NRK Meny
Normal

Tapte kampen om VM-billett - kan likevel få plass

For under et halvt år siden spilte Norge om bronsemedalje i EM. I dag glapp VM-billetten. Likevel kan håndballgutta få en sjanse til.

VM-kvalifisering håndball menn, Norge Ð Slovenia

TØFFE TAK: Sander Sagosen gir alt i kampen om VM for Norge mot Slovenia.

Foto: Lars Kristian Aalgaard / NTB scanpix

Håndballherrene måtte vinne med sju mål, etter å ha tapt 18-24 i Slovenia lørdag. Og selv om Norge ga alt for en plass i VM i Frankrike neste år, og ledet flere ganger med både fem og seks mål, klarte de ikke å ta det hele veien.

Skjebneoppgjøret endte til slutt 29-27 (sammenlagt 47-51).

VM-kvalifisering håndball menn, Norge Ð Slovenia

FORTVILET: Norges trener Christian Berge.

Foto: Lars Kristian Aalgaard / NTB scanpix

– Nå er jeg bare trist, for gutta gjør en bra innsats. Vi får kampen inn i det sporet vi vil, og klarer nesten å ryste dem i andre omgang, men vi møter et veldig godt lag, sier en tydelig skuffet Christian Berge til Max.

– Kan få wild card

Kontrasten er stor til januar, da Norge spilte om en sensasjonell bronsemedalje i EM. Nå må de høyst sannsynlig vente minst halvannet år for å spille et nytt mesterskap.

Men alt håp er fortsatt ikke ute.

For på plass i Stavanger var også president i Det internasjonale håndballforbundet, Hassan Moustafa. Han sier til TV 2 at Norge tross tapet, muligens kan få plass i VM. I 2015 bestemte IHF at ett lag kan få wild card til hvert VM, og Moustafa mener Norge har en god sjanse.

– I neste måned skal det være et councilmøte i Slovakia, hvor man skal bestemme hvem som får wild card. Norge er en av de sterkeste kandidatene. Men det er ikke jeg som bestemmer. Det er hele council som bestemmer, sier Moustafa til kanalen.

Ledet med seks

Det begynte riktig så bra for Norge. Allerede etter 15 minutter ledet herrene med 4 mål på hjemmebane. Norge var oppe i en seksmålsledelse, men da lagene gikk i garderoben hadde den krympet til 15-13.

Sander Sagosen og Norge gikk rett i scoringsmodus etter hvilen, men selv om målene kom hurtig, slet hjemmelaget med å dra skikkelig ifra. Med ti minutter igjen, ledet de norske gutta med tre mål, 24-21.

Da scoret Norge to kjappe, og fikk hjelp av egen tverrligger. Fem mål var det, og håpet levde. Så bommet Kristian Bjørnsen på en kontring, og Slovenia kriget resten av kampen og klarte seg med tomålstap.

Dermed glapp VM-plassen, akkurat som i 2013 og 2015.

– De trenger å spille landskamper og mesterskap, men dette laget kommer til å bli ordentlig bra, mener trener Berge.

VM-kvalifisering håndball menn, Norge Ð Slovenia

VETERAN: Bjarte Myrhol.

Foto: Lars Kristian Aalgaard / NTB scanpix

Siste nytt

 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm