NRK Meny
Normal

Jacobsen om VM: – Det blir spennende

RØROS/OSLO (NRK): En lettet Astrid Uhrenholdt Jacobsen tør endelig å planlegge Falun-tur.

Jacobsen

LEVERTE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen kjempet i teten hele veien under 15-kilometeren, men tapte spurtoppgjøret med Heidi Weng (t.h.).

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg følte et press for å levere i dag. Og jeg får god hjelp av Heidi (Weng). Hun satte fart og sprakk opp feltet, og det var gøy å være med, sier Jacobsen til NRK.

Det ble et spurtoppgjør mellom Weng og Jacobsen på fellesstarten med skibytte. Duoen var i teten hele løpet, men da oppløpet nærmet seg, prøvde Weng å rykke i den siste bakken.

– Jeg trodde Maiken (Caspersen Falla) var der. Ellers ville jeg ikke gjort det sånn, smiler Weng, som tok sitt aller første NM-gull.

Weng hadde nemlig ingen problemer med å hamle opp med Jacobsen på oppløpet, og selv om sistnevnte tapte spurten, kan sølvet være godt som gull.

Steira måtte slippe

Hun var nemlig sterkest av de som kjemper om VM-plassene. En av konkurrentene, Kristin Størmer Steira, tapte sekund etter sekund til teten utover i løpet.

Til slutt var hun 39,9 sekunder bak på en 6.-plass.

Dermed tør Jacobsen – endelig – å snakke om VM.

– Det blir kjempehardt og spennende. Det handler nok om hvem som er i best form, sier Jacobsen.

– Jeg føler at jeg har mer overskudd og da går det kneppet bedre. Jeg må gjøre alle ting riktig frem mot Falun, sier hun.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Heidi Weng var sterkest på oppløpet og tok sitt første NM-gull.

NRKs eksperter har på forhånd pekt ut Marit Bjørgen, Therese Johaug, Ragnhild Haga og NM-vinner Weng som sikre kort på 15-kilometeren i VM, hvor Norge stiller med fem løpere.

Haga var til slutt 38,1 sekunder bak Weng på en 5.-plass.

Masako Ishida tok 3.-plassen, men siden utenlandske utøvere ikke får utdelt medalje, rykker Falla opp til bronseplass.

– Jeg får ikke mange muligheter og må ta vare på sjansene, og det var godt å gjøre det i dag. Jeg tar med meg selvtillit til høyden, sier Falla til NRK.

Hagen brøt

Jacobsens VM-søknad ble enda sterkere halvveis ut i løpet. Martine Ek Hagen, som leverte 2.-plass på denne distansen i Rybinsk, ble tvunget til å bryte.

Hun var blant tetgruppa i 3,75 kilometer, men plutselig viste TV-bildene at 23-åringen skuffet forlot NM-løypene.

NRK har tidligere skrevet at Hagen har slitt med luftveiene etter en hardøkt i 26 minusgrader i Russland.

Landslagstrener Egil Kristiansen bekrefter at det er bakgrunnen for bruddet.

– Hun slet med luftveiene, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NRK.

VM-uttaket blir kjent på en pressekonferanse lørdag klokken 15.00, som du kan se direkte på NRK.no.

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
Etter kamp