Hopp til innhold

Derfor slo Warholm oppgitt ut med armene: – Var kjempeoverrasket da han så tida

Kevin Youngs 28 år gamle verdensrekord på 400 meter hekk overlevde nok et angrep fra Karsten Warholm. Selv slet Warholm litt med å skjønne hva som skjedde.

TYDELIG OPPGITT: Karsten Warholm fikk det ikke til å klaffe i Ostrava.

Warholm løp nemlig på 47,62 i Ostrava tirsdag kveld. Dermed var ikke 24-åringen i nærheten av verken verdensrekorden eller sin egen personlige rekord.

1pXyivwjYQ0

IKKE FULL KLAFF: Karsten Warholm vant, men det var likevel lett å se at han ikke var helt fornøyd etter målgang i Ostrava.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Faktisk var det Warholms svakeste tid siden han løp på 47,85 under meget vanskelige forhold i sesongåpningen i Stockholm i fjor.

– Det virker som han datt litt ut av rytmen, han fikk ikke maksimal flyt. Han slår litt oppgitt ut med armene. Her er det en litt oppgitt Karsten Warholm når han løper midt på 47-tallet, konstaterer NRKs kommentator Jann Post.

Etter målgang slo Warholm ut med hendene og virket oppgitt.

– Han var kjempeoverrasket da han så tida, forklarer trener Leif Olav Alnes.

– Overraskende

Selv forteller Warholm at han følte at han løp fortere enn hva tiden viste.

– Altså, jeg er ok fornøyd egentlig. Var nesten litt overrasket over tiden, jeg trodde den skulle være bedre, fordi jeg ga alt og var veldig sliten på slutten. Nivået vet jeg er høyere, så det var litt overraskende. Men hallo, vi må ta disse tidene her, det er ganske bra og viser at vi fortsetter å løpe på et høyt nivå. Men man drømmer alltids om mer, så jeg er også veldig skuffet, sier Karsten Warholm.

Warholm beskriver det som en merkelig følelse når tiden ikke matcher følelsen.

– Det er ikke ofte det er sånn. Vi må kanskje bare se det i reprise og se hva som skjedde. Vi får ta det vi får, sier han.

– Utendørsidrett

Bortsett fra at det ble litt tripping foran den siste hekken, følte nemlig Warholm at det meste klaffet ganske bra underveis.

Det kan tyde på at vinden spilte en rolle. Det vil ikke treneren skylde på.

– Vi driver med en utendørsidrett og må leve med de værforholdene som er. Og så trøster vi oss med at klokka starter på null igjen neste gang, sier han.

Warholm tok for øvrig en suveren seier i løpet. Vinnertiden var også stevnerekord i Ostrava Golden Spike, et stevne som har vært arrangert siden 1961.

Han er fortsatt den eneste i verden som har løpt under 49 sekunder på 400 meter hekk i 2020, og er sånn sett i en klasse for seg i en sesong der rivalene Abderrahman Samba og Rai Benjamin ikke har løpt distansen.

– Enormt sterkt løp

En av NRKs reportere så løpet sammen med Warholms treningsvenninne Amalie Iuel, som deltok i et arrangement på Lambertseter i Oslo da Warholm løp.

– Han bommet litt på den niende hekken, så jeg tror han tapte litt tid der. Da er det vanskelig å reakslerere når man kjenner syra og begynner å bli litt stiv, påpeker hun.

Slik tolker Iuel reaksjonene fra Warholm etter løpet:

– Ansiktsuttrykket tydet på at han kanskje hadde håpet på noe mer, men det er et enormt sterkt løp uansett. Det er langt bedre enn det resten av verden gjør, sier hun, og utdyper:

– Han viser at han klarer å reakslerere etter at det har stoppet bortimot helt opp. Det tyder på at han har mer inne.

SÅ LØPET: Slik reagerte Amalie Iuel.

Forventninger etter Stockholm

Værforholdene var alt annet enn gode og Karsten Warholm snublet i den siste hekken. Med 46,87 var han likevel bare ni hundredeler bak Kevin Youngs 28 år gamle verdensrekord (46,78) i Stockholm 23. august.

Derfor var det unektelig knyttet forventninger til tirsdagens løp i Ostrava tirsdag kveld, der arrangørene la alt til rette for at 24-åringen fra Ulsteinvik skulle rive Young ned fra tronen.

Søndag ble Warholm hentet i privatfly, en service bare Usain Bolt tidligere hadde fått av Golden Spike-arrangørene. Mandag kveld ble også tidsskjemaet for stevnet endret, etter ønske fra Warholm. Han ville løpe så tidlig som mulig for å få så bra vær som mulig.

Men det hjalp altså ikke denne gangen. Neste sjanse kommer i Roma neste torsdag.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Stavkongen Duplantis dropper Bislett Games

    Stavhopp for menn er Diamond League-øvelse under årets Bislett Games, men øvelsens store stjerne uteblir fra det tradisjonsrike stevnet i hovedstaden.

    Armand Duplantis har satt verdensrekord flere ganger de siste sesongene, og svenskamerikaneren har også vært fast gjest på Bislett. Slik blir det imidlertid ikke i år.

    Det opplyser Duplantis selv og agenten Stina Funke til nyhetsbyrået TT.

    Årets Bislett Games går av stabelen allerede 30. mai. Agent Funke sier at det påfølgende Diamond League-stevnet i Stockholm er viktigere for Duplantis.

    – Han har valgt å stå over Oslo fordi det stevnet kommer for nær konkurransen i Stockholm. Han vil ha noen flere hviledager, sier hun.

    Lørdag er Duplantis med når Diamond League-sesongen starter i kinesiske Xiamen, et stevne som sendes på NRK1 fra kl. 13:00.

    Han konkurrerer to ganger i Kina før turen går til tsjekkiske Ostrava 28. mai og Diamond League i Stockholm 2. juni. (NTB)

    Armand Duplantis på Bislett Games 2023
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal