Hopp til innhold

Konkurrentene spår rekordtider etter enkel semifinale: – Kommer til å bli helt rått

Karsten Warholm hadde ingen problemer med å sikre finalebillett på 400 meter hekk i VM. Der venter årets første, store test for nordmannen, og skal vi tro konkurrentene, kommer det til å bli forrykende.

Se løpet til Karsten Warholm her.

– Jeg fikk løpet slik som jeg ville. Det er godt å se at det fremdeles er litt respekt igjen for gamle Warholm. At de lar meg gå inn først. Det er fint, sier Warholm til NRK.

Nordmannen var strålende fornøyd etter en enkel og kontrollert heatseier i amerikanske Eugene. Han gikk som vanlig hardt ut fra start, tok føringen og kunne deretter kontrollere inn løpet på tiden 48,00.

Nå venter tøffere motstand i finalen: Rai Benjamin og Alison dos Santos.

– Vi får en drømmefinale, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.

Og skal vi tro konkurrentene, kommer det til å bli et fyrverkeri av en finale.

Worlds Athletics

FINALEKLAR: Karsten Warholm skal kjempe om sitt tredje strake VM-gull.

Foto: Ashley Landis / AP

Drømmer om 45-tallet

Warholm største konkurrenter, sølv- og bronsevinnerne fra OL i Tokyo, trengte heller ikke å kjempe en tøff kamp for å ta seg til finalen på 400 meter hekk.

Rai Benjamin løp helt uanstrengt inn til klar heatseier på 48,44 sekunder. Alison dos Santos presterte 47,85 etter en meget kontrollert innspurt.

Nå kribler det hos Dos Santos, som har ett ønske for finalen.

– Banen er virkelig helt fantastisk og publikummet det samme. Benjamin er på hjemmebane og må løpe fort. Warholm er tilbake og er regjerende verdensmester, sier Dos Santos til NRK og fortsetter:

– Det kommer til å bli helt rått. Jeg drømmer om tider på 45-tallet igjen. Ikke bare for meg, men for alle sammen. Vi kan løpe på 45 igjen.

World Athletics Championships Oregon22 - Day Three

DRØMMER OM RÅE TIDER: Brasilianske Alison dos Santos hadde få problemer i semifinalen.

Foto: ANDY LYONS / AFP

Advarer konkurrentene

Semifinaleløpet til Warholm ga han ett positivt svar. Låret tålte åpningsfarten han vanligvis legger seg på, og nå tror han at han har enda mer å gå på.

– Jeg tror jeg har en del mer inne. Jeg slapp bra på slutten. Kjørte ganske bra over tre hekker og så tok jeg det ganske rolig inn. Det er nok en del mer å gå, men hvor mye er umulig å si. Det får vi se på tirsdag, sier Warholm til NRK.

Kjenner du noe til skaden?

– I frykt for å jinxe det og bank i bordet: Nei, jeg gjør ikke det. Det er lenge siden det har vært slik, sier han.

Trener Leif Olav Alnes var også godt fornøyd med elevens semifinale, men er usikker på hvordan styrkeforholdet er mellom de tre favorittene Warholm, Benjamin og Dos Santos.

– Det er veldig vanskelig å si. Ingen som har vist noen særlig kort hittil, men har vist noe tidligere i år. Vet ikke helt hvordan Karsten føler seg, men jeg håper det er greit, sier Alnes.

Les også: Warholms rival avslører skade: – Har ikkje vorte noko betre

Rai Benjamin og Karsten Warholm
Rai Benjamin og Karsten Warholm

Finaleheatet består av følgende åtte:

 • Karsten Warholm (Norge)
 • Rai Benjamin (USA)
 • Jaheel Hyde (Jamaica)
 • Alison dos Santos (Brasil)
 • Trevor Bassitt (USA)
 • Rasmus Mägi (Estland)
 • Wilfried Happio (Frankrike)
 • Khallifah Rosser (USA)

PS! Finalen sendes på NRK 1 onsdag, klokken 04.50.

Les også: Program for VM i friidrett

VM i friidrett
VM i friidrett

Siste nytt

 • Hedret med ærespris

  Onsdag ble Fearnleys olympiske og paralympisek ærespris tildelt fire utøvere for fremragende prestasjoner i Tokyo og Beijing.

  Karsten Warholm (26) og Salum Kashafali (28) fikk prisene etter å ha satt verdensrekorder og løpt inn til gull på henholdsvis 400 meter hekk og 100 meter i Tokyo.

  – Det er en ære å få motta en sånn pris, sier Kashafali, stolt over sin nyeste pris – foran et japansk TV-team.

  Marte Olsbu Røiseland (31) tok tre gull- og to bronsemedaljer i Skiskyting.

  – Jeg er veldig takknemlig for at det har gått så bra med idretten. Det er veldig stas å bli satt pris på her med tre andre utøvere, sier Røiseland til NRK.

  Pedersen (23) slo til med fire gullmedaljer og en sølvmedalje i alpinbakkene i Kina.

  – Det de fire vinnerne har prestert, er noe av det ypperste det er ulig å oppnå som olympisk eller paralympisk utøver. Alle fire har gode verdier og representerer fremragende prestasjonskulturer i norsk toppidrett, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

  KW
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Åge Skinstad ny sjef for ski-VM 2025

  Det bekrefter arrangøren for VM i Trondheim onsdag. Skinstad fikk jobben i et styremøte tirsdag.

  – Åge har lang og bred ledererfaring, både fra idrett og næringsliv, som dekker svært mange av de viktige områdene i tiden fram mot VM. Han kjenner skimiljøene og frivilligheten i Norge og Trøndelag godt. Han har også et godt internasjonalt nettverk, forteller Ski-VMs styreleder Bård Benum i en pressemelding.

  Skinstad, som har erfaring fra en rekke roller innen langrennssporten, gleder seg til å ta over ledelsen av Ski-VM 2025.

  – For en som har vært til stede på svært mange store skiarrangement er dette drømmejobben, Alle som husker VM i 1982, 1997 og 2011 - og som er glade i skisporten - kan tenke seg en sånn jobb. Jeg var selv til stede under VM i 1997 for NRK, og ønsker å bidra til at VM i 2025 kan bli en enda større folkefest, sier han i pressemeldingen.

  Skinstad erstatter den opprinnelige VM-sjefen Berit Svendsen, som i helgen informerte styreleder Bård Benum om at hun ønsket å fratre sin stilling.

  hkvIAJROpRM
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Bekreftet: Ukraina vil arrangere fotball-VM i 2030

  Ukraina går i kompaniskap med Spania og Portugal og søker om arrangøransvaret for VM-sluttspillet i fotball i 2030.

  Spanias fotballforbund (RFEF) opplyser om det overraskende framstøtet onsdag. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal ha gitt sitt samtykke til planene.

  Også president i Det europeiske fotballforbundet (Uefa), Aleksander Ceferin, er positiv til søknaden.

  RFEF skriver at partnerskapet mellom Ukraina, Spania og Portugal skal styrke båndene til Europa ved å skape håp og gi gjenoppbygningsverktøy til det ukrainske folket.

  De tre landene skal ha planlagt for at krigføringen mellom Ukraina og Russland er over innen 2030, og at gjenoppbyggingen av Ukraina da er i full gang.

  The Times melder at planen er at en av VM-gruppene skal spille kamper i Ukraina.

  I pressemeldingen skriver imidlertid RFEF at planen for selve turneringen ikke er endret. Spania skal fortsatt bruke elleve arenaer, mens det skal spilles kamper på tre stadioner i Portugal. (NTB)

  Statsminister Jonas Gahr Støre besøker Ukraina
  Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste