Warholm suveren i sesongdebuten: – Enormt imponerende

Karsten Warholm løp karrierens nest beste løp da han var overlegen i sesongens første 400 meter hekk i Monaco. Men verdensrekorden var han et stykke bak.

SUPERLØP: I fjor var Karsten Warholm uslåelig. I Monaco var han helt suveren.

Han hadde ikke løpt distansen siden han ble verdensmester i Doha – for 10,5 måned siden, men på det nye banedekket i Monaco ga han som alltid full gass fra startskuddet gikk.

24-åringen fikk også tidlig et forsprang, og lot det aldri gå ifra seg. 47,10 viste vinnertiden. Hans neste beste løp i karrieren, og stevnerekord.

Warholm Monaco

GLEDE: Karsten Warholm kunne slippe jubelen løs.

Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / AFP

– Tiden er veldig bra. Mitt nest beste løp noen gang. Jeg er veldig fornøyd. Det tar ofte litt tid å komme inn i det, men dette er den beste sesongstarten jeg har hatt, forteller Warholm selv.

– Synd det ikke er OL denne uka

– Et enormt løp, enormt imponerende, slo Jann Post fast.

Han var nesten to sekunder foran andremann, tyrkiske Yasmani Copello – på 49,04. Rasmus Mägi fra Estland tok tredjeplassen med 49,23.

– Det er synd det ikke er OL denne uka, når vi ser Warholm i denne formen, mener Post.

– Det er jo dumt at det er en kort sesong, for dette viser at trening funker, sier Warholm seg enig i.

Det er spesielt to ting han er fornøyd med i sesongdebuten. Avslutningen, og antall steg.

– Det var 13 steg mellom alle hekkene, og det er det ikke ofte jeg klarer.

Tror verdensrekord er mulig

Da NRK snakket med ham i forkant av stevnet, var han i tvil om hvor fort han kunne løpe – siden han ikke har konkurrert siden Impossible Games i juni. Da ble det bestenotering i verden på 300 meter hekk.

Karsten Warholm

KORONATILTAK: – Kjæresten min sier at jeg ser bedre ut med munnbind, spøkte Warholm på pressekonferansen før stevnet i Monaco.

Foto: Matthias Hangst/Reuters

På den 100 meter lengre distansen har det lenge vært snakk om verdensrekorden på 46,78. Den var han altså et stykke bak.

– Verdensrekorden er veldig tøff. Jeg har vært nærme mange ganger, men det er en grunn til at det er verdensrekord, for den er på et enormt høyt nivå. Det er mange av de andre gutta som også kan ta den, men jeg tror det er mulig. Vi ser i hvert fall at jeg er på riktig vei, sier Warholm etter seieren.

Han har ikke hatt noen problemer med å motivere seg de siste månedene. Da er det godt å se at man får lønn for strevet.

– Det har vært ganske spesielt, men det er bare sånn at man må trene og gjøre jobben. Det føler jeg vi har gjort, tatt steg og dette kan bli veldig bra, mener hekkeløperen.

Neste søndag er han påmeldt på 400 meter flatt i Stockholm. Han er fortsatt usikker om han skal det.

– Det må vi ta en vurdering på. Jeg har lyst til å konkurrere så mye som mulig, men det er en vanskelig situasjon i verden nå. Så vi får ta en vurdering når vi er ferdig her, for jeg liker godt å løpe i Stockholm.

SE DIREKTE: Diamond League fra Monaco.

Sportsnyheter

Sheriff Tiraspol sjokkerer i mesterligaen – slo Real Madrid

Lille Sheriff Tiraspol kommer fra en stat som ikke er internasjonalt anerkjent. Tirsdag slo de sensasjonelt Real Madrid i mesterligaen og leder nå den tøffe gruppe D.

Siste nytt

 • Messi-scoring da PSG slo City

  Lionel Messi scoret 2-0-målet da PSG slo Manchester City med de samme sifrene i mesterligaen tirsdag. Idrissa Gana førte hjemmelaget opp i ledelsen etter åtte minutter. Dermed er PSG nå i toppen av sin gruppe med fire poeng, like mye som Club Brugge, mens City er på tredjeplass.

 • Knusende Liverpool-seier over Porto

  Liverpool var i scoringsform da de slo Porto på bortbane hele 5-1 i mesterligaoppgjøret tirsdag. Både Mohammed Salah og Roberto Firmino scoret hver sine to mål, mens Sadio Mané også var ansvarlig for en scoring. Etter seieren topper Liverpool sin gruppe suverent med seks poeng.

  Porto var hardt rammet av skader. Stopperkjempen Pepe måtte gi seg etter å ha fått problemer under oppvarmingen, mens midtbanespilleren Otávio måtte byttes ut før det var spilt et kvarter. Laget er nå på sisteplass med ett poeng.

  Liverpool spilte for øvrig med sørgebind etter klubblegenden Roger Hunts død.

 • Bråthen har levert stevning

  Ifølge VG har hoppsjef Clas Brede Bråthen levert stevning til Oslo tingrett. Det får også NRK bekreftet. Det innebærer at det allerede varslede søksmålet mot Norges Skiforbund blir en realitet.

  Også Bråthens advokat, Marit Håvemoen, bekrefter dette overfor NTB.

  Bråthens fagforening, Handel og Kontor, vil kommentere stevningen i en pressemelding tirsdag kveld.

  Norges Skiforbund og forbundets hoppkomité satt mandag i møter om Bråthen-konflikten, men det er ikke kommet noen konklusjon fra møtet.

  Toppledelsen i skiforbundet ønsker ikke å forlenge kontrakten til Clas Brede Bråthen når den går ut i april 2022, mens Bråthen lenge har varslet et søksmål hvor han krever fast jobb.

  Hopperne konkurrerer på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal