Innrømmer at taktikken spolerte historisk medalje: – Jeg prøver å ikke være dum

Karsten Warholm vet at han kunne tatt enda en EM-medalje med et annet løpsopplegg. Likevel angrer han ikke.

Karsten Warholm

SPRAKK: Her innser Karsten Warholm at lysten på to gull kostet ham en medalje i Berlin.

Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Lørdag satte Karsten Warholm punktum for en ny fantastisk sesong.

Det startet med at han brøt 48-sekundersgrensa i Roma. I løpet av sommeren flyttet han den norske rekorden på 400 meter hekk fire ganger, og toppet det hele med EM-gull i Berlin.

Når sunnmøringen skal evaluere sesongen, er det trolig bare ett resultat han ikke sier seg fornøyd med. Sisteplass i EM-finalen på 400 meter flatt var ikke det han hadde håpet.

Warholm gikk knallhardt ut i finalen, men sprakk fullstendig i siste sving.

– Var det fordi du ville vinne over alle at du ikke tok medalje på 400-meteren i EM?

– Hehe. Ja, egentlig, erkjenner han i etterpåklokskapens lys.

– Bør ikke tenke på det

Hadde han tatt gull også på 400 flatt, hadde det vært en historisk bragd. Ingen har tatt gull på 400 meter både med og uten hekker i ett mesterskap.

Men sølv eller bronse ville også vært mat for historiebøkene.

– Jeg går alltid for gullet. Det røk veldig, men sånn er det bare. Jeg mener det er verdt å ta sjansen på gullet hver gang, for jeg er veldig glad i den fargen. Det holdt på 400 hekk, det var det klart viktigste, og så ble det litt tungt på slutten, sier Warholm nå.

– Har du tenkt mye på hva det hadde holdt il hvis du hadde lagt opp finalen litt annerledes?

– Det bør man ikke tenke på. Med de tidene som var der, er det åpenbart at jeg kunne vært med og matchet det. Men slik formen var den dagen, er det umulig å si hvordan det hadde gått uansett. Jeg prøvde å dra ut feltet og sprenge de andre. Problemet var at jeg hadde minst bensin av alle, konstaterer Warholm.

Karsten Warholm

SUPERSESONG: Karsten Warholm har grunn til å smile for EM-gull og fire norske rekorder i en sesong som ble avsluttet med tredjeplass i kontinentalcupen i Ostrava lørdag.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Aldri tema å spare

Warholm har en personlig rekord på 44.87 på 400 meter, og løp på 44,91 i semifinalen i Berlin.

Finalen ble vunnet av Matthew Hudson-Smith på 44,78, mens brødrene Kevin og Jonathan Borlée tok sølv og bronse på 45,13 og 45,19.

Men Warholm hadde to tøffe hekkeløp mer enn de andre i beina, og et EM-gull å fordøye som finaleoppladning.

– Var det tema å tenke på å spare krefter i starten og kanskje klare en bronse?

– Det er aldri et tema å spare på noe. Jeg prøver selvfølgelig å være smart, jeg prøver å ikke være dum, men akkurat der og da …

– Jeg angrer ikke på det, men vi får bare prøve å heve nivået så vi stiller enda bedre forberedt neste gang vi prøver på noe lignende.

Siste nytt

 • Uavgjort for Ødegaards Vitesse

  Nederlandske Vitesse og Martin Ødegaard spilte 1–1 borte mot Utrecht i den første kvalifiseringskampen til europaligaen fredag. Vertene tok ledelsen etter 18 minutter, før Tim Matavz utlignet etter et Ødegaard-hjørnespark før pause.

  AFP_1FG2X3
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Norge U20 tapte VM-åpningen

  Norge tapte 1-3 mot Uruguay i sin første kamp i U20-VM i Polen fredag. Søramerikanernes Darwin Nunez satte et nydelig skudd i nettet etter 22 minutter, før Francisco Ginella økte etter svakt, norsk forsvarsspill åtte minutter senere. Christian Dahle Borchgrevink reduserte like etter pause, men tre minutter før full tid punkterte Brian Rodriguez kampen. Norge møter New Zealand på mandag.

 • Verdensrekord i debuten

  Sprinter Salum Kashafali løp inn til verdensrekord under et parafriidrettsstevne i Sveits fredag. Rekordtiden var 10,58. Dette var 25-åringens debut i parafriidrett, og han stiller i klassen T-12 for svaksynte.

  Salum Kashafali
  Foto: Norges friidrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal