Normal

Tønseth eneste trønder under Toppidrettsveka: – Nesten litt pinlig

Johannes Høsflot Klæbo, Petter Northug, Emil Iversen og Niklas Dyrhaug har alle meldt forfall til Toppidrettsveka i Trøndelag.

Iversen, Klæbo, Dyrhaug og Northug

ALLE SLITER MED SITT: Trønderkvartetten Niklas Dyrhaug, Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og Petter Northug.

Foto: NRK

– For trøndersk skisport er det nesten pinlig at de ikke klarer å stille med de store profilene på noen av de flotteste, og viktigste, konkurransene som er sommerstid for skiløperne. Det går i tillegg i Trøndelag, skisportens høyborg.

Det sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn om at ingen av de fire nevnte utøverne stiller til start under Toppidrettsveka, som starter torsdag.

Samtlige hadde i utgangspunktet tenkt å delta, men en vond visdomstann for Klæbo, en muskelstrekk for Dyrhaug, luftveisinfeksjon for Iversen og en Northug som ikke er fysisk rustet til å konkurrere, gjør at Didrik Tønseth blir det eneste trønderske innslaget av eliteløperne på herresiden.

– Det er synd at det ble slik i år. Jeg skulle gjerne hatt dem med meg, men de har jo gyldig grunn. Det er ikke noe poeng i å presse seg selv, sier Tønseth.

Formsvak Northug

For Petter Northugs del har ikke kroppen respondert som den skal den siste tiden.

– Det er helt avgjørende å stå over konkurranser for å komme i balanse. Northug skulle sikkert gjerne vist seg frem i Trondheim, men tross alt er det viktigere at han gjør ting rett før vintersesongen, forteller Bjørn.

Dermed blir det Tønseths jobb å forsvare Trøndelags ære på hjemmebane, et ansvar han gjerne skulle ha delt.

– Jeg skulle gjerne hatt hjelp av Klæbo til å hamle opp med Pellegrino i skøytesprinten, men jeg får prøve å gjøre det bra på distansene. Men det er så bra felt i rulleskikonkurransen at selv om store konkurrenter faller fra, så blir det likevel et høyt nivå med norske og utenlandske løpere.

– Oslo-løperne kaster seg rundt

Toppidrettsveka starter i Orkdal torsdag, med konkurranser i Aure fredag og i Trondheim lørdag. Bjørn sier det blir opp til Oslo-gutta å hindre de utenlandske løperne seier på norsk jord.

– Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund kaster seg rundt og går minst de to første løpene under Toppidrettsveka. Det skal de ha ros for, vi skal være glad for at vi har solide Oslo-løpere.

Fra utlandet stiller blant annet Alex Harvey, Federico Pellegrino og Dario Cologna, i tillegg til flere sterke svensker.

– Henrik Ingebrigtsen er jo i form, og han har gull fra junior-NM i langrenn. Kanskje arrangøren burde slå på tråden for å bedret det norske startfeltet? ler Bjørn.

Siste nytt

 • Nord- og Sør-Korea går sammen om OL

  Sør-Korea og Nord-Korea har bestemt seg for å sammen søke om å arrangere de Olympiske sommerleker i 2032. Det kommer fram i en erklæring fra president Moon Jae-in og leder Kim Jong-un onsdag. De vil også samarbeide om store sportsarrangementer.

  Moon Jae-in og Kim Jong Un signerer felleserklæring
  Foto: Korea Broadcasting System / AP
 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: 1. runde