Hopp til innhold

Warholm slo 19 år gammel tid: – Lovet bursdagsrekord

Karsten Warholm satte norsk rekord på 300-meter og Henrik Ingebrigtsen løp inn til årsbeste på 3000-meter under Trond Mohn-lekene på Fana stadion i Bergen.

Trond Mohn og Karsten Warholm

BIDRATT: Trond Mohn gratulerte Warholm etter seieren på 300-meter. 75-åringen har i stor grad bidratt til norsk friidrett.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

De to EM-heltene var blant mange som hadde stilt opp for å hylle Trond Mohn som fylte 75 år tidligere i år. Stevnet ble arrangert av idretten i Bergen som en takk for hans bidrag til friidretten, og det stod ikke tilbake på bursdagsgavene.

Warholm løp inn på tiden 32,69 og slettet med det Quincy Douglas 19 år gamle rekord fra 1999 på 32,82.

Karsten Warholm i Trond Mohn Games

OVERLEGEN: Warholm hadde ingen problemer i regnværet på Fana Stadion.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Dette var helt herlig! Jeg hadde lovet bursdagsrekord. Jeg var aldri i tvil om at jeg ønsket å delta her da tilbudet kom. Jeg har lest mye om hva Trond Mohn har bidratt med, sa 22-åringen i intervjuet med stadionspeakeren.

– All ære til publikum

Bergenserne trosset vær og vind, og møtte opp i hopetall for å se friidrettsstjernene i aksjon. Henrik Ingebrigtsen ville ikke være noe dårligere å ga alt i det tunge regnet på 3000-meter.

Det helhjertede forsøket på å slå Marius Bakkens 17 år gamle rekord på 7.40,77 feilet, men 27-åringen løp inn til årsbeste med tiden 7.42,72.

Henrik Ingebrigtsen

I FORM: Henrik Ingebrigtsen løp inn til årsbeste på 3000-meter.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– All ære til publikum. Dette hadde jeg ikke trodd i regnværet. Neste år blir det rekord, lovet Henrik Ingebrigtsen.

En rørt hedersgjest

En halvtime senere var det lillebror Jakob sin tur, og med en fersk gullmedalje på 1500-meter fra EM i bagasjen overbeviste han publikum og vant overlegent med tiden 3.41,81.

– Et bra løp. Mange var med mot slutten, og det var ikke noe annet alternativ enn å prøve å vinne, konkluderte Jakob Ingebrigtsen.

Hedda Hynne spurtslo samtlige på 800-meter og vant med tiden 2.03,51. Ezinne Okparaebo vant 100-meter med tiden 11,49. Vladimir Vukicevic løp fortest på 110-meter hekk og Sigrid Borge kastet lengst av alle foran hjemmepublikummet, med et spydkast på 59,86 meter.

Trond Mohn

PÅ PLASS: Trond Mohn var til stede på Fana stadion under stevnet i hans eget navn.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

De norske friidrettsutøverne leverte foran en tydelig preget hedersgjest.

– Jeg er rørt. Beæret. Dette er for mye. Altfor mye. Nei, jeg er veldig rørt, sa Trond Mohn til BA.

Siste nytt

 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP
 • Dobbel skadesmell for Barcelona

  Den spanske fotballgiganten Barcelona opplyser at midtbaneduoen Frenkie de Jong og Pedri er utilgjengelige i tiden som kommer på grunn av skader.

  Begge spillerne pådro seg skader i første omgang av det målløse oppgjøret mot Athletic Bilbao søndag.

  De Jong skadet ankelen i det 26. minutt, og Barcelona skriver mandag at den nederlandske midtbanespilleren har fått påvist en leddbåndsskade.

  Medisinske tester viste også at Pedri pådro seg en skade i høyre lår underveis i oppgjøret. Han gikk i bakken uten at noen med- eller motspillere var i nærheten av ham.

  Det er ikke kjent hvor lenge de to midtbanestjernene blir på sidelinjen. (NTB)

  b-Lk_RBZFgk
  Foto: AP
 • KFUM skal spille på Ekeberg

  Det har lenge vært usikkerhet rundt hvor nyopprykkende KFUM skal spille hjemmekampene sine i Eliteserien.

  Intility Arena har vært lansert som et alternativ, men på egne hjemmesider opplyser KFUM at oppholdet på Vålerengas hjemmebane blir kortvarig.

  Bare første hjemmekamp blir på fremmed gress, om alt går etter planen. For KFUM har jobbet på spreng med å oppgradere banen på Ekeberg til eliteseriestandard.

  – Vi skal klare å innfri på alle de kravene som stilles til oss, lover daglig leder Thor-Erik Stenberg, som forteller at det blir nye tribuner med plass til 3300 mennesker, nye lysmaster og et nytt medietårn på anlegget.

  PetfJ2lDM-c
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal