Hopp til innhold

Oilers med historisk ansettelse i ny gulljakt

En drøy uke etter at «byttå» ble løftet i Stavanger, er amerikaneren Todd Bjorkstrand byttet med «siddisen» Anders Gjøse som lagets nye trener.

Anders Gjøse, Stavanger Oilers

Her ønskes Anders Gjøse velkommen som ny Oilers-trener.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

I kafeen ved Norsk Hermetikkmuseum i gamle Stavanger inviterte byens hockeylag til pressekonferanse for å presentere ny trener. Under seansen ble det servert lokale delikatesser som sild og potet, smørbrød med kveite og ørret i grillet brød.

Det var nok ikke tilfeldig.

For opp på podiet kom 38 år gamle Anders Gjøse fra Stavanger. I sin aktive karriere spilte Gjøse på Oilers i perioden 2004–08. Etter det har han vært innom en rekke norske klubber og landslagssystemet i diverse trenerroller.

– Jeg gleder meg enormt, startet Gjøse å si på pressekonferansen.

Han er dermed den første treneren fra Stavanger som trener hockeylaget.

– Det er spesielt. Jeg kjenner først og fremst på den oppgaven jeg har tatt på meg. Jeg er glad for å være hjemme. I bunn er mann stolt over å få lede Norges største ishockeylag, la han til.

I to sesonger trente han Storhamar. Laget Stavanger Oilers trengte syv kamper for å avgjøre NM-sluttspillet mot forrige uke.

Tore Christiansen

Oilers-eier Tore Christiansen kunne ikle seg gulldressen og sprette champagnen forrige uke. Nå håper han den nye treneren kan gi Stavanger-laget mer suksess på isen.

Foto: Torkel Schibevaag / NRK

– Rogaland er hockeyens mekka, sa Oilers-eier etter sluttspillet Tore Christiansen.

Nå får Gjøse oppdraget om å føre arven videre og sikre laget sin tiende NM-gull allerede kommende sesong.

– Vi ville ha en trener med en moderne trener. En som er tydelig, forstår verdien av et lag med høy fysisk kapasitet og alt det vi driver med i Stavanger og norsk hockey, sier sportsdirektør Pål Haukali Higson.

Ny trener i Oilers

Her blir Anders Gjøse presentert som ny Oilers-trener.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

To på rad

I januar ble det kjent at Stavanger Oilers måtte ut på trenerjakt. Todd Bjorkstrand hadde kontrakt en sesong til. Men klubben informerte om at de og amerikaneren hadde blitt enige om at dette ble deres siste.

Stavanger Oilers-trener, Todd Bjørkstrand.

Todd Bjorkstrand hadde vært trener i Danmark og Østerrike før han kom til Stavanger.

Foto: Carina Johansen / NTB

Han kom til Oilers i 2018 og tok over laget etter at Pål Gulbrandsen ikke fikk fortsette.

På de fem sesongene Bjorkstrand har ledet klubben har Oilers vunnet tre seriemesterskap og kommet på tredjeplass to ganger. I tillegg har de vunnet de to siste NM-sluttspillene. Grunnet koronaviruset ble sluttspillet i 2021 og 22 avlyst. I 2019 røyk Oilers ut i semifinalen.

Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar

De kunne juble forrige mandag, Stavanger Oilers-spillerne, etter at Storhamar ble beseiret i en tett og jevn finaleserie som gikk helt til kamp syv.

Foto: Carina Johansen / NTB

Landslagsspiller til Sverige

Omtrent samtidig som Gjøse ble presentert i Stavanger, ble landslagsspiller Thomas Berg-Paulsen (23) fra Stavanger klar for Malmö Redhawks i den svenske eliteserien.

– Jeg er veldig glad for å bli en del av Malmö og ser fram til å representere klubben. SHL er en veldig bra liga som jeg tror vil passe min spillestil veldig bra, sier Berg-Paulsen i en uttalelse.

Han har signert en kontrakt ut kommende sesong.