Derfor slo Warholm oppgitt ut med armene: – Var kjempeoverrasket da han så tida

Kevin Youngs 28 år gamle verdensrekord på 400 meter hekk overlevde nok et angrep fra Karsten Warholm. Selv slet Warholm litt med å skjønne hva som skjedde.

TYDELIG OPPGITT: Karsten Warholm fikk det ikke til å klaffe i Ostrava.

Warholm løp nemlig på 47,62 i Ostrava tirsdag kveld. Dermed var ikke 24-åringen i nærheten av verken verdensrekorden eller sin egen personlige rekord.

1pXyivwjYQ0

IKKE FULL KLAFF: Karsten Warholm vant, men det var likevel lett å se at han ikke var helt fornøyd etter målgang i Ostrava.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Faktisk var det Warholms svakeste tid siden han løp på 47,85 under meget vanskelige forhold i sesongåpningen i Stockholm i fjor.

– Det virker som han datt litt ut av rytmen, han fikk ikke maksimal flyt. Han slår litt oppgitt ut med armene. Her er det en litt oppgitt Karsten Warholm når han løper midt på 47-tallet, konstaterer NRKs kommentator Jann Post.

Etter målgang slo Warholm ut med hendene og virket oppgitt.

– Han var kjempeoverrasket da han så tida, forklarer trener Leif Olav Alnes.

– Overraskende

Selv forteller Warholm at han følte at han løp fortere enn hva tiden viste.

– Altså, jeg er ok fornøyd egentlig. Var nesten litt overrasket over tiden, jeg trodde den skulle være bedre, fordi jeg ga alt og var veldig sliten på slutten. Nivået vet jeg er høyere, så det var litt overraskende. Men hallo, vi må ta disse tidene her, det er ganske bra og viser at vi fortsetter å løpe på et høyt nivå. Men man drømmer alltids om mer, så jeg er også veldig skuffet, sier Karsten Warholm.

Warholm beskriver det som en merkelig følelse når tiden ikke matcher følelsen.

– Det er ikke ofte det er sånn. Vi må kanskje bare se det i reprise og se hva som skjedde. Vi får ta det vi får, sier han.

– Utendørsidrett

Bortsett fra at det ble litt tripping foran den siste hekken, følte nemlig Warholm at det meste klaffet ganske bra underveis.

Det kan tyde på at vinden spilte en rolle. Det vil ikke treneren skylde på.

– Vi driver med en utendørsidrett og må leve med de værforholdene som er. Og så trøster vi oss med at klokka starter på null igjen neste gang, sier han.

Warholm tok for øvrig en suveren seier i løpet. Vinnertiden var også stevnerekord i Ostrava Golden Spike, et stevne som har vært arrangert siden 1961.

Han er fortsatt den eneste i verden som har løpt under 49 sekunder på 400 meter hekk i 2020, og er sånn sett i en klasse for seg i en sesong der rivalene Abderrahman Samba og Rai Benjamin ikke har løpt distansen.

– Enormt sterkt løp

En av NRKs reportere så løpet sammen med Warholms treningsvenninne Amalie Iuel, som deltok i et arrangement på Lambertseter i Oslo da Warholm løp.

– Han bommet litt på den niende hekken, så jeg tror han tapte litt tid der. Da er det vanskelig å reakslerere når man kjenner syra og begynner å bli litt stiv, påpeker hun.

Slik tolker Iuel reaksjonene fra Warholm etter løpet:

– Ansiktsuttrykket tydet på at han kanskje hadde håpet på noe mer, men det er et enormt sterkt løp uansett. Det er langt bedre enn det resten av verden gjør, sier hun, og utdyper:

– Han viser at han klarer å reakslerere etter at det har stoppet bortimot helt opp. Det tyder på at han har mer inne.

SÅ LØPET: Slik reagerte Amalie Iuel.

Forventninger etter Stockholm

Værforholdene var alt annet enn gode og Karsten Warholm snublet i den siste hekken. Med 46,87 var han likevel bare ni hundredeler bak Kevin Youngs 28 år gamle verdensrekord (46,78) i Stockholm 23. august.

Derfor var det unektelig knyttet forventninger til tirsdagens løp i Ostrava tirsdag kveld, der arrangørene la alt til rette for at 24-åringen fra Ulsteinvik skulle rive Young ned fra tronen.

Søndag ble Warholm hentet i privatfly, en service bare Usain Bolt tidligere hadde fått av Golden Spike-arrangørene. Mandag kveld ble også tidsskjemaet for stevnet endret, etter ønske fra Warholm. Han ville løpe så tidlig som mulig for å få så bra vær som mulig.

Men det hjalp altså ikke denne gangen. Neste sjanse kommer i Roma neste torsdag.

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Disse 32 sekundene opprørte politiet i Qatar

Bildene fra innsiden av en migrantleir ledet trolig til at NRK-journalistene Halvor Ekeland og Lokman Ghorbani ble arrestert i Qatar.

Siste nytt

 • Beit motspelar, ute i fem kampar

  Los Angeles Kings-spelaren Brendan Lemieux i NHL blir stengd ute i fem kampar etter å ha bite ein motstandar i helga.

  Under utestenginga taper han all lønn, tilsvarande rundt 350.000 kroner.

  Det var i kampen laurdag mot Ottawa Senators at Lemieux hamna i bråk med Brady Tkachuk. Også linjedommaren var innblanda i basketaket som enda med at Lemieux beit Tkachuk.

  Lemieux fekk matchstraff, og Tkachuk rasa etterpå og kalla hendinga for det verste nokon kan gjere mot ein.

  Brendan Lemieux
  Foto: Harry How / AFP
 • Koronatrøbbel for Austerrike

  Austerrikes VM-lag i handball måtte la landslagssjef Herbert Müller vere igjen heime då dei reiste til Spania. Han har testa positivt for koronaviruset.

  Det melder ORF, som opplyser at Müllers assistent Erwin Gierlinger og spelaren Katarina Pandza er identifiserte som nærkontaktar og er isolert.

  Austerrike skal spele dei innleiande kampane sine i Torrevieja.

  Heile delegasjonen bortsett frå dei isolerte testa negativt både før avreise og etter at dei kom fram til Spania.

  Østerrike håndball
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Det stoppa på 10-0

  Det blei berre ei scoring då VM-kvalifiseringskampen mellom Armenia og Norge blei avslutta onsdag morgon.

  Ingrid Syrstad Engen scora på straffe etter at ho sjølv var felt. Dermed blei det endelege resultatet 10-0 til Norge.

  Norge leier gruppa med 16 poeng på seks kampar og 34-0 i målskilnad. Gruppevinnaren går til VM i Australia og New Zealand i 2023.

  Kvalifiseringa held fram i april.

  Kampen blei avbroten tysdag, fordi skodda blei for tjukk. Då var det 20 minutt att, og Norge leia 9-0. Derfor måtte resten av kampen i Jerevan spelast onsdag, nærmast som eit pliktløp.

  Ingrid Syrstad Engen
  Foto: Hakob Berberyan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal