NRK Meny
Normal

Knusende stafettseier for Norge: – Vanskeligere å ta ut laget enn å vinne stafetten

LAHTI/OSLO (NRK): Først ristet de av seg svenskene, og så parkerte de finnene. Dermed har de norske langrennskvinnene full pott med fem VM-gull etter stafetten.

Marit Bjørgen

SUVERENE: Norge var overlegne på torsdagens VM-stafett, og parkerte Sverige og Finland.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Sånn som stafetten utviklet seg, så var det kanskje vanskeligere å ta ut laget enn å vinne stafetten, sier landslagstrener Roar Hjelmeseth med et bredt glis om munnen.

Fem øvelser, fem gull er fasit for de norske langrennskvinnene når én øvelse gjenstår at ski-VM i Lahti.

Torsdag bare understreket de sin posisjon med et overlegent stafettgull, Norges 100. gullmedalje i VM-sammenheng.

– Vi viser hvilken styrke vi har som lag. Vi leverer når vi har store forventinger. Vi har hatt et ganske tøft år, og klare å stå sammen og virkelig få ut det beste av hverandre, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som parkerte Sverige og Finland på tredjeetappen.

– Hardt å gå seg inn på stafettlaget

En offensiv landslagssjef Vidar Løfshus mener Norge nå kan ende opp med å ta samtlige seks gull på kvinnesiden i langrenn i årets VM.

– Det er mulig, så nå må vi gå for en plass i historiebøkene, sa han da Bjørgen bare økte differansen til Sverige og Finland på siste etappe.

Uten Therese?

– Ja, det var det ja. Det blir en hilsen til Therese dette: Det blir hard jobb å gå seg inn på stafettlaget til neste år, sier landslagssjefen.

Norge var knusende overlegne på stafetten, selv uten fjorårets to beste løpere i verden: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg.

Mens Østberg ble vraket til stafetten, er Johaug utestengt. Dersom ingen anker utestengelsen på 13 måneder, er hun tilbake i god tid før neste års OL, men det må det altså kjempes for plass på stafettlaget.

Aldri noen tvil i Lahti - gull til de norske jentene.

STAFETTGULL: Marit Bjørgen ble tatt mot med åpne armer i målområdet, etter at hun sikret norsk stafettgull.

Norsk parademarsj

Da Marit Bjørgen gikk ut på ankeretappen etter sterke etapper av Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen var det ingen konkurrenter igjen som kunne utfordre henne, og 36-åringen sikret sitt tredje gull i mesterskapet, hennes 17. totalt i VM-sammenheng.

– Jeg har jo ikke noe behov for å være drittnervøs før start, for de andre gjør jo jobben, sier Bjørgen til NRK da gullet var sikret.

Mens svenske Stina Nilsson og finske Krista Pärmäkoski kjempet om sølvet, en kamp Nilsson til slutt vant i spurten, kunne Bjørgen konsentrere seg fullt og helt om seg selv.

Og hun kunne konsentrere seg om å få med seg et flagg inne på oppløpet, og likevel vinne med ett minutt og ett sekund.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, kunne ikke hamle opp med Sejersted. Svindal endte på bronseplass, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv. I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Konnerud fikk ski-NM 2020

  Konnerud er tildelt NM på ski langrenn første del om to år. Det melder Norges Skiforbund tirsdag. Det var to søkere til arrangementet.

 • FA skal undersøke Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic risikerer å bli straffet av det engelske fotballforbundet (FA) etter at han har involvert seg i et nytt spillselskap. Den svenske fotballstjernen har reklamert for det nye spillselskapet BetHard, skriver den engelske avisen Mirror.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge