– Fantastisk å være første norske lag som vinner kontinentalcup

Stavanger Oilers vant i kveld kontinentalcupen i ishockey etter at KHL-laget Donbass Donetsk tapte siste kamp i finalespillet på straffer.

Oilers jubler

ARKIVBILDE: Juha-Pekka Loikas jubler sammen med Kurt Davis (t.v.). Loikas scoret i dag Oilers første mål mot italienske Asiago.

– Nivået er utrolig høyt, så jeg kan nesten ikke tro at det var vi som vant. Dette er stort for oss, sier Oilers-kaptein Snorre Hallem til NRK.

Oilers har gjort et meget godt finalespill i turneringen og avsluttet det på beste måte med 7-2-seier over italienske Asiago tidligere i dag. Likevel ble det først klart at Oilers vant hele turneringen, etter at KHL-laget Donbass Donetsk gikk på et overraskende straffetap for Rouen i kveld.

– Vi hadde ikke helt troen på Rouen før kampen, men de overrasket oss. Det var enormt spennende å se på straffene, sier Hallem.

Snorre Hallem

Oilers-kaptein Snorre Hallem er stolt av å ha vunnet kontinentalcup.

Mange supportere har tatt turen

Oilerskapteinen forteller at det har vært en utrolig gøy cup å være med på.

– Det er helt fantastisk å være første norske lag som vinner kontinentalcup, sier Hallem.

Han forteller at stemningen i hallen i Frankrike nå er helt vill, og at mange Oilers-fans er helt i ekstase.

– Hvordan skal dere feire?

– Vi feirer nå. Dessverre skal vi reise hjem veldig tidlig i morgen, sier Hallem.

Straffedrama

Kampen mellom Donbass og Rouen gikk inn i det sporet som Stavanger-spillerne på tribunen ønsket. Den ble jevn. Til slutt trakk Rouen det lengste strået og stakk av med seieren på straffer.

Dermed endte KHL-laget, som ble ansett som favoritt til seieren i turneringen, poenget bak nordmennene.

Donbass tok ledelsen 1–0 i den første perioden, men fikk en scoring mot i annen periode, og lagene var like langt. Etter 2–2 i den tredje perioden og en målløs forlengning ble det til slutt Anthony Rech som fikk avgjøre på straffe for franskmennene.