Derfor slo Warholm oppgitt ut med armene: – Var kjempeoverrasket da han så tida

Kevin Youngs 28 år gamle verdensrekord på 400 meter hekk overlevde nok et angrep fra Karsten Warholm. Selv slet Warholm litt med å skjønne hva som skjedde.

TYDELIG OPPGITT: Karsten Warholm fikk det ikke til å klaffe i Ostrava.

Warholm løp nemlig på 47,62 i Ostrava tirsdag kveld. Dermed var ikke 24-åringen i nærheten av verken verdensrekorden eller sin egen personlige rekord.

1pXyivwjYQ0

IKKE FULL KLAFF: Karsten Warholm vant, men det var likevel lett å se at han ikke var helt fornøyd etter målgang i Ostrava.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Faktisk var det Warholms svakeste tid siden han løp på 47,85 under meget vanskelige forhold i sesongåpningen i Stockholm i fjor.

– Det virker som han datt litt ut av rytmen, han fikk ikke maksimal flyt. Han slår litt oppgitt ut med armene. Her er det en litt oppgitt Karsten Warholm når han løper midt på 47-tallet, konstaterer NRKs kommentator Jann Post.

Etter målgang slo Warholm ut med hendene og virket oppgitt.

– Han var kjempeoverrasket da han så tida, forklarer trener Leif Olav Alnes.

– Overraskende

Selv forteller Warholm at han følte at han løp fortere enn hva tiden viste.

– Altså, jeg er ok fornøyd egentlig. Var nesten litt overrasket over tiden, jeg trodde den skulle være bedre, fordi jeg ga alt og var veldig sliten på slutten. Nivået vet jeg er høyere, så det var litt overraskende. Men hallo, vi må ta disse tidene her, det er ganske bra og viser at vi fortsetter å løpe på et høyt nivå. Men man drømmer alltids om mer, så jeg er også veldig skuffet, sier Karsten Warholm.

Warholm beskriver det som en merkelig følelse når tiden ikke matcher følelsen.

– Det er ikke ofte det er sånn. Vi må kanskje bare se det i reprise og se hva som skjedde. Vi får ta det vi får, sier han.

– Utendørsidrett

Bortsett fra at det ble litt tripping foran den siste hekken, følte nemlig Warholm at det meste klaffet ganske bra underveis.

Det kan tyde på at vinden spilte en rolle. Det vil ikke treneren skylde på.

– Vi driver med en utendørsidrett og må leve med de værforholdene som er. Og så trøster vi oss med at klokka starter på null igjen neste gang, sier han.

Warholm tok for øvrig en suveren seier i løpet. Vinnertiden var også stevnerekord i Ostrava Golden Spike, et stevne som har vært arrangert siden 1961.

Han er fortsatt den eneste i verden som har løpt under 49 sekunder på 400 meter hekk i 2020, og er sånn sett i en klasse for seg i en sesong der rivalene Abderrahman Samba og Rai Benjamin ikke har løpt distansen.

– Enormt sterkt løp

En av NRKs reportere så løpet sammen med Warholms treningsvenninne Amalie Iuel, som deltok i et arrangement på Lambertseter i Oslo da Warholm løp.

– Han bommet litt på den niende hekken, så jeg tror han tapte litt tid der. Da er det vanskelig å reakslerere når man kjenner syra og begynner å bli litt stiv, påpeker hun.

Slik tolker Iuel reaksjonene fra Warholm etter løpet:

– Ansiktsuttrykket tydet på at han kanskje hadde håpet på noe mer, men det er et enormt sterkt løp uansett. Det er langt bedre enn det resten av verden gjør, sier hun, og utdyper:

– Han viser at han klarer å reakslerere etter at det har stoppet bortimot helt opp. Det tyder på at han har mer inne.

SÅ LØPET: Slik reagerte Amalie Iuel.

Forventninger etter Stockholm

Værforholdene var alt annet enn gode og Karsten Warholm snublet i den siste hekken. Med 46,87 var han likevel bare ni hundredeler bak Kevin Youngs 28 år gamle verdensrekord (46,78) i Stockholm 23. august.

Derfor var det unektelig knyttet forventninger til tirsdagens løp i Ostrava tirsdag kveld, der arrangørene la alt til rette for at 24-åringen fra Ulsteinvik skulle rive Young ned fra tronen.

Søndag ble Warholm hentet i privatfly, en service bare Usain Bolt tidligere hadde fått av Golden Spike-arrangørene. Mandag kveld ble også tidsskjemaet for stevnet endret, etter ønske fra Warholm. Han ville løpe så tidlig som mulig for å få så bra vær som mulig.

Men det hjalp altså ikke denne gangen. Neste sjanse kommer i Roma neste torsdag.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Norge heldt unna og slo Wales

  Der har dommaren blåse kampen av, og Norge har slått Wales 1-0. Men det var ein heldig siger. Wales tok meir og meir over utover i 2. omgang, og kunne og burde ha teke med seg poeng.

  Målet var også av det heldige slaget. Keeper burde lett ha tatt Guro Reitens langskot.

  Caroline Graham Hansen måtte ut med skade midt i andre omgang.

 • Første runde i cupen trukket

  Den første runden av kvinnenes cup ble trukket i pausen av landskampen mellom Norge og Wales.

  20 lag deltar i cupen i år. Åtte førstedivisjonslag møtes for å avgjøre hvem de skal møte i den første runden, mens de ti toppserielagene og de to nedrykkede lagene fra forrige sesong er klare for første runde.

  Slik ser trekningen ut

  Øvrevoll Hosle/Amazon Grimstad – Avaldsnes
  Røa – Fart
  Klepp – Vålerenga
  Åsane/Hønefoss – Sandviken
  Rosenborg – Kolbotn
  LSK Kvinner – Lyn
  Arna-Bjørnar – Grei / KIL/Hemne
  Fløya/Medkila – Stabæk

  NM-finale fotball kvinner LSK kvinner - Vålerenga (5-1)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Tottenhams ligacupkamp avlyst

  Ligacupkampen mellom Leyton Orient og Tottenham i dag er avslyst fordi fleire av Orients spelarar er smitta av Covid-19-viruset.

  Ligaen bestemte dette berre to timar før kampen skulle ha blitt sparka i gang.

  Det er uvisst om Tottenham dermed går vidare utan kamp, eller om kampen skal spelast seinare. Det siste er vanskeleg, ettersom neste runde skal gå allereie neste veke.

  Leyton Orient v Tottenham Hotspur
  Foto: Paul Childs / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal