Hopp til innhold

Snøt Solskjær for trofé etter straffedrama: – Vi fortjente ikke å tape

Ole Gunnar Solskjær jaktet sitt første trofé som manager for Manchester United, men da europaligafinalen gikk til straffesparkkonkurranse, glapp det på den 11. straffen mot «lille» Villarreal.

Villareal

FEST: For første gang tok Villarreal en tittel. Og det i en finale mot selveste Manchester United.

Foto: MAJA HITIJ / Reuters

– På straffer kan alt skje, sier en skuffet Ole Gunnar Solskjær til TV 2 etter tapet.

Manchester United var favoritter, men som Solskjær også påpekte i forkant, så betyr ikke nødvendigvis det så mye i en finale. Villarreal-sjef Unai Emery er dessuten kjent for å ha ledet lag til fire europaligaseire tidligere.

Onsdag kveld måtte det både ekstraomganger og straffespark til før en vinner kunne kåres, og det spanske laget kunne løfte trofeet Solskjær så gjerne ville ha.

– Er dette noe av det tyngste du har vært med på, spør TV 2.

– Det vil jeg nok si. Du er så nære ved å gjøre alle «happy», men det er marginer i fotball og ett spark på ballen. Vi skal nok lære av det og komme styrket til neste sesong, svarer Solskjær.

De 10 første straffene gikk alle i mål.

– Imponerende straffeskyting. Det er sjelden at man ser så mange gode straffespark på rad, kommenterte Nils Johan Semb på TV 2.

Ingen bommet, og ingen reddet. For det ble også 6-6, 7–7, 8–8, 9-9 og 10–10.

Ole Gunnar Solskjær

TRIST: Ole Gunnar Solskjær drømte om sitt første trofé som manager for Manchester United.

Foto: KACPER PEMPEL / Reuters

Bom fra de Gea

På det 11. til Villarreal scoret også keeper Geronimo Rulli. Det gjorde ikke Uniteds spanske målvakt, David de Gea.

– Tidenes mest dramatiske straffesparkkonkurranse, oppsummerte TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– David har ett spark som definerer sesongen vår, det er sånn som skjer, sier Solskjær.

Villarreal, en by med bare rundt 50.000 innbyggere, tar med det sitt første trofé.

– Det er fantastisk for oss. Alle scoret jo. Alle jobbet så hardt, sier Emery, som nå står med hele fire europaligatitler, i kampintervjuet vist på TV 2.

– Jeg har ingen ord for det jeg føler. Jeg har jobbet så hardt for å få et trofé, og vi klarte det. Nå kan vi komme hjem med en fin premie. Det er jo utrolig at det ble 22 straffer, forteller Etienne Capoue i et seiersintervju vist på TV 2.

Villareal

JUBELSCENER: Villareal-spillerne stormet mot keeperhelten sin i glede da seieren var sikret.

Foto: KACPER PEMPEL / Reuters

Kalddusj

9500 tilskuere hadde fått plass inne på Stadion Energa Gdansk i Polen. De fikk se at årets serietoer i Premier League presset i åpningen, men etter 30 minutter fikk det spanske laget frispark. Dani Parejo slo perfekt inn, over alt og alle røde, og inne i boksen kunne stjerneangriper Gerard Moreno lempe ballen forbi de Gea.

SE MÅLET: Gerard Moreno scoret nest flest mål i årets La Liga-sesong.

På sidelinja så Solskjær alt annet enn fornøyd ut.

Kaptein og nøkkelspiller Harry Maguire startet kampen på benken. Edinson Cavani var derimot med fra start. I semifinalen mot Roma, scoret han hele fire ganger. Etter ti minutter i andre omgang satt den igjen. Etter en sjekk hos VAR, kunne han peke høyre pekefinger mot himmelen.

SE MÅLET: På 11 kamper i Europaligaen så har Edinson Cavani scoret 14 ganger.

Ekstraomganger

Villarreal, som endte på sjuendeplass i La Liga, forsøkte å forsvare seg mot angripende menn i rødt med nebb og klør. På nesten utrolig vis stod de imot, og kampen gikk til ekstraomganger.

Manchester United

PAUSEPRAT: Manchester Uniteds Paul Pogba så ut til å ta et ansvar i pausen før ekstraomgangene.

Foto: Aleksandra Szmigiel / AP

De første 15 minuttene var jevnere, men ingen scoret.

Solskjærs bytter helt mot tampen, utgjorde heller ingen endring i resultatet. Det hele ble i stedet avgjort fra straffemerket. Og der ble målvaktene avgjørende, men på en litt annen måte enn vanligvis.

– Det var skuffende og vi har mer ball, men skaper ikke nok store sjanser til å fortjene og vinne kampen. Men vi fortjener ikke å tape heller, for de har vel ett skudd på mål, sier Solskjær til TV 2.

Det er fire år siden Manchester United sikret seg sitt forrige trofé – ganske lenge sett i nyere United-tid. Nå blir det enda lengre.

Til BT sier Solskjær at han ikke mener sesongen har vært vellykket. De har blitt bedre, men det er fortsatt noe å gå på.

- Du må vinne finalene for at det skal ha vært en god sesong, sier han ifølge BBC.

Siste nytt

 • Kyrgios slo ut verdensener Medvedev fra Montreal-turneringen

  Australske Nick Kyrgios har funnet storformen på tennisbanen. Onsdag slo han ut Daniil Medvedev ut av 2. runde i ATP 1000-turneringen i Montreal.

  Taktikken hans var klar. Han satset på mye mer serve og volley enn tilfellet i deres siste møte i Australian Open.

  Det første settet tok Medvedev seg av med 7-2 i tie break. I det andre ble det et tidlig servebrudd som australieren utnyttet og tok hjem settet med 6-4.

  I det tredje settet hadde Medvedev er par bruddmuligheter som Kyrgios reddet seg unna. Kyrgios utnyttet derimot muligheten da han tok ledelsen 3-2. Han brøt og til 5-2 og kunne serve hjem kampen 6-2 i avgjørende sett. (NTB)

  Montreal Tennis
  Foto: Paul Chiasson / AP
 • Benzema matchvinner mot Hauges Eintracht Frankfurt i supercupfinalen

  Karim Benzema (34) fornektet seg ikke og scoret kampens siste mål i 2-0-seieren over Eintracht Frankfurt i Uefas supercupfinale onsdag kveld.

  Fjorårets toppscorer i mesterligaen sørget for at resten av kampen ble spilt med lavere skuldre for Real Madrids del da det gjensto 25 minutter igjen av kampen. Han bredsidet inn 2-0 etter godt forarbeid av Vinícius Júnior, som ble matchvinner for de hvitkledde mot Liverpool i CL-finalen i mai.

  Real Madrid kunne dermed løfte sesongens første trofé.

  Det første målet ble scoret av midtstopper David Alaba i første omgang etter en corner. (NTB)

  Finland Soccer Super Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • McIlroy: – En bra dag for PGA-touren

  Golfstjernen Rory McIlroy gleder seg over beslutningen om at Talor Gooch, Hudson Swafford og Matt Jones ikke får delta i PGA-sluttspillet.

  – En bra dag for PGA-touren og majoriteten av medlemmene, sa McIlroy.

  Gooch, Swafford og Jones meldte tidligere i år overgang til den saudifinansierte golftouren LIV og var i forrige uke en del av flere spillere som varslet søksmål mot PGA-touren grunnet utestengelse fra turneringer. En føderal dommer satt ned foten for deltakelse torsdag.

  – Medlemmene av touren vår er rasende over det faktum at disse spillerne prøver å komme tilbake hit uten konsekvenser, som ville vært veldig urettferdig for alle som har forholdt seg til lovene og forskriftene som har eksistert, sa verdenstreer McIlroy. (NTB)

  APTOPIX British Open Golf
  Foto: Peter Morrison / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste