Hopp til innhold

Her får Warholm gullklemmen av treneren: – Uten han ville det aldri blitt gull

DOHA/OSLO (NRK): Karsten Warholm forsvarte VM-gullet fra London da han løp inn til seier på 400 meter hekk i Doha mandag.

– Det er så stort for meg. Det er nesten umulig å beskrive. Jeg vet jeg ofte prater om Leif, men det samarbeidet betyr så mye, sier Warholm til NRK etter løpet.

Da de to møttes for første gang etter gull-løpet, måtte Warholm ta en pause fra intervjuene for å gi treneren en klem.

– Fy faen, så glad jeg er i deg, sa Warholm til treneren, før han snudde seg til NRK.

– Uten han ville det aldri blitt noen gullmedalje i dag. Hele Norge og alle som syns dette var gøy, bør takke Leif Olav Alnes. Vi er et drømmelag som jeg tror er en veldig sjelden konstellasjon.

 • Se hele seiersløpet til Warholm her:

– Hadde hjertet i halsen

Allerede over den første hekken var Warholm i ledelsen. Det var riktignok jevnt inn på oppløpet, men Warholm var noen få meter foran.

– Vi har prøvd å få han til å være den beste versjonen av seg selv. Jeg er utrolig fornøyd. Han er helt rå, sier Alnes.

Warholm og Alnes

GULLFEIRING: Karsten Warholm kom til kakefeiring i en t-skjorte med et sitat han ga til britisk media etter semifinalen. En skål med alkoholfri champagne med trener Alnes er fortjent.

Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Verdensmesteren selv trekker frem nettopp treneren i sitt intervju.

– Han sa tenk hvor mye vi jobber, hva vi gjør for å få det til. Vi klarer å gjøre det å løpe 400 meter hekk til det viktigste i verden. Jeg gjør det for oss. Det er den indre lagfølelsen der som gjelder, sier Warholm.

Tiden ble til slutt 47,42 – en tid man på forhånd ikke trodde ville holde til å ta gullet. Men for Warholm var det det han var god for mandag kveld. Over den siste hekken var nordmannen helt sluttkjørt:

– Jeg hadde hjertet i halsen. Det kjentes seriøst ut som hjertet skulle stoppe over den tiende hekken. Jeg sa til Leif: I dag kommer jeg til å grave dypere enn jeg noen gang har gjort. Hvis hjertet mitt stopper så vet du jeg var lykkelig mens det skjedde, gliser Warholm.

VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar

GULL: Karsten Warholm ble verdensmester med tiden 47,42.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Rai Benjamin fra USA ble nummer to, mens hjemmefavoritten Abderrahman Samba ble nummer tre.

Overrasket over superstarten

Spesielt starten på løpet imponerte ekspertene. Warholm ledet allerede over den første hekken, men også Benjamin var raskt ute første 100 meter.

– Jeg tror Benjamin gikk ut hardere enn han noen gang har gjort. Han prøvde noe nytt og det gikk ikke, kommenterte Jann Post.

Vebjørn Rodal kalte det for en «brutal åpning». Og Warholm stod distansen best.

– Et sånt løp går på autopilot. Vi trener på det enormt mye. Du kjenner på slutten at beina ikke beveger seg. Du er dritsliten. Jeg vet jeg står oppløpet godt nå, sier Warholm.

Da var jubelen ellevill også i Ulsteinvik (artikkelen fortsetter under videoen):

Eit fullsett Sjøborg kulturhus jubla for Karsten Warholm si gullmedalje i VM på 400 meter hekk.

Slik så det ut i Sjøborg kulturhus da Warholm tok sitt andre VM-gull.

Selv om Benjamin så litt misfornøyd ut etter sølvet, er han fornøyd med å ha tatt sin første VM-medalje.

– Åpningen var bra. Vi visste hvordan vi skulle løpe og det var alles plan. Det funket og er en del av sporten, sier Benjamin til NRK.

Jogget i semifinale og kvalik

Finalen i VM var den første gangen Warholm virkelig måtte gå i kjelleren i årets mesterskap. Både i kvalifiseringen og i semifinalen kunne Warholm jogge inn i mål.

I semifinalen jogget han inn på 48,28 sekunder, etter å ha tapt mye tid mot konkurrentene på oppløpet.

Da så det så kontrollert ut at det var vanskelig å ikke ofre verdensrekorden en tanke. Tiden 46,78 har stått i nesten 30 år.

Flere snakket på forhånd om at man måtte løpe på verdensrekord for å vinne VM. Det viste seg ikke å stemme, men Warholm tok likevel gullet.

 • Se vår minidokumentar «Jakten på en verdensrekord»:
46,78. Den tilsynelatende uslåelige verdensrekorden lever, omsider, på lånt tid. Og nærmest er en 23-åring fra Ulsteinvik, Karsten Warholm.

46,78. Den tilsynelatende uslåelige verdensrekorden lever, omsider, på lånt tid. Og nærmest er en 23-åring fra Ulsteinvik, Karsten Warholm.

Sportsnyheter

Sjokkexit for landslagsstjerne: – Latterlig

Tett snøvær skapte trøbbel for kvinnene under fredagens sprintprolog i NM. Lotta Udnes Weng var blant de som fikk trøbbel.

Siste nytt

 • Skiskyting: VM-gull til Norges juniorlag

  Det norske juniorlaget med Sivert Gerhardsen, Isak Frey, Marie Sofie Brännare-Gran og Gro Randby gikk inn til VM-seier i blandet skiskytterstafett i Estland.

  Det ble en spennende avslutning etter at Randby måtte ut i to strafferunder på stående skyting. Tyskerne tok sølvet, slått med 13,3 sekunder, mens bronsen gikk til Østerrike.

  Tromsø-gutten Gerhardsen brukte ett ekstraskudd, og til tross for to ekstraskudd på stående gikk han ut i en knapp ledelse.

  Frey brukte også ett ekstraskudd på liggende, men Bærum-talentet banket ned alle fem blinkende på stående og ga Norge en luke på nesten ett minutt før jentene skulle i aksjon.

  Bærumsjenta Brännare-Gran brukte ett ekstraskudd på liggende og to på stående før hun vekslet 1.24 minutter foran Polen.

  Ankerkvinnen Gro Randby, som kommer fra Re-klubben Ivrig, brukte ett ekstraskudd på liggende skyting, men på stående fikk hun problemer. Avstanden til Tyskland krympet kraftig, men det holdt til gull.

  (©NTB)

  Norges Cup Finale Skiskyting junior kvinner 17.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Tysk skiskytterprofil legger opp

  Den tyske skiskytteren Benedikt Doll (33) velger å avslutte karrieren etter sesongen, melder IBU.

  Doll tok nylig bronse på normaldistansen i sitt siste VM. Han endte bak Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø.

  Veteranen har vært en vanskelig konkurrent for de norske skiskytterne siden han slo igjennom i 2016, men på siste stående skyting har han ofte slitt. Foran inneværende sesong tok han noen grep på standplass.

  – Nå er det rette øyeblikket. Jeg vil tilbringe mer tid sammen med familien, og jeg ser fram til nye utfordringer etter skiskytterkarrieren, skriver Doll i en uttalelse.

  Han har to bronse fra 2018-OL i Pyeongchang. Det ble bare ett VM-gull i sprint (2017), men han står med flere sølv- og bronsemedaljer. I verdenscupen har Doll seks seirer, og to av dem har kommet denne vinteren.

  (NTB)

  RJbH8ytFMkk
  Foto: AP
 • Valencia-kamp utsatt etter storbrann

  Den voldsomme blokkbrannen i Valencia fører til at byens La Liga-lag ikke spiller helgens bortekamp mot Granada.

  Valencia ba om utsettelsen etter brannen som rev gjennom to leilighetskomplekser i byen torsdag kveld. Fire personer er bekreftet døde, mens 14 er savnet.

  Dagen etter opplyste den spanske toppdivisjonen i en pressemelding at klubbens anmodning blir innfridd.

  Også oppgjøret mellom Valencia-laget Levante og Andorra på nivå to er utsatt.

  Et minutts stillhet vil bli gjennomført i helgens kamper i Spanias to øverste divisjoner.

  Valencia ligger på 8.-plass i La Liga og kjemper om europaplass neste sesong.

  (NTB)

  jSQkjWiqDFE
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal