer satt ned foten for deltakelse torsdag.

  – Medlemmene av touren vår er rasende over det faktum at disse spillerne prøver å komme tilbake hit uten konsekvenser, som ville vært veldig urettferdig for alle som har forholdt seg til lovene og forskriftene som har eksistert, sa verdenstreer McIlroy. (NTB)

  APTOPIX British Open Golf
  Foto: Peter Morrison / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste