NRK Meny
Normal

Weng om VM-dominansen: – Det er litt mye

LAHTI (NRK): Fem av fem gull i VM har gått til norske langrennskvinner. På stafetten sikret de Norges langrennsgull nummer 100 gjennom tidene - men de skulle gjerne hatt mer motstand.

SKI-NORDIC-WORLD-WOMEN

SUVERENE: Norge vant stafetten med ett minutt og ett sekund foran Sverige. Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen sørget for en ren maktdemonstrasjon.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Fem av fem gullmedaljer har gått til norske langrennskvinner så langt i VM - og seierene har i tillegg vært helt suverene.

– Jeg hadde egentlig ikke trodd at det skulle bli sånn, sier landslagstrener Roar Hjelmeset.

Den totale norske dominansen ble demonstrert til de grader på kvinnestafetten torsdag:

Norge vant med over ett minutt. En uhyre sterk maktdemonstrasjon, selv for medaljevante norske løpere. Nesten som for å understreke det ytterligere, var denne gullmedaljen også Norges langrennsgull nummer 100 gjennom tidene.

Finnene vil nærme seg

NORDIC-WORLD/

Bjørgen fikk med seg det norske flagget da hun gikk inn på oppløpet før mål.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Heidi Weng innrømmer at hun er litt overrasket.

– Det er litt mye. Men når noen er i kjempekanonform, så blir det sånn. Dessuten tror jeg Finland og Sverige gikk og lurte litt på hverandre, sier hun.

Norge har vunnet de fire siste VM-stafettene for kvinner, men aldri med så stor seiersmargin som i dag.

– Vi har et kjempesterkt lag, og i dag var det til og med flere som var hjemme som kunne ha gått. Men ja, det er kanskje litt for mye, sier Weng om at Norge har vunnet alt på kvinnesiden i VM.

Finske Laura Mononen kan ikke annet enn å trekke på smilebåndet når hun får spørsmål om den norske dominansen. Finland ble nummer tre på stafetten, like bak Sverige.

– Åh, de norske jentene er bare så sterke. De har et så sterkt lag, og de var klart best i dag. Men jeg håper vi kan være mye nærmere i OL, sier hun.

Norge har aldri greid å ta alle gullene i et VM på kvinnesiden tidligere, men det meste ligger til rette for at det kan skje nå. På lørdagens tremil er selvsagt Marit Bjørgen storfavoritt.

Ønsker mer konkurranse

Hjelmeset medgir at han gjerne skulle hatt litt mer konkurranse.

– Ja, selvfølgelig hadde det vært et ønske. Det er bra med spenning, men det blir jo mer nervepirrende for oss også da, sier han.

– Vi er i grunn så fornøyde nå at vi nesten bare kan pakke sammen og dra, sier han spøkefullt.

Hjelmeset har grunn til å være stolt. Bjørgen vant 10-kilometeren med hele 41 sekunder, bare dager etter at hun parkerte finske Krista Parmäkoski opp den siste bakken på 15-kilometeren med skibytte. Maiken Caspersen Falla var et hav foran konkurrentene da hun gikk først i mål på sprinten, og det samme var tilfellet da Falla og Weng vant lagsprinten.

weng tar imot falla etter gulløpet

Slik så det ut da Heidi Weng tok imot Falla etter gulløpet på lagsprinten.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Hjelmeset tar det på ingen måte for gitt.

– Senest under Tour de Ski fikk vi kjenne på at det er andre som kan gå fort, minner han om.

Bjørgen har følgende forklaring på VM-dominansen:

– Grunnen er at vi pusher hverandre. På hver eneste treningsøkt får vi beskjed om hvordan vi ligger an blant verdens beste.

Aldri noen tvil i Lahti - gull til de norske jentene.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norske Mathias (18) til NHL-lag

  NHL-laget Calgary Flames har draftet den norske 18-åringen Mathias Emilio Pettersen fra Manglerud, opplyser klubben på Twitter. Det siste året har han spilt på Muskegon Lumberjacks i United States Hockey League.

  Mathias Emilio Pettersen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Tyskland - Sverige