Hopp til innhold

Warholm suveren i sesongdebuten: – Enormt imponerende

Karsten Warholm løp karrierens nest beste løp da han var overlegen i sesongens første 400 meter hekk i Monaco. Men verdensrekorden var han et stykke bak.

SUPERLØP: I fjor var Karsten Warholm uslåelig. I Monaco var han helt suveren.

Han hadde ikke løpt distansen siden han ble verdensmester i Doha – for 10,5 måned siden, men på det nye banedekket i Monaco ga han som alltid full gass fra startskuddet gikk.

24-åringen fikk også tidlig et forsprang, og lot det aldri gå ifra seg. 47,10 viste vinnertiden. Hans neste beste løp i karrieren, og stevnerekord.

Warholm Monaco

GLEDE: Karsten Warholm kunne slippe jubelen løs.

Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / AFP

– Tiden er veldig bra. Mitt nest beste løp noen gang. Jeg er veldig fornøyd. Det tar ofte litt tid å komme inn i det, men dette er den beste sesongstarten jeg har hatt, forteller Warholm selv.

– Synd det ikke er OL denne uka

– Et enormt løp, enormt imponerende, slo Jann Post fast.

Han var nesten to sekunder foran andremann, tyrkiske Yasmani Copello – på 49,04. Rasmus Mägi fra Estland tok tredjeplassen med 49,23.

– Det er synd det ikke er OL denne uka, når vi ser Warholm i denne formen, mener Post.

– Det er jo dumt at det er en kort sesong, for dette viser at trening funker, sier Warholm seg enig i.

Det er spesielt to ting han er fornøyd med i sesongdebuten. Avslutningen, og antall steg.

– Det var 13 steg mellom alle hekkene, og det er det ikke ofte jeg klarer.

Tror verdensrekord er mulig

Da NRK snakket med ham i forkant av stevnet, var han i tvil om hvor fort han kunne løpe – siden han ikke har konkurrert siden Impossible Games i juni. Da ble det bestenotering i verden på 300 meter hekk.

Karsten Warholm

KORONATILTAK: – Kjæresten min sier at jeg ser bedre ut med munnbind, spøkte Warholm på pressekonferansen før stevnet i Monaco.

Foto: Matthias Hangst/Reuters

På den 100 meter lengre distansen har det lenge vært snakk om verdensrekorden på 46,78. Den var han altså et stykke bak.

– Verdensrekorden er veldig tøff. Jeg har vært nærme mange ganger, men det er en grunn til at det er verdensrekord, for den er på et enormt høyt nivå. Det er mange av de andre gutta som også kan ta den, men jeg tror det er mulig. Vi ser i hvert fall at jeg er på riktig vei, sier Warholm etter seieren.

Han har ikke hatt noen problemer med å motivere seg de siste månedene. Da er det godt å se at man får lønn for strevet.

– Det har vært ganske spesielt, men det er bare sånn at man må trene og gjøre jobben. Det føler jeg vi har gjort, tatt steg og dette kan bli veldig bra, mener hekkeløperen.

Neste søndag er han påmeldt på 400 meter flatt i Stockholm. Han er fortsatt usikker om han skal det.

– Det må vi ta en vurdering på. Jeg har lyst til å konkurrere så mye som mulig, men det er en vanskelig situasjon i verden nå. Så vi får ta en vurdering når vi er ferdig her, for jeg liker godt å løpe i Stockholm.

SE DIREKTE: Diamond League fra Monaco.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Daley klar for sitt femte OL

    Stuper Tom Daley får delta i sitt femte OL, det ble klart da han tirsdag ble presentert som en del av det britiske laget. 29-åringen tok en pause fra sporten etter at han vant gull i forrige OL, men kommer til å delta igjen i Paris-lekene.

    FINA Diving World Cup 2021 and Tokyo 2020 Olympics Aquatics Test Event
    Foto: NAOKI OGURA / Reuters
  • Tidligere OL-utøver drept i krigen i Ukraina

    Vektløfteren Oleksandr Pjeljesjenko er den første OL-utøveren som har blitt drept i krigen i Ukraina, skriver The Guardian.

    Han døde i kamp for å forsvare landet sitt på søndag, det bekrefter den nasjonale OL-komiteen i Ukraina.

    30-åringen ble nummer fire i vektklassen 85 kilo under OL i Rio i 2016. Han har også blitt europeisk mester to ganger.

    «Det er med stor sorg at vi må meddele at i dag sluttet hjerte til den ærede idrettsmesteren i Ukraina, to ganger europeisk mester i vektløfting, å slå» skriver den nasjonale OL-komiteen i Ukraina på Instagram.

    Pjeljesjenko var utestengt fra idretten i perioden 2013 til 2015 som følge av en dopingforseelse. Deretter gjorde han comeback og tok EM-gull i 85-kilosklassen i 2016. Året etter forsvarte han tittelen. I 2018 begikk han et nytt brudd på dopingreglene og sluttet å konkurrere.

    Mer enn 400 ukrainske idrettsutøvere og idrettsledere skal være drept i krigen.

    (NRK/NTB)

    U11uSDVHKrI
    Foto: Afp
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

    West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

    I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

    – Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

    I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

    – David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

    Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

    Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

    57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

    David Moyes
    Foto: Maja Smiejkowska / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal