Hopp til innhold

Knusende stafettseier for Norge: – Vanskeligere å ta ut laget enn å vinne stafetten

LAHTI/OSLO (NRK): Først ristet de av seg svenskene, og så parkerte de finnene. Dermed har de norske langrennskvinnene full pott med fem VM-gull etter stafetten.

Marit Bjørgen

SUVERENE: Norge var overlegne på torsdagens VM-stafett, og parkerte Sverige og Finland.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Sånn som stafetten utviklet seg, så var det kanskje vanskeligere å ta ut laget enn å vinne stafetten, sier landslagstrener Roar Hjelmeseth med et bredt glis om munnen.

Fem øvelser, fem gull er fasit for de norske langrennskvinnene når én øvelse gjenstår at ski-VM i Lahti.

Torsdag bare understreket de sin posisjon med et overlegent stafettgull, Norges 100. gullmedalje i VM-sammenheng.

– Vi viser hvilken styrke vi har som lag. Vi leverer når vi har store forventinger. Vi har hatt et ganske tøft år, og klare å stå sammen og virkelig få ut det beste av hverandre, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som parkerte Sverige og Finland på tredjeetappen.

– Hardt å gå seg inn på stafettlaget

En offensiv landslagssjef Vidar Løfshus mener Norge nå kan ende opp med å ta samtlige seks gull på kvinnesiden i langrenn i årets VM.

– Det er mulig, så nå må vi gå for en plass i historiebøkene, sa han da Bjørgen bare økte differansen til Sverige og Finland på siste etappe.

Uten Therese?

– Ja, det var det ja. Det blir en hilsen til Therese dette: Det blir hard jobb å gå seg inn på stafettlaget til neste år, sier landslagssjefen.

Norge var knusende overlegne på stafetten, selv uten fjorårets to beste løpere i verden: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg.

Mens Østberg ble vraket til stafetten, er Johaug utestengt. Dersom ingen anker utestengelsen på 13 måneder, er hun tilbake i god tid før neste års OL, men det må det altså kjempes for plass på stafettlaget.

Aldri noen tvil i Lahti - gull til de norske jentene.

STAFETTGULL: Marit Bjørgen ble tatt mot med åpne armer i målområdet, etter at hun sikret norsk stafettgull.

Norsk parademarsj

Da Marit Bjørgen gikk ut på ankeretappen etter sterke etapper av Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen var det ingen konkurrenter igjen som kunne utfordre henne, og 36-åringen sikret sitt tredje gull i mesterskapet, hennes 17. totalt i VM-sammenheng.

– Jeg har jo ikke noe behov for å være drittnervøs før start, for de andre gjør jo jobben, sier Bjørgen til NRK da gullet var sikret.

Mens svenske Stina Nilsson og finske Krista Pärmäkoski kjempet om sølvet, en kamp Nilsson til slutt vant i spurten, kunne Bjørgen konsentrere seg fullt og helt om seg selv.

Og hun kunne konsentrere seg om å få med seg et flagg inne på oppløpet, og likevel vinne med ett minutt og ett sekund.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Riiber suveren igjen

  Jarl Magnus Riiber var tilbake i storslag i hoppbakken i dag, og vant kombinertrennet i Ruka.

  – Det smakte nå altså, sier Riiber til NRK.

  I dagens konkurranse gikk de fellesstart i langrenn, før de avsluttet i hoppbakken. Riiber vant langrennet etter en spurt, og ledet smått før hopprennet.

  – Når man sitter på toppen og hører om mange lange lengder et jevnt langrenn så er det ekstra deilig å avgjøre det i hoppbakken, sier Riiber.

  Alene på toppen satt det for Riiber igjen i hoppbakken etter en ustød start på sesongen i hoppbakken.

  – Jeg har rota litt i bakken, så det å kjenne at det går ok når jeg kommer ut var en god følelse. Det er viktig for selvtilliten.

  Dette var Riibers 51. verdenscupseier. Den 50. vant han i går.

  Franske Matteo Baud ble nummer to, mens Ryota Yamamota fra Japan ble nummer tre. Jens Lurås Oftebro hoppet 137,5 meter, og med 144,2 poeng endte han på fjerdeplassen.

  Jarl Magnus Riiber
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Belgia snublet etter sjansesløseri

  Det ble ikke noe De Bruyne-show da Belgia gikk på et 0-2-tap mot Marokko.

  De første 45 minuttene var relativt sjansefattige, men omgangen fikk en dramatisk slutt. Marokkos Hakim Ziyech sendte frisparket gjennom hele feltet og i mål, men målet ble avblåst for offside.

  Belgia var førende store deler av kampen, men maktet ikke å sette sjansene. Det gjorde derimot Abdelhamid Sabiri, da han dundret ballen rett i mål fra frispark.

  På overtid satte Marokko spikeren i kista. Innbytter Zakaria Aboukhlal banket ballen opp i nettaket, og sørget for historisk seier over Belgia.

  – Det skal bli interessant å følge Marokko videre, sier NRKs fotballekspert Åge Hareide etter kampen.

 • O'Neil blir permanent Bournemouth-sjef

  Gary O'Neil har imponert Bournemouth-ledelsen som managervikar og har skrevet under på en 1,5 år lang avtale som hovedtrener for Premier League-klubben.

  – Vi har blitt veldig imponerte av hvordan han har opptrådt siden han kom til klubben og føler det er fortjent at han for sjansen til å lede laget videre, sier Bournemouth-direktør Neill Blake, ifølge NTB.

  Gary O'Neil
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste