Hopp til innhold

Derfor slo Warholm oppgitt ut med armene: – Var kjempeoverrasket da han så tida

Kevin Youngs 28 år gamle verdensrekord på 400 meter hekk overlevde nok et angrep fra Karsten Warholm. Selv slet Warholm litt med å skjønne hva som skjedde.

TYDELIG OPPGITT: Karsten Warholm fikk det ikke til å klaffe i Ostrava.

Warholm løp nemlig på 47,62 i Ostrava tirsdag kveld. Dermed var ikke 24-åringen i nærheten av verken verdensrekorden eller sin egen personlige rekord.

1pXyivwjYQ0

IKKE FULL KLAFF: Karsten Warholm vant, men det var likevel lett å se at han ikke var helt fornøyd etter målgang i Ostrava.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Faktisk var det Warholms svakeste tid siden han løp på 47,85 under meget vanskelige forhold i sesongåpningen i Stockholm i fjor.

– Det virker som han datt litt ut av rytmen, han fikk ikke maksimal flyt. Han slår litt oppgitt ut med armene. Her er det en litt oppgitt Karsten Warholm når han løper midt på 47-tallet, konstaterer NRKs kommentator Jann Post.

Etter målgang slo Warholm ut med hendene og virket oppgitt.

– Han var kjempeoverrasket da han så tida, forklarer trener Leif Olav Alnes.

– Overraskende

Selv forteller Warholm at han følte at han løp fortere enn hva tiden viste.

– Altså, jeg er ok fornøyd egentlig. Var nesten litt overrasket over tiden, jeg trodde den skulle være bedre, fordi jeg ga alt og var veldig sliten på slutten. Nivået vet jeg er høyere, så det var litt overraskende. Men hallo, vi må ta disse tidene her, det er ganske bra og viser at vi fortsetter å løpe på et høyt nivå. Men man drømmer alltids om mer, så jeg er også veldig skuffet, sier Karsten Warholm.

Warholm beskriver det som en merkelig følelse når tiden ikke matcher følelsen.

– Det er ikke ofte det er sånn. Vi må kanskje bare se det i reprise og se hva som skjedde. Vi får ta det vi får, sier han.

– Utendørsidrett

Bortsett fra at det ble litt tripping foran den siste hekken, følte nemlig Warholm at det meste klaffet ganske bra underveis.

Det kan tyde på at vinden spilte en rolle. Det vil ikke treneren skylde på.

– Vi driver med en utendørsidrett og må leve med de værforholdene som er. Og så trøster vi oss med at klokka starter på null igjen neste gang, sier han.

Warholm tok for øvrig en suveren seier i løpet. Vinnertiden var også stevnerekord i Ostrava Golden Spike, et stevne som har vært arrangert siden 1961.

Han er fortsatt den eneste i verden som har løpt under 49 sekunder på 400 meter hekk i 2020, og er sånn sett i en klasse for seg i en sesong der rivalene Abderrahman Samba og Rai Benjamin ikke har løpt distansen.

– Enormt sterkt løp

En av NRKs reportere så løpet sammen med Warholms treningsvenninne Amalie Iuel, som deltok i et arrangement på Lambertseter i Oslo da Warholm løp.

– Han bommet litt på den niende hekken, så jeg tror han tapte litt tid der. Da er det vanskelig å reakslerere når man kjenner syra og begynner å bli litt stiv, påpeker hun.

Slik tolker Iuel reaksjonene fra Warholm etter løpet:

– Ansiktsuttrykket tydet på at han kanskje hadde håpet på noe mer, men det er et enormt sterkt løp uansett. Det er langt bedre enn det resten av verden gjør, sier hun, og utdyper:

– Han viser at han klarer å reakslerere etter at det har stoppet bortimot helt opp. Det tyder på at han har mer inne.

SÅ LØPET: Slik reagerte Amalie Iuel.

Forventninger etter Stockholm

Værforholdene var alt annet enn gode og Karsten Warholm snublet i den siste hekken. Med 46,87 var han likevel bare ni hundredeler bak Kevin Youngs 28 år gamle verdensrekord (46,78) i Stockholm 23. august.

Derfor var det unektelig knyttet forventninger til tirsdagens løp i Ostrava tirsdag kveld, der arrangørene la alt til rette for at 24-åringen fra Ulsteinvik skulle rive Young ned fra tronen.

Søndag ble Warholm hentet i privatfly, en service bare Usain Bolt tidligere hadde fått av Golden Spike-arrangørene. Mandag kveld ble også tidsskjemaet for stevnet endret, etter ønske fra Warholm. Han ville løpe så tidlig som mulig for å få så bra vær som mulig.

Men det hjalp altså ikke denne gangen. Neste sjanse kommer i Roma neste torsdag.

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Premier League - Manchester City v Liverpool

Liverpools spillerbuss angrepet: – Fullstendig uakseptabelt

Manchester City uten en skadd Erling Braut Haaland holdt lekestue med Liverpool. Men rødtrøyene ble forbannet på dommeravgjørelse som kunne snudd kampbildet.

NM-løypa skapte redsel og endte med skade: – Sporet var ødeleggende og farlig

Parautøver Lars Andresen hektet i sporet i en utforkjøring, falt inn i sikkerhetsnettet og skadet skulderen i NM-sprinten. Flere karakteriserer løypa som farlig, men det er Skiforbundet uenig i.

Siste nytt

 • Lillehammer møter Oilers i NM-finalen i ishockey

  Seriemester Lillehammer tok seg enkelt til kvinnenes NM-finale etter å ha slått Storhamar 7–1 lørdag. Der blir Stavanger Oilers motstander.

  Final-4-helgen i kvinnenes norgesmesterskap blir spilt i Furuset Forum i Oslo. Etter en målløs åpningsperiode tok Storhamar ledelsen 1–0 ved Hanna Olsen, men seriemester Lillehammer slo tilbake med fire mål fra Andrea Grinnbo, Josefine Engmann, Thea Rustbakken og Ella Morken. Alle scoringene kom i midtperioden.

  Engmann satte sitt annet mål til 5-1, mens Emma Fladmo og Morken økte forspranget ytterligere etter den siste pausen.

  I lørdagens andre semifinale var det Stavanger Oilers som gikk av med seieren mot Hasle-Løren. Scoringer av Silje Gundersen og Sinja Paurat mot slutten av tredje periode sikret 5–3 og avansement for Oilers. Stillingen var 3–3 da et kvarter gjensto.

  Finale og bronsekamp spilles søndag.

  (©NTB)

 • Ropte på rødt kort etter dette

  Fra benken ropte Stabæk-trener Petter Belsvik på rødt kort.

  Da hadde Meryll Abrahamsen akkurat forsøkt å lobbe over Cecilie Fiskerstrand i sluttminuttene av Stabæk-LSK Kvinner.

  Keeperen plukket skuddet enkelt, spørsmålet var bare om hun tok ballen med hendene innenfor eller utenfor 16-meteren.

  – Jeg vet ikke helt hva som skjedde der. Jeg ser det ikke, men jeg tror det var utenfor, sier Abrahamsen til NRK.

  – Hun lander vel med beinene på og innenfor streken, men ballen mener vi er utenfor, sier Belsvik.

  Fiskerstrand er naturligvis av motsatt oppfatning.

  – Jeg startet utenfor, men i det jeg tar ballen med hendene er jeg innenfor. Jeg er sikker på det, sier keeperen.

  – Hvor sikker?

  – 100 prosent, gliser hun.

  Dommeren mente innenfor, Stabæk leiren utenfor, mens NRKs ekspertkommentator Carl Erik Torp slett ikke var sikker.

  – Det er ikke godt å si. Hun er på vei bakover og lander innenfor, men vi vet hvor første kontakt er. Ut ifra bildene vi har fått, er det umulig å dele ut en straff, sa han.

  Dermed endte en relativt tam forestilling med 0-0. Stabæk var nærmest med et stolpetreff i første omgang, mens gjestene hadde noen halvfarligheter.

  Andre resultater i Toppserien:

  Arna-Bjørnar – Rosenborg 0-1, Avaldsnes – Lyn 2-1, Brann – Åsane 3-2, Røa – Vålerenga 3-3.

 • Arsenal vant komfortabelt mot Leeds

  Ligalederne vant 4-1 på Emirates Stadium etter scoringer fra Gabriel Jesus, Ben White og Granit Xhaka. Rasmus Kristensen scoret for gjestene.

  Gabriel Jesus, som har vært ute med skade, har ikke scoret i ligaen siden 1. oktober i fjor.

  Luke Ayling kakket Arsenal-spissen inne i feltet. Dommer Darren England var ikke i tvil og dømte straffespark etter 34 minutter.

  Arsenal-spissen tok straffen selv, til tross for at Martin Ødegaard stod lenge med ballen, og satte den midt i mål.

  Hjemmelaget startet andre omgangen på best mulig vis. Gabriel Martinelli slo et innlegg til motsatt side, hvor Ben White hamret ballen i mål via tverrliggeren.

  Etter 54 minutter var Jesus i sentrum igjen og satte inn 3-0 og noterte seg sitt andre mål denne ettermiddagen.

  Leeds-forsvarer Kristensen satte inn 3-1 etter 76 minutter, da ballen passerte en utspilt Ramsdale. Skuddet gikk inn via ryggen til Oleksandr Zintsjenko.

  Granit Xhaka stanget inn 4-1 etter 84 minutter etter en strøken pasning fra Ødegaard.

  Arsenal holder dermed ledelsen til tabelltoer, Manchester City, på åtte poeng. London-laget har også en kamp mer spilt.

  I påsken skal Arsenal spille borte mot Liverpool, mens de lyseblå fra Manchester gjester Southampton.

  Arsenal

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste