Weng rørt til tårer etter seier: – Har vært en tung sommer

ORKDAL/OSLO (NRK): Heidi Weng knuste alle under den første dagen av Toppidrettsveka.

– Det har vært så tungt i vår og sommer, og jeg hadde egentlig ikke trodd jeg skulle klare å starte her. Da betyr det veldig mye.

Det sier Heidi Weng etter å ha vunnet fellesstarten med skibytte under dag én av Toppidrettsveka. Weng var sterkest i spurten, og vant foran Tiril Udnes Weng, som tok andreplassen. Anne Kjersti Kalvaa ble tildelt tredjeplassen, etter at hun akkurat kom seg foran Kathrine Harsem og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor jeg griner, det er jo ikke vinter engang, sier Weng om tårene som kom etter spurttriumfen.

Dronningen av Toppidrettsveka

Weng har de siste årene vært helt overlegen under Toppidrettsveka, og har vunnet sammenlagt de tre foregående utgavene. Dagens triumf viser at hun fort kan ende opp med å ta sin fjerde, strake seier, til tross for at hun har slitt så langt i sesongoppkjøringen.

Heidi Weng

VANT IGJEN: Heidi Weng fortsetter å dominere Toppidrettsveka.

Foto: Carina Olset / NRK

Selv er hun derfor allerede fornøyd med det hun har prestert.

– Jeg ble enig med trener Ole Morten (Iversen) om at hvis et av fire renn går bra, skal jeg være fornøyd. Nå har jeg gjort det allerede, og kan bare senke skuldrene, sier Weng.

27-åringen sier at dagens renn var den hardeste økta hun har hatt på flere måneder.

– Jeg har vel nesten ikke gått så hardt siden i vinter. Jeg er så stiv nå. Men det var moro å få på seg startnummeret, jeg har gruet meg til dette helt siden i vår.

– Følte meg ikke pigg

Selv om det til slutt ble seier for Heidi Weng, forteller hun at dagens fellesstart med skibytte over 10 kilometer var beinhard.

– Den første runde var jeg ikke pigg. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bli med ned til døren engang, så ja, den seieren her betyr mye, forteller Weng.

Toppidrettsveka fortsetter med en 24 kilometer fellesstart i morgen, før det er klart for sprint, senere samme dag. Sammenlagtkonkurransen avsluttes med en jaktstart i Trondheim lørdag.

Sveitsisk seier i herreklassen

Roman Furger fra Sveits vant herrenes fellesstart med skibytte. Furger vant foran Alex Harvey og den norske OL-vinneren Simen Hegstad Krüger. Krüger passerte målstreken halvannet sekund bak vinneren.

Didrik Tønseth, det eneste trønderske innslaget fra Elitelandslaget, ble nummer fire, to sekunder bak den sveitsiske 28-åringen.

Siste nytt

 • Hovland fortsetter storspillet

  Med sju under par på 3. runde i Albertsons Boise Open ligger Viktor Hovland helt i tet før finalerunden søndag.

  21-åringen åpnet knallsterkt med fire birdies på de fem første hullene i golfturneringen i Idaho i USA lørdag. Han spilte på par de neste rundene, før han fikk en birdie igjen på 12. hull. Også på 15. og 16. hull spilte han til birdies, resten på par.

  Hovland leder turneringen med ett slag foran amerikanerne Rob Oppenheim og Bronson Burgoon. For at Hovland skal kunne sikre seg PGA-tourkortet, må han ende blant de 25 beste.

  21-åringen sier i et intervju med GOLFTV ifølge Norsk Golf at han ikke tar noe for gitt når han skal spille siste runde søndag.

  – Det er ikke lenge siden jeg spilte college. Tanken på at jeg kan ta min første profftittel allerede, er kul. Vi får se hva som skjer. Jeg må fortsatt spille bra, sier han. (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: JONATHAN FERREY / AFP
 • Nok en remis for Carlsen

  Magnus Carlsen fortsetter sin lange rekke av sjakkpartier uten tap. Lørdag ble det en ny remis mot russeren Jan Nepomnjasjtsji i Sinquefield Cup i USA.

  Det sendte Carlsen opp på 86 strake langsjakk-partier uten nederlag. Han står imidlertid med sju strake remis i St. Louis-turneringen.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Salah-show senket Arsenal

  Joel Matip startet maktdemonstrasjonen i Liverpools 3-1-seier over Arsenal i Premier League lørdag. Mo Salah sikret så seieren med to mål, det ene på straffe. Liverpool er eneste lag i Premier League med full poengpott etter tre serierunder.

  Pre Season Friendly - Olympique Lyonnais v Liverpool
  Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal