NRK Meny
Normal

Politiet ville bruke 100 000 på å skaffe seg lydopptaket

OSLO TINGRETT (NRK): Forsvarerne har fått medhold i å utsette kampfiksingssaken etter at det kom fram opplysninger om at polititet hadde autorisert bruk av opptil 100 000 kroner for å skaffe seg et viktig lydopptak.

Furuholmen

Morten Furuholmen er forsvarer i saken.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Den mye omtalte kampfiksingssaken i norsk fotball fikk en ny og brå utvikling fredag.

Dette på grunn av ny informasjon i saken som fremkom i tidligere Follo-styreleder Ole Bjørn Fausas vitnemål. Opplysninger som tidligere var ukjente for forsvarerne i saken.

På vegne av forsvarerne begjærte Morten Furuholmen derfor et ønske om å utsette rettssaken.

Det er nå tatt til følge, og rettsaken vil begynne igjen tirsdag morgen.

Beviset kan bli strøket

I korte trekk dreier det seg om at den daværende styrelederen i Follo i samarbeid med politiet skulle utlevere penger for å få tak i lydbåndopptaket som mye av saken bygger på. Han fikk 100.000,- i budsjett av politiet så fremt dette ble godkjent av statsadvokaten.

– Lydopptaket har stått sentralt i etterforskningen av saken, sa aktor Asbjørg Lykkjen da hun startet sitt innledningsforedrag. Nå kan dette beviset i verste fall bli strøket.

LES OGSÅ: Lydopptak spilt av i retten: – Det er viktig at du holder kjeft

Øvre grense på 15 000

Furuholmen viste til et rundskriv fra statsadvokaten om provokasjon fra politiet som grunnlag for begjæringen om utsettelse. I dette skrivet står det at den øvre grensen for å betale ut beløp i forhandlinger er satt til 15.000 kroner.

– Hvis dette beviset tar ut fra saken, så er det ikke noen sak. Da faller hele saken, det har vært tydelig gjennom hele hovedforhandlingene, sier Furuholmen.

Han mener det er svært oppsiktsvekkende at de har havnet i en slik situasjon der forsvarerne ikke har hatt muligheten til å ettergå beviset før det havnet i retten.

– Nå må vi bare vente på å få det materialet vi skulle hatt, og så må vi bare trekke slutninger ut fra det vi får se der, sier han.

Aktor Lykkjen er ikke enig i at dette tilfellet er så dramatisk som Furuholmen mener det er.

– Dette er ikke et ulovlig fremstilt bevis. Det er et bevis som eksisterer før politiet kommer inn i saken, og det dreier seg bare om hvordan man skal sikre seg det, sier Lykkjen.

Siste nytt

 • Ny nedtur for Djokovic

  Novak Djokovic jager forgjeves gammel form etter sine skadeproblemer. Onsdag slo 140.-rankede Martin Klizan ham ut av Barcelona Open, melder NTB.

  TENNIS-ATP-BARCELONA
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Eckhoff til Sør-Trøndelag skikrets

  Stian Eckhoff blir Sør-Trøndelag skikrets nye administrasjonssjef. Den avtroppende landslagstrener for de kvinnelige skiskytterne starter i jobben til høsten, melder NTB.

  Stafett 4 x 6 km skiskyting damer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Carlsen-remis mot Karjakin

  Med sorte brikker spilte Magnus Carlsen remis mot Sergej Karjakin i Shamkir Chess i Aserbajdsjan onsdag. Partiet endte uavgjort etter 30 trekk.

  Nordmannen står med fem remis og én seier etter seks runder.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid