Weng rørt til tårer etter seier: – Har vært en tung sommer

ORKDAL/OSLO (NRK): Heidi Weng knuste alle under den første dagen av Toppidrettsveka.

– Det har vært så tungt i vår og sommer, og jeg hadde egentlig ikke trodd jeg skulle klare å starte her. Da betyr det veldig mye.

Det sier Heidi Weng etter å ha vunnet fellesstarten med skibytte under dag én av Toppidrettsveka. Weng var sterkest i spurten, og vant foran Tiril Udnes Weng, som tok andreplassen. Anne Kjersti Kalvaa ble tildelt tredjeplassen, etter at hun akkurat kom seg foran Kathrine Harsem og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor jeg griner, det er jo ikke vinter engang, sier Weng om tårene som kom etter spurttriumfen.

Dronningen av Toppidrettsveka

Weng har de siste årene vært helt overlegen under Toppidrettsveka, og har vunnet sammenlagt de tre foregående utgavene. Dagens triumf viser at hun fort kan ende opp med å ta sin fjerde, strake seier, til tross for at hun har slitt så langt i sesongoppkjøringen.

Heidi Weng

VANT IGJEN: Heidi Weng fortsetter å dominere Toppidrettsveka.

Foto: Carina Olset / NRK

Selv er hun derfor allerede fornøyd med det hun har prestert.

– Jeg ble enig med trener Ole Morten (Iversen) om at hvis et av fire renn går bra, skal jeg være fornøyd. Nå har jeg gjort det allerede, og kan bare senke skuldrene, sier Weng.

27-åringen sier at dagens renn var den hardeste økta hun har hatt på flere måneder.

– Jeg har vel nesten ikke gått så hardt siden i vinter. Jeg er så stiv nå. Men det var moro å få på seg startnummeret, jeg har gruet meg til dette helt siden i vår.

– Følte meg ikke pigg

Selv om det til slutt ble seier for Heidi Weng, forteller hun at dagens fellesstart med skibytte over 10 kilometer var beinhard.

– Den første runde var jeg ikke pigg. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bli med ned til døren engang, så ja, den seieren her betyr mye, forteller Weng.

Toppidrettsveka fortsetter med en 24 kilometer fellesstart i morgen, før det er klart for sprint, senere samme dag. Sammenlagtkonkurransen avsluttes med en jaktstart i Trondheim lørdag.

Sveitsisk seier i herreklassen

Roman Furger fra Sveits vant herrenes fellesstart med skibytte. Furger vant foran Alex Harvey og den norske OL-vinneren Simen Hegstad Krüger. Krüger passerte målstreken halvannet sekund bak vinneren.

Didrik Tønseth, det eneste trønderske innslaget fra Elitelandslaget, ble nummer fire, to sekunder bak den sveitsiske 28-åringen.

Siste nytt

 • Risikerer å miste verv på livstid

  Tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er anmeldt for fem brudd på idrettens regelverk som følge av det økonomiske rotet etter VM i 2017, skriver VG. Anmeldelsen, som er levert av region sør i Norges Cykleforbund, ble sendt til domsutvalget i Norges Idrettsforbund tidligere denne uka. NRK, NTB og VG har forsøkt å få tak i Tiedemann Hansen uten å lykkes. I februar forholdt 62-åringen seg rolig til regionens anmodningsvedtak. – Dette tar jeg med knusende ro. Jeg er ikke engstelig for det. Men utover det ser jeg ingen grunn til å kommentere det, sa den tidligere sykkelpresidenten.

  Hansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Fart-trenar sa opp på dagen

  Trenar for Fart, Finn Willy Taugbøl, sa opp si stilling onsdag. Det skriv HA. Taugbøl seier til avisa at han trekkjer seg fordi han er misnøgd med korleis trenarteamet blir evaluert av den sportslege leiinga i klubben.

  Kick Off med Toppserien
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

Sendeplan

Kl. Program Kanal