NRK Meny
Normal

Warholm vant internasjonal pris: – Helt rått

Karsten Warholm vant «Rising Star»-prisen under IAAF Athletics Awards.

IAAF Athletics Awards

Warholm fikk utdelt prisen av landsmannen Andreas Thorkildsen.

Foto: Eric Gaillard / Reuters

Karsten Warholm slo gjennom på den internasjonale friidrettscenen i år, og var dermed nominert til IAAFs «Rising Star»-pris.

21-åringen var først og fremst glad for å bli invitert – men endte opp med å vinne hele greia foran stortalentene Christian Coleman og Armand Duplantis.

Laster Twitter-innhold

Ulsteinvik-løperen var på plass i Monaco for å ta imot prisen, som han fikk utdelt av Andreas Thorkildsen.

– Han er faktisk daten min i kveld også, lo prisvinneren om Thorkildsen på scena, før han takket pent for prisen.

Nordmannen setter prisen høyt.

– En ting er å bli best i Europa. En annen ting er å vinne tilsvarende kåring i verden. Det er helt rått. Det kroner en utrolig sesong, sier han til friidrett.no.

Nylig pensjonerte Usain Bolt ble også hyllet under kveldens prisutdeling. Han fikk blant annet «President's Award» fra Sebastian Coe.

World Athletics Championships

Karsten Warholm reagerte slik etter han tok VM-gull i sommer. Han var litt mer behersket da han mottok prisen som «årets kommende stjerne» av IAAF.

Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Siste nytt

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Doping Documentary: IOC og det russiske dopingkomplottet