Warholm etter nytt toppløp som ikke ga verdensrekord: – Klart du kjenner presset

Det ble ikke verdensrekord i Berlin heller, men Karsten Warholm fortsetter å levere på et historisk høyt og jevnt nivå. Det er han stolt over.

Karsten Warholm vinner overlegent på 400 meter hekk i Berlin, men det blir likevel ikke ny verdensrekord. Han løper inn til 47,08.

LEVERTE IGJEN: Karsten Warholm satte banerekord på Olympiastadion i Berlin.

47,08 er den nye banerekorden på Olympiastadion i Berlin. Det var karrierens tredje raskeste løp og holdt naturligvis til en suveren seier for Warholm.

– Jeg synes det var et veldig bra løp og en av de beste tidene jeg har gjort i hele mitt liv. Det begynner å bli konsistent veldig, veldig bra, så i dag er jeg veldig fornøyd, og det var fantastisk å springe her igjen, sier Warholm til NRK.

– Det er en ny fantomtid. Han er nær verdensrekorden igjen, men det går ikke denne ettermiddagen, konstaterer NRKs kommentator Jann Post.

Ng0PBXGgV3M

BEST I BERLIN: Karsten Warholm smilte etter banerekorden på det blå dekket i Berlin.

Foto: ODD ANDERSEN / AFP

– Veldig stolt

Karsten Warholm er den eneste i historien som har løpt under 47 blank to ganger på 400 meter hekk. Kevin Young, Abderrahman Samba og Rai Benjamin har gjort det én gang hver.

Men Warholm erkjenner at han merker presset som ligger der om at han skal bli den raskeste av alle.

– Det er en veldig spesiell situasjon å være i. Det sier seg selv at det er veldig, veldig høyt nivå på en verdensrekord. Vi burde være stolt over at vi i det hele tatt kan snakke om verdensrekord. Det er klart du kjenner presset, men jeg liker det egentlig litt også.

– Er du skuffet over at du ikke klarte det her?

– Jeg var litt skuffet i Ostrava. Men i dag er jeg veldig fornøyd. Det er ei tid som er veldig bra, og jeg er veldig stolt over den. Selvfølgelig vil man alltid springe fortere, men vi må ta det vi får, og i dag har vi den tredje beste tida jeg noen gang har løpt, påpeker han.

Mot tidenes sesong

Karsten Warholm hadde løpt øvelsen tre ganger denne sesongen før løpet i Berlin.

Dermed er han i ferd med å sette sammen ei unik rekke av gode tider. Faktisk kan det komme til å bli den beste sesongen av en hekkeløper i historien, målt i de fem beste tidene i løpet av en sesong.

Warholm har selv denne rekorden fra i fjor.

Da var serien: 46,92 – 47,12 – 47,26 – 47,33 – 47,42.

Dette har han nå: 46,87 – 47,08 – 47,10 – 47,62 – X.

DsabX_MK9h4

STRÅLTE: Karsten Warholm viste seg fram i Berlin.

Foto: ODD ANDERSEN / AFP

– Kroppen er veldig sliten

Warholm er for øvrig den eneste i verden i år som har løpt under 49 blank. Han er med andre ord i en klasse for seg akkurat nå.

Allerede torsdag løper Warholm etter planen igjen, da på Olympiastadion i Roma. Men nå merker han kjøret.

– Jeg tror det skal bli tøft, men jeg kommer til å gi det et forsøk. Jeg har konkurrert så mye at kroppen er veldig sliten, og det må vi selvfølgelig også ta hensyn til. Så vi får se når vi kommer til Roma hvordan det blir. Men hvis jeg stiller til start, skal jeg prøve å gi alt, sier han til NRK.

Også Jakob Ingebrigtsen, Filip Ingebrigtsen, Hedda Hynne og Amalie Iuel skal konkurrere i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Roma.

Siste nytt

 • Hedret for sitt arbeid mot rasisme

  Friidrettsutøver Ezinne Okparaebo mottok i dag «Brobyggerprisen» for 2020. Prisen deles ut av den norsk-pakistanske stiftelsen 14.agustkomiteen.

  Prisen går til personer som har bygget broer mellom mennesker og nasjoner. Tidligere mottakere inkluderer blant andre Kåre Willoch, Kong Harald og Kjell Magne Bondevik.

  – Jeg kjenner meg stolt over å stå her i dag. Det er en ære å bli tildelt «Brobyggerprisen», sa Okparaebo i sin takketale.

  Ezinne Okparaebo og "Brobyggerprisen".
  Foto: Cicilie Sigrid Andersen / NRK
 • Heile Sotra-laget i koronakarantene

  2. divisjonslaget Sotra, som blir trena av Renate Blindheim (26), er sett i karantene etter at ein person i støtteapparatet har fått påvist koronasmitte. Det er dermed sannsynleg at kommande helgs seriekamp mot Levanger blir utsett.

  J2mcJNRsSbk
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Norsk sykkelprofil dropper VM

  Den norske proffrytteren Amund Grøndahl Jansen har sagt nei til kjøre sykkel-VM i Italia som begynner 24. september.

  – Jeg er sliten etter Touren, og med et hektisk rittprogram utover høsten velger jeg å ikke kjøre VM. Ettersom løypen heller ikke er av det slaget jeg liker best, ser jeg for meg at noen andre vil ha langt større glede av å sykle VM. Ønsker alle mine landsmenn/kvinner lykke til!, skriver syklisten på Twitter

  Landslagssjef Hans Falk forteller til TV 2 at det er UNO-X-rytteren Torstein Træen som får plassen til Jansen.

  Pressetreff med eliterytterne under sykkel-VM landevei i Yorkshire 2019
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal