Hopp til innhold

Warholm suveren i sesongdebuten: – Enormt imponerende

Karsten Warholm løp karrierens nest beste løp da han var overlegen i sesongens første 400 meter hekk i Monaco. Men verdensrekorden var han et stykke bak.

SUPERLØP: I fjor var Karsten Warholm uslåelig. I Monaco var han helt suveren.

Han hadde ikke løpt distansen siden han ble verdensmester i Doha – for 10,5 måned siden, men på det nye banedekket i Monaco ga han som alltid full gass fra startskuddet gikk.

24-åringen fikk også tidlig et forsprang, og lot det aldri gå ifra seg. 47,10 viste vinnertiden. Hans neste beste løp i karrieren, og stevnerekord.

Warholm Monaco

GLEDE: Karsten Warholm kunne slippe jubelen løs.

Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / AFP

– Tiden er veldig bra. Mitt nest beste løp noen gang. Jeg er veldig fornøyd. Det tar ofte litt tid å komme inn i det, men dette er den beste sesongstarten jeg har hatt, forteller Warholm selv.

– Synd det ikke er OL denne uka

– Et enormt løp, enormt imponerende, slo Jann Post fast.

Han var nesten to sekunder foran andremann, tyrkiske Yasmani Copello – på 49,04. Rasmus Mägi fra Estland tok tredjeplassen med 49,23.

– Det er synd det ikke er OL denne uka, når vi ser Warholm i denne formen, mener Post.

– Det er jo dumt at det er en kort sesong, for dette viser at trening funker, sier Warholm seg enig i.

Det er spesielt to ting han er fornøyd med i sesongdebuten. Avslutningen, og antall steg.

– Det var 13 steg mellom alle hekkene, og det er det ikke ofte jeg klarer.

Tror verdensrekord er mulig

Da NRK snakket med ham i forkant av stevnet, var han i tvil om hvor fort han kunne løpe – siden han ikke har konkurrert siden Impossible Games i juni. Da ble det bestenotering i verden på 300 meter hekk.

Karsten Warholm

KORONATILTAK: – Kjæresten min sier at jeg ser bedre ut med munnbind, spøkte Warholm på pressekonferansen før stevnet i Monaco.

Foto: Matthias Hangst/Reuters

På den 100 meter lengre distansen har det lenge vært snakk om verdensrekorden på 46,78. Den var han altså et stykke bak.

– Verdensrekorden er veldig tøff. Jeg har vært nærme mange ganger, men det er en grunn til at det er verdensrekord, for den er på et enormt høyt nivå. Det er mange av de andre gutta som også kan ta den, men jeg tror det er mulig. Vi ser i hvert fall at jeg er på riktig vei, sier Warholm etter seieren.

Han har ikke hatt noen problemer med å motivere seg de siste månedene. Da er det godt å se at man får lønn for strevet.

– Det har vært ganske spesielt, men det er bare sånn at man må trene og gjøre jobben. Det føler jeg vi har gjort, tatt steg og dette kan bli veldig bra, mener hekkeløperen.

Neste søndag er han påmeldt på 400 meter flatt i Stockholm. Han er fortsatt usikker om han skal det.

– Det må vi ta en vurdering på. Jeg har lyst til å konkurrere så mye som mulig, men det er en vanskelig situasjon i verden nå. Så vi får ta en vurdering når vi er ferdig her, for jeg liker godt å løpe i Stockholm.

SE DIREKTE: Diamond League fra Monaco.

Sportsnyheter

Andersen raste etter «snikfilming»: – Kan ikke holde på sånn

Espen Andersen raste over at han ble filmet på kloss hold med mobil på bommen. Lagkamerat Jens Lurås Oftebro hadde en mye bedre dag på jobben.

Siste nytt

 • Norsk 6.-plass i VM

  På VMs finaledag kunne Tyskland juble høgast då kampen om 5.-plassen skulle avgjerast. For mot Noreg blei det tyske laget for sterke, då dei til slutt vann 28–24.

  Tyskland tok føringa frå start av kampen, og Noreg var konstant jaktande bakfrå. Opp mot ein sterk tysk målvakt i form av Andreas Wolff var det lite dei norske spelarane kunne stå opp med i finalearenaen.

  Både på kontringar, gjennombrot og skot frå distanse stod den tyske målvakta i vegen, og blei etter kampen kåra til banas beste.

  Tyskarane sikra seg med det 5.-plassen, medan Noreg måtte ta til takke med å bli nummer 6 i årets meisterskap.

  Det var etter det knappe kvartfinaletapet for Spania at Noreg måtte ut i plasseringskampar i meisterskapet. Fredag slo dei Ungarn, som gjorde at dei søndag møtte Tyskland i kampen om 5.-plassen.

  Håndball-VM herrer 2023: kvartfinale Norge - Spania (34-35)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Shiffrin slått med seks hundredeler – må vente på Stenmark-rekorden

  Mikaela Shiffrin kunne ta sin 86. verdenscupseier i slalåmrennet i tsjekkiske Spindleruv Mlyn, men det kunne se ut som nervene spilte henne et puss da det hele skulle avgjøres.

  Amerikaneren kjørte på den sikre siden i finaleomgangen og mistet forspranget til Lena Dürr. I mål var hun seks hundredels sekund bak tyskeren, og dermed ble hun nummer to.

  Shiffrin passerte nylig verdens til da mestvinnende kvinnealpinist – Lindsey Vonn – og nå er hun i ferd med å overgå Stenmark også. Den svenske legenden vant 86 ganger i slalåm og storslalåm på 1970- og 80-tallet, skriver NTB.

  Shiffrin slått med seks hundredeler
  Foto: VLADIMIR SIMICEK / AFP
 • Djokovic vant Australian Open – tok sin tiende tittel i turneringen

  Novak Djokovic vant i strake sett mot Stefanos Tsitsipas i finalen av Australian Open. Dermed tok han sin tiende seier i turneringen.

  Djokovic vant etter nærmere tre timers spill med sifrene 6-3, 7-6 (7-4), 7-6 (7-5).

  I tillegg til seier i turneringen er 35-åringen nå tilbake som nummer én på ATP-rankingen.

  Den 35-år gamle serberen har nå vunnet 22 Grand Slam-titler i karrieren (10 Australian Open, 2 Roland Garros, 7 Wimbledon og 3 US Open). Det er like mange som Rafael Nadal, skriver NTB.

  Novak Djokovic
  Foto: PAUL CROCK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste