NRK Meny
Normal

Vil plante Oilers-flagget i Europa

Oilers er underdog i Champions Hockey League, og trives med det. Første kamp er på torsdag mot de finske mesterne.

På torsdag spiller Stavanger Oilers sin første kamp i Chapions Hockey League. I debuten venter det finske topplaget Tappare Tampere, som på papiret er mye bedre enn stavangerlaget. Men Oilers mener de har noe viktig, som CHL-motstanderne mangler.

VIDEO: På torsdag spiller Stavanger Oilers sin første kamp i Champions Hockey League. I debuten venter det finske topplaget Tappare Tampere, som på papiret er mye bedre enn stavangerlaget. Men Oilers mener de har noe viktig, som CHL-motstanderne mangler.

– Straks er det første kamp i CHL. Selv om mange tror vi skal slite der har vi ambisjoner om å gjøre det godt, og går ut for å ta poeng i alle kampene, sier Oilers-kaptein Snorre Hallem.

Snorre Hallem

Oilers-kaptein Snorre Hallem ser frem til å reise til Finland.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

I dag var siste trening på hjemmebane før Stavanger Oilers reiser til Finland for å kjempe mot Tappara Tampere. Torsdag klokka 18:30 starter Oilers første sesong i Champions Hockey League.

– Vi gleder oss. Det blir spennende. Vi begynner med et tøft lag på bortebane, men det blir gøy og. Jeg tror det kan bli en jevn match. Vi har vist tidligere at vi kan spille veldig bra mot tøff motstand. Dette er en viktig kamp, så vi er klare, sier Hallem.

Oilers og VIF debuterer

Både seriemester Vålerenga og cupmester Oilers skal for første gang delta i den prestisjetunge turneringen.

Oilers er i gruppe E, der de møter finske Tappara, tsjekkiske Trinec og sveitiske Bern.

Vålerenga ble trukket til gruppe B. Der møter de østerrikske UPC Vienna Capitals, svenske Färjestad BK og sveitsiske ZSC Lions. Sistnevnte allerede torsdag 18:45.

Oilers-trening 19. august 2014

Stavanger Oilers trente i Nye Loen på Nærbø for siste gang før avreise til Finland og CHL.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

– Skal spille som Oilers gjør

Christian Dahl Andersen

Christian Dahl-Andersen.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Vi skal spille som Oilers gjør. Det er å stå sammen og spille tett og defensivt og være veldig aggressive over hele banen. Da vet vi at vi får sjanser, sier Hallem.

– Jeg gleder meg veldig. Det er noe helt nytt for oss. Vi skal ned å slåss mot Europas beste lag og hvis vi klarer å ta poeng der er det stort for oss, sier Christian Dahl-Andersen.

Han tror det blir en tøff oppgave å ta seg videre fra gruppespillet, men har tro på at det skal gå.

– Det kommer til å gå veldig fort på isen. Vi må være veldig godt forberedt og klare fra start, og ri av den første bølgen. Klarer vi det kan alt skje, sier han.

– Vi kan vel ikke slippe inn mer enn to mål hvis vi skal vinne, så vi må ha fokus på det defensive og unngå utvisninger. Jo lengre vi holder 0-0, jo større blir sjansen for seier, legger han til.

Tilbake fra studier

Lucas David

Lucas Andersen David er klar for CHL etter et års pause fra Oilers.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Lucas Andersen David, fra Stavanger, har hatt et års pause fra Oilers på grunn av studier, men er nå tilbake igjen.

– Det er veldig spennende, Vi gleder oss til å måle oss mot de beste lagene i Europa. Vi går ut for å spille vår hockey, så får vi se hvor langt det tar oss. De er nok hakket hvassere på papiret, men kampen må spilles, sier David.

– Hvor forandret er troppen?

– Jeg føler at det er en del av de samme, men også mange nye. Jeg merker at de har tatt et steg opp siden jeg dro. Jeg håper vi kan fortsette trenden med å sette et lite Oilers-merke på Europakartet, og vise at vi skal være i den ligaen, sier han.

– Fikk ikke frikort

Også kapteinen er enig i at stallen er god.

– Vi har god bredde, gode topper og fin blanding mellom eldre spillere og unge gutter. Det er en bra miks, og vi er godt rustet for tøffe kamper, sier Hallem.

Og nå venter et av Europas beste lag.

– Vi kom ikke med på frikort, så jeg tror vi har sjans til å sette merket vårt på Europakartet, sier Andersen David.

Siste nytt

 • Byåsen får hviterussisk motstand

  Byåsens håndballkvinner møter HC Gomel fra Hviterussland i tredje runde av EHF-cupen. Det ble klart i en trekning i Wien i Østerrike tirsdag.

  Byåsen tok seg sist helg videre med seier over rumenske Dunarea Braila.

  Byåsen - H. C. Dunarea Braila
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Unsworth tar over i Everton

  Den mangeårige Everton-forsvareren David Unsworth tar over som manager i klubben på midlertidig basis. Det ble klart dagen etter at Liverpool-klubben sparket Ronald Koeman.

  Portsmouth's Unsworth celebrates scoring a penalty during their Premier League match against Manchester United at Fratton Park
  Foto: Kieran Doherty / Reuters
 • UEFA åpner sak mot Danmark

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har formelt åpnet sak mot Danmark på grunn av den avlyste VM-kvalifiseringskampen mot Sverige sist uke. UEFA opplyser tirsdag at forbundet har åpnet sak mot Danmark, og at den skal behandles 16. november.

  Pernille Harder
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge