Knusende stafettseier for Norge: – Vanskeligere å ta ut laget enn å vinne stafetten

LAHTI/OSLO (NRK): Først ristet de av seg svenskene, og så parkerte de finnene. Dermed har de norske langrennskvinnene full pott med fem VM-gull etter stafetten.

Marit Bjørgen

SUVERENE: Norge var overlegne på torsdagens VM-stafett, og parkerte Sverige og Finland.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Sånn som stafetten utviklet seg, så var det kanskje vanskeligere å ta ut laget enn å vinne stafetten, sier landslagstrener Roar Hjelmeseth med et bredt glis om munnen.

Fem øvelser, fem gull er fasit for de norske langrennskvinnene når én øvelse gjenstår at ski-VM i Lahti.

Torsdag bare understreket de sin posisjon med et overlegent stafettgull, Norges 100. gullmedalje i VM-sammenheng.

– Vi viser hvilken styrke vi har som lag. Vi leverer når vi har store forventinger. Vi har hatt et ganske tøft år, og klare å stå sammen og virkelig få ut det beste av hverandre, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som parkerte Sverige og Finland på tredjeetappen.

– Hardt å gå seg inn på stafettlaget

En offensiv landslagssjef Vidar Løfshus mener Norge nå kan ende opp med å ta samtlige seks gull på kvinnesiden i langrenn i årets VM.

– Det er mulig, så nå må vi gå for en plass i historiebøkene, sa han da Bjørgen bare økte differansen til Sverige og Finland på siste etappe.

Uten Therese?

– Ja, det var det ja. Det blir en hilsen til Therese dette: Det blir hard jobb å gå seg inn på stafettlaget til neste år, sier landslagssjefen.

Norge var knusende overlegne på stafetten, selv uten fjorårets to beste løpere i verden: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg.

Mens Østberg ble vraket til stafetten, er Johaug utestengt. Dersom ingen anker utestengelsen på 13 måneder, er hun tilbake i god tid før neste års OL, men det må det altså kjempes for plass på stafettlaget.

Aldri noen tvil i Lahti - gull til de norske jentene.

STAFETTGULL: Marit Bjørgen ble tatt mot med åpne armer i målområdet, etter at hun sikret norsk stafettgull.

Norsk parademarsj

Da Marit Bjørgen gikk ut på ankeretappen etter sterke etapper av Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen var det ingen konkurrenter igjen som kunne utfordre henne, og 36-åringen sikret sitt tredje gull i mesterskapet, hennes 17. totalt i VM-sammenheng.

– Jeg har jo ikke noe behov for å være drittnervøs før start, for de andre gjør jo jobben, sier Bjørgen til NRK da gullet var sikret.

Mens svenske Stina Nilsson og finske Krista Pärmäkoski kjempet om sølvet, en kamp Nilsson til slutt vant i spurten, kunne Bjørgen konsentrere seg fullt og helt om seg selv.

Og hun kunne konsentrere seg om å få med seg et flagg inne på oppløpet, og likevel vinne med ett minutt og ett sekund.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Avlyser avstemning om VM-planene

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) avlyser den planlagte avstemningen over planene for verdensmesterskap annethvert år i desember.

  Helt siden forslaget om VM annethvert år kom opp, har Fifa møtt stor motstand ute i verden.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) og Det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol) er blant de skarpeste motstanderne. Det er også Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Nå har også Det asiatiske fotballforbundet (AFC) kastet seg på bølgen over motstandere som er på vei mot ledelsen i Fifa.

  På Fifas styremøte torsdag bekreftet Fifa-president Gianni Infantino at de skrinlegger avstemningen for forslaget i desember. Grunnen er motstanden forslaget har møtt.

  Den norske fotballpresidenten Terje Svendsen er også imot forslaget.

  – Jeg er veldig glad for at Fifa besluttet at det ikke blir en avstemning knyttet til dette, og forhåpentligvis legges planene på hylla, sier Svendsen til NRK.

  Football, FIFA World Cup Qualifier, Norway - San Marino
  Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
 • Warholm mot Ingebrigtsen i kåring

  Både Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen har fortsatt muligheten til å bli kåret til årets mannlige friidrettsutøver i verden i 2021. Begge er blant de ti navnene på kandidatlista som Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) publiserte torsdag.

  Ved siden av de to norske gullvinnerne fra OL i Tokyo, er følgende åtte nominert: Eliud Kipchoge, Daniel Ståhl, Ryan Crouser, Pedro Pichardo, Damian Warner, Joshua Cheptegei, Armand Duplantis og Miltiadis Tentoglou.

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige friidrettsutøver i Europa og er på papiret også den største favoritten til å vinne den globale kåringe.

  Jakob Ingebrigtsen etter seieren og gull på 1500 m finalen på Olympic Stadium i OL i Tokyo 2020.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Johnsen forlenget med Venezia

  Dennis Johnsen (23) har skrevet under en ny avtale med Venezia i italiensk Serie A. Trønderen har bundet seg fram til og med 2024/25-sesongen.

  Det opplyser Venezia på sine nettsider. Johnsen har startet alle lagets ligakamper siden opprykket i vår.

  23-åringen kom til klubben vederlagsfritt i august 2020. Venezia omtaler ham i dag som en av sine «mest konstante angrepstrusler».

  Johnsen debuterte nylig for Norges A-landslag i seieren mot Montenegro. Der spilte han en vel halvtime som innbytter og sto for den målgivende pasningen på 2-0-scoringen.

  Venezia ligger på 15.-plass med åtte poeng.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal