Lagkameraten etter nok en Haaland-rekord: – Han er en vits

Erling Braut Haaland-festen tar tilsynelatende aldri slutt. Nordmannen satte to nye scoringer, tok nok en rekord og forbløffet selv sine egne lagkamerater.

Erling Braut Haaland

HERJET: Erling Braut Haaland var i storform igjen.

Foto: Leon Kuegeler / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi er heldige som får være vitne til dette, sa Viasats ekspertkommentator Lars Tjernås under mesterligakampen mellom Dortmund og Club Brugge.

For nok en gang viste Haaland at han er i storform om dagen. Mot belgisk motstand skulle han forsøke å følge opp sine fire mål fra helgens kamp mot Hertha Berlin.

Det ble to nye scoringer av jærbuen.

– Fyren er utrolig. Seks mål på de siste to kampene, og mange mål før det. Han er en vits. Akkurat nå er han en av verdens beste spisser og en fornøyelse å spille med, sa lagkamerat Jude Bellingham til Uefa sine sider etter kampen.

Ble historisk

Haalands scoringer sørget for at han ble historisk. Han er nå den spilleren som har nådd 15 mål på færrest kamper i mesterligaen. Totalt har han 16 mål på 12 kamper.

Champions League - Group F - Borussia Dortmund v Club Brugge

SKRYT: Haaland får ros av både lagkamerat Jadon Sancho og Jude Bellingham.

Foto: Ina Fassbender / Reuters

– Hadde han vært like glad i belgiske vafler som han er i scoringer, hadde han vært kraftig overvektig, spøkte kommentator Roar Stokke.

Jan Åge Fjørtoft minnet om at dette er helt unikt.

– Nå sitter vi bare å registrerer scoringene. Men hadde dette vært for ett, to eller tre år siden, hadde vi sittet her og kastet peanøtter på hverandre, sa Fjørtoft i Viasports studio etter kampen.

Les også: Så mye bedre har Haaland blitt denne sesongen

Også hans lagkamerat Jadon Sancho ga ros for hans prestasjoner den siste tiden.

– Jeg er bare glad for å spille sammen med ham. Han bidrar for laget og jeg er veldig glad på hans vegne. Han jobber veldig hardt, sa Sancho etter kampen.

– Kan score i blinde

Tirsdagens motstander var også raus da Haaland var tema.

– Dortmund er et av de beste lagene i Europa, og i Haaland har de en spiller som kan score i blinde, sa Club Brugge-spiller Hans Vanaken.

For Haaland var påskrudd, og det tok ikke mer enn ett minutt før han var nære å sette kampens første mål.

Haaland og Favre

BYTTET UT: Erling Braut Haaland fikk ros av sin trener Lucien Favre.

Foto: Ina Fassbender / Reuters

Men neste sjanse misbrukte han ikke. Etter en fin stikker fra Jadon Sancho, satte Haaland ballen i nettet, via stolpen.

I tillegg til å bli den spilleren som har brukt færrest kamper på å komme til 15 mål i mesterligaen, har han gått forbi en rekke legendariske fotballspillere.

På sine tolv kamper har han scoret flere mål enn Roberto Firmino, Paulo Dybala, Zinédine Zidane, Miroslav Klose og Ronaldo, for å nevne noen.

Tirsdagens scoringer betyr også at han er fire mål unna å tangere Ole Gunnar Solskjær som mestscorende nordmann i mesterligaen.

Tirsdagens resultat betyr at Dortmund fortsatt topper sin gruppe. De står med ni poeng på fire kamper.

Siste nytt

 • Messi utvist da Barca tapte

  Barcelona og Athletic Club bydde opp til en kjempekamp i supercupfinalen.

  Det var Barcelona som gikk opp i ledelsen etter scoring av Griezmann. Men Athletic svarte like etter da Oscar De Marcos satte 1-1.

  Antoine Griezmann sendte Barca i ledelsen nok en gang, men scoringer av Villalibre og Iñaki Williams sørget for 3-2, og seier til Athletic.

  På tampen fikk vi se historiske scener. Lionel Messi ble utvist for første gang i Barca-karrieren. VAR fikk øye på et slag fra Messi som traff bakhodet til Villalibre.

  Spanish Super Cup Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Danmark lekte seg med redusert lag

  Fra benken så storscorer Mikkel Hansen et dansk lag filleriste Kongo i søndagens 39-19-seier i håndball-VM.

  Danmark lot nesten hele troppen få prøve seg, men Hansen og keeper Niklas Landin ble sittende på sidelinjen. Trener Nikolaj Jacobsen ville ikke risikere skader på sine to klart viktigste spillere i en kamp Danmark uansett var sikker på å vinne.

  EM i Håndball Menn Danmark - Bahrain
  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal