Vil ikke love Northug OL-plass

DAVOS/OSLO (NRK.no) Petter Northug (27) er den mestvinnende løperen fra forrige OL og de to siste verdensmesterskapene på ski. Likevel er han langt fra OL-klar.

Petter Northug er helt ute av slag. Det viste helgens renn i Davos. Mye skal til for at Northug blir vraket til OL, men akkurat nå er han ikke god nok for Sotsji, innrømmer landslagstrener Trond Nystad.

Landslagstrener Trond Nystad mener det Petter Northug har prestert hittil i sesongen ikke er godt nok for en OL-plass.

– Nei, kvalifisert er han ikke, sier landslagstrener Trond Nystad til NRK på spørsmål om Northug allerede har fått billett til Sotsji-OL.

Northug har hatt en svak innledning på sesongen etter sykdomsproblemer i oppkjøringen, og skikongen ble bare nummer 37 på lørdagens 30-kilometer i Davos.

– Ut ifra hva Petter har vist så langt i år er han ikke kvalifisert, utdyper Nystad, som dermed legger press på Northug.

– Selvskreven

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn er imidlertid ikke i tvil. OL uten Northug bør være et ikke-tema.

– For meg er Petter selvskreven i en OL-tropp, til tross for svake resultater denne sesongen. Han leverer alltid i mesterskap og kommer til å gjøre det i Sotsji også, sier Bjørn.

Kampen om en OL-plass er i full gang blant. 12 mannlige løpere skal til Sotsji, men Nystad kan ikke love Northug en av plassene.

– Han - som alle andre - må gå fort på ski. Vi vet at når Petter er i storform kan han slå de fleste i verden på ski, men akkurat nå er han ikke det, sier Nystad.

Til OL bare for å vinne

Petter Northug har da også hele tiden vært helt tydelig på at han må være i god nok form til å kunne kjempe om gull. Er han ikke det, blir han heller hjemme.

– Hvis jeg reiser til Sotsji, vet jeg at jeg er god nok til å gjøre det. Hvis jeg ikke reiser dit, er det fordi jeg vet at det er like greit å la noen andre dra til OL, sa Northug da NRK.no møtte ham i Livigno i november.

Samtidig sa Northug at han er villig til å gamble mye underveis for å komme i toppform til OL. Sånn sett lar han seg neppe stresse av ei tung tremil i Davos.

 • Se hele reportasjen i videovinduet over!

Siste nytt

 • Mesterliga-sluttspillet er klart

  Atlético Madrid, Atalanta, PSG og RB Leipzig er allerede klare for kvartfinale i mesterligaen, mens det gjenstår fire kamper i åttendedelsfinalene. Manchester City - Real Madrid, Bayern München - Chelsea, Barcelona - Napoli og Juventus - Lyon skal spilles ferdig 7.- og 8. august i Lisboa. Kvartfinalene skal spilles 12.-15. august mens finalen skal spilles 23. august. Slik ble trekningen:

  Kvartfinaler:

  (1) Real Madrid/Manchester City - Lyon/Juventus

  (2) RB Leipzig - Atlético Madrid

  (3) Napoli/Barcelona - Chelsea/Bayern München

  (4) Atalanta - PSG

  Semifinaler:

  Kvartfinale 1 - Kvartfinale 3

  Kvartfinale 2 - Kvartfinale 4

  Mesterliga trekning
  Foto: Harold Cunningham / AFP
 • Valon Berisha er solgt

  Tidligere Viking-spiller Valon Berisha er solgt fra italienske Lazio til franske Stade de Reims, ifølge Aftenposten.

  Overgangssummen skal være 5 millioner euro.

  Berisha, som har spilt landskamper både for Norge og Kosovo, har den siste tiden vært på utlån til Fortuna Düsseldorf.

  Stade de Reims, kom på sjetteplass i toppdivisjonen Ligue 1 i år.

  Valon Berisha
  Foto: CHRISTOF STACHE / POOL / NTB scanpix
 • Bekrefter VAR-feil

  Premier League innrømmer at VAR gjorde feil i alle torsdagens kamper.

  Det melder BBC.

  De tre situasjonene er at Manchester Uniteds Bruno Fernandes ikke skulle hatt straffesparket han scoret på mot Aston Villa. Det skulle heller ikke Southamptons James Ward-Prowse hatt i kampen mot Everton.

  Norske Joshua King slapp inna med en dytt i ryggen på Tottenhams Harry Kane. Det skulle, ifølge Premier League vært idømt straffespark.

  Manchester United-trener Ole Gunnar Solskjær under kampen mot Aston Villa.
  Foto: Oli Scarff / Oli SCARFF

Sendeplan

Kl. Program Kanal