Hopp til innhold

Derfor slo Warholm oppgitt ut med armene: – Var kjempeoverrasket da han så tida

Kevin Youngs 28 år gamle verdensrekord på 400 meter hekk overlevde nok et angrep fra Karsten Warholm. Selv slet Warholm litt med å skjønne hva som skjedde.

TYDELIG OPPGITT: Karsten Warholm fikk det ikke til å klaffe i Ostrava.

Warholm løp nemlig på 47,62 i Ostrava tirsdag kveld. Dermed var ikke 24-åringen i nærheten av verken verdensrekorden eller sin egen personlige rekord.

1pXyivwjYQ0

IKKE FULL KLAFF: Karsten Warholm vant, men det var likevel lett å se at han ikke var helt fornøyd etter målgang i Ostrava.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Faktisk var det Warholms svakeste tid siden han løp på 47,85 under meget vanskelige forhold i sesongåpningen i Stockholm i fjor.

– Det virker som han datt litt ut av rytmen, han fikk ikke maksimal flyt. Han slår litt oppgitt ut med armene. Her er det en litt oppgitt Karsten Warholm når han løper midt på 47-tallet, konstaterer NRKs kommentator Jann Post.

Etter målgang slo Warholm ut med hendene og virket oppgitt.

– Han var kjempeoverrasket da han så tida, forklarer trener Leif Olav Alnes.

– Overraskende

Selv forteller Warholm at han følte at han løp fortere enn hva tiden viste.

– Altså, jeg er ok fornøyd egentlig. Var nesten litt overrasket over tiden, jeg trodde den skulle være bedre, fordi jeg ga alt og var veldig sliten på slutten. Nivået vet jeg er høyere, så det var litt overraskende. Men hallo, vi må ta disse tidene her, det er ganske bra og viser at vi fortsetter å løpe på et høyt nivå. Men man drømmer alltids om mer, så jeg er også veldig skuffet, sier Karsten Warholm.

Warholm beskriver det som en merkelig følelse når tiden ikke matcher følelsen.

– Det er ikke ofte det er sånn. Vi må kanskje bare se det i reprise og se hva som skjedde. Vi får ta det vi får, sier han.

– Utendørsidrett

Bortsett fra at det ble litt tripping foran den siste hekken, følte nemlig Warholm at det meste klaffet ganske bra underveis.

Det kan tyde på at vinden spilte en rolle. Det vil ikke treneren skylde på.

– Vi driver med en utendørsidrett og må leve med de værforholdene som er. Og så trøster vi oss med at klokka starter på null igjen neste gang, sier han.

Warholm tok for øvrig en suveren seier i løpet. Vinnertiden var også stevnerekord i Ostrava Golden Spike, et stevne som har vært arrangert siden 1961.

Han er fortsatt den eneste i verden som har løpt under 49 sekunder på 400 meter hekk i 2020, og er sånn sett i en klasse for seg i en sesong der rivalene Abderrahman Samba og Rai Benjamin ikke har løpt distansen.

– Enormt sterkt løp

En av NRKs reportere så løpet sammen med Warholms treningsvenninne Amalie Iuel, som deltok i et arrangement på Lambertseter i Oslo da Warholm løp.

– Han bommet litt på den niende hekken, så jeg tror han tapte litt tid der. Da er det vanskelig å reakslerere når man kjenner syra og begynner å bli litt stiv, påpeker hun.

Slik tolker Iuel reaksjonene fra Warholm etter løpet:

– Ansiktsuttrykket tydet på at han kanskje hadde håpet på noe mer, men det er et enormt sterkt løp uansett. Det er langt bedre enn det resten av verden gjør, sier hun, og utdyper:

– Han viser at han klarer å reakslerere etter at det har stoppet bortimot helt opp. Det tyder på at han har mer inne.

SÅ LØPET: Slik reagerte Amalie Iuel.

Forventninger etter Stockholm

Værforholdene var alt annet enn gode og Karsten Warholm snublet i den siste hekken. Med 46,87 var han likevel bare ni hundredeler bak Kevin Youngs 28 år gamle verdensrekord (46,78) i Stockholm 23. august.

Derfor var det unektelig knyttet forventninger til tirsdagens løp i Ostrava tirsdag kveld, der arrangørene la alt til rette for at 24-åringen fra Ulsteinvik skulle rive Young ned fra tronen.

Søndag ble Warholm hentet i privatfly, en service bare Usain Bolt tidligere hadde fått av Golden Spike-arrangørene. Mandag kveld ble også tidsskjemaet for stevnet endret, etter ønske fra Warholm. Han ville løpe så tidlig som mulig for å få så bra vær som mulig.

Men det hjalp altså ikke denne gangen. Neste sjanse kommer i Roma neste torsdag.

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Mistet det etter mareritt­minutter: – Har åpenbart et problem

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

Siste nytt

 • Sveriges landslagssjef rammet av hjernesvulst

  Marika Domanski Lyfors er i gang med behandling for en hjernesvulst og er sykemeldt. Det opplyser Sveriges fotballforbund i en pressemelding.

  – Vi er utrolig preget av denne tunge nyheten og vil gjøre det som står i vår makt for å støtte Marika. Hele forbundet og alle spillerne håper på rask bedring og vil støtte henne i mellomtiden, sier fotballsjef i SvFF Kim Källström.

  Lyfors var landslagstrener fra 1996-2005, men har i dag en sjefsrolle med mer overordnet ansvar.

  KV9t_goHkqU
  Foto: AP
 • Presenterte Norges OL-mål: Åtte medaljer

  Onsdag markerer Olympiatoppen at det er 100 dager til sommerens OL i Paris starter. På en pressekonferanse avslørte toppidrettssjef Tore Øvrebø det norske medaljemålet i lekene, hvor Jakob Ingebrigtsen (friidrett), Karsten Warholm (friidrett), Kristian Blummenfelt (triatlon) og Anders Mol/Christian Sørum (sandvolleyball) stiller som regjerende mestere.

  – Vi har kommet frem til at en passende ambisjon er åtte medaljer, sier Øvrebø om OL.

  Det er like mange medaljer som den norske OL-troppen tok i Tokyo.

  – Vi regner ikke med at alle treffer 100 prosent, så vi lager en kvalifisert målsetning ut fra de medaljesjansene vi tror vi har. Og så finner vi frem til en målsetning vi tror er realistisk, men som også gir litt gysninger og mobiliserer energi, sier Øvrebø til NRK.

  Øvrebø opplyser også en målsetning om seks medaljer i Paralympics, som starter rett i etterkant av OL. Norge tok fire medaljer i Paralympics i Tokyo for tre år siden.

  Slik har det medaljefangsten vært for den norske troppen i sommer-OL de siste tre utgavene:

  I London i 2012: To gull, ett sølv og én bronse (totalt fire medaljer)

  I Rio de Janeiro i 2016: Null gull, null sølv og fire bronser (totalt fire medaljer)

  I Tokyo i 2021: Fire gull, to sølv og to bronser (totalt åtte medaljer)

  OL ble også arrangert i Paris i 1924. Da tok Norge ti medaljer. Siden har Norge kun tatt åtte eller flere medaljer i sommer-OL ved tre anledninger: Ti i Sydney i 2000, ni i Beijing i 2008 og åtte i Tokyo i 2021.

  Tore Øvrebø
  Foto: NTB
 • Kun tre spillere har startet 2024 bedre enn Ruud – har tjent store pengesummer

  Casper Ruud har glitret på tennisbanen så langt i 2024. Nordmannen har både sanket flere poeng og innkassert mer premiepenger enn verdensener Novak Djokovic.

  På 2024-rankingen er Ruud foreløpig kun slått av Jannik Sinner, Daniil Medvedev og Alexander Zverev. Dermed har han innledet året med flere poeng enn stjerner som Carlos Alcaraz, Novak Djokovic og Holger Rune.

  Ruuds gode start har sikret ham hele 18,6 millioner kroner i rene premiepenger. Det er omtrent like mye som Alcaraz, mens Djokovic har tjent om lag fire millioner kroner mindre enn nordmannen.

  Den serbiske verdenseneren har imidlertid kun spilt halvparten så mange kamper som Ruud.

  Onsdag spiller nordmannen mot franske Alexandre Muller i 2. runde av ATP500-turneringen i Barcelona. Ruud har vært i tre finaler så langt denne sesongen, senest i Masters-turneringen i Monte-Carlo sist uke. I slutten av februar og starten av mars spilte han seg til to strake finaler i henholdsvis Los Cabos (ATP250) og Acapulco (ATP500).

  Om en drøy måned er det duket for Grand Slam-turneringen Roland-Garros, der Ruud har vært i finale de to siste årene. Før den tid venter to Masters-turneringer på grus (Madrid og Roma).

  (©NTB)

  Casper Ruud
  Foto: VALERY HACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal