Hopp til innhold

«Alle» vil ha Warholm: – Det er en helt annen interesse for meg nå

BISLETT (NRK): Karsten Warholm (21) har bidratt til at 400 meter hekk er så populært at enda flere Diamond League-stevner har øvelsen på programmet neste sesong.

Warholm

Karsten Warholm kan velge og vrake i Diamond League-stevner neste sesong. Han er også mye av grunnen til at 400 meter hekk er «oppgradert»​​​​​​​ internasjonalt.

Foto: Alastair Grant / AP

– Jeg synes det er fint jeg, at alle vil ha en bit av meg, sier en populær Karsten Warholm.

Neste sesong får nemlig verdensmester Warholm mulighet til å konkurrere i halvparten av alle Diamond League-stevnene som arrangeres. For nordmannen har bidratt til at 400 meter hekk er blitt så populær at sju byer nå skal ha øvelsen på programmet – mot fem forrige sesong.

Spår ny stor Warholm-sesong

Det ble kjent da Diamond League-programmet for 2018 ble gjort kjent torsdag. Warholm vil ikke avsløre hvilke stevner han vil satse på neste sesong, annet enn at han garanterer at han vil løpe på Bislett om han er skadefri.

– Det er en helt annen interesse for meg i år, og da er jo presset høyere også. Jeg får hvert fall reist litt rundt i verden da. Det er gøy, men jeg er mest fornøyd med at jeg får løpe på Bislett, sier 21-åringen.

Karsten Warholm og Steinar Hoen

Både Karsten Warholm og Steinar Hoen er fornøyde med at førstnevnte skal løpe på Bislett neste sommer.

Foto: Anders Engeland / NRK

Stevnedirektør for Bislett Games, Steinar Hoen, har jobbet hardt for å få 400 meter hekk på plass på programmet i år. Det fikk han til, og nå gjelder det bare å samle sammen verdige konkurrenter til Warholm.

– Det er moro at 400 meter hekk har blitt «oppgradert» i Diamond League-systemet på grunn av hans suksess. Nå må jeg begynne å sope sammen de aller beste løperne, slik at Karsten skal få konkurranse. Det er ikke lett, sier Bislett-direktøren og smiler.

Den tidligere høydehopperen er imponert over hva Warholm har fått til så langt i karrieren.

– Han har skapt seg et navn, og hvis han gjør tilsvarende neste sesong kan han bli et av de aller største navnene på den internasjonale scenen, sier han.

Ingen økonomiske bekymringer

Bislett-sjefen sier også at den sensasjonelle fjorårssesongen gjør at det unge hekkstjerneskuddet ikke trenger å tenke på penger.

– Nå er han på et nivå der han får godt betalt bare ved å stille opp, og enda mer hvis han presterer. Så det økonomiske er ingen store bekymring for Karsten, sier han.

21-åringen selv sier han ikke bryr seg så mye om pengene.

– Jeg kommer ikke til å stille opp bare for å stille opp. Jeg vil gå for finale i alle stevnene jeg deltar i, sier han.

  • Warholm er nominert i kategorien «Årets Rising Star» under Det internasjonale friidrettsforbundets årlige galla i Monaco fredag kveld. Han er også på plass i salen.
World Athletics Championships

– Karsten Warholm har skaffet seg et navn etter VM-gullet i fjor, sier Bislett-direktør Steinar Hoen.

Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Siste nytt

  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal