NRK Meny
Normal

Vil ikke love Northug OL-plass

DAVOS/OSLO (NRK.no) Petter Northug (27) er den mestvinnende løperen fra forrige OL og de to siste verdensmesterskapene på ski. Likevel er han langt fra OL-klar.

Petter Northug er helt ute av slag. Det viste helgens renn i Davos. Mye skal til for at Northug blir vraket til OL, men akkurat nå er han ikke god nok for Sotsji, innrømmer landslagstrener Trond Nystad.

Landslagstrener Trond Nystad mener det Petter Northug har prestert hittil i sesongen ikke er godt nok for en OL-plass.

– Nei, kvalifisert er han ikke, sier landslagstrener Trond Nystad til NRK på spørsmål om Northug allerede har fått billett til Sotsji-OL.

Northug har hatt en svak innledning på sesongen etter sykdomsproblemer i oppkjøringen, og skikongen ble bare nummer 37 på lørdagens 30-kilometer i Davos.

– Ut ifra hva Petter har vist så langt i år er han ikke kvalifisert, utdyper Nystad, som dermed legger press på Northug.

– Selvskreven

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn er imidlertid ikke i tvil. OL uten Northug bør være et ikke-tema.

– For meg er Petter selvskreven i en OL-tropp, til tross for svake resultater denne sesongen. Han leverer alltid i mesterskap og kommer til å gjøre det i Sotsji også, sier Bjørn.

Kampen om en OL-plass er i full gang blant. 12 mannlige løpere skal til Sotsji, men Nystad kan ikke love Northug en av plassene.

– Han - som alle andre - må gå fort på ski. Vi vet at når Petter er i storform kan han slå de fleste i verden på ski, men akkurat nå er han ikke det, sier Nystad.

Til OL bare for å vinne

Petter Northug har da også hele tiden vært helt tydelig på at han må være i god nok form til å kunne kjempe om gull. Er han ikke det, blir han heller hjemme.

– Hvis jeg reiser til Sotsji, vet jeg at jeg er god nok til å gjøre det. Hvis jeg ikke reiser dit, er det fordi jeg vet at det er like greit å la noen andre dra til OL, sa Northug da NRK.no møtte ham i Livigno i november.

Samtidig sa Northug at han er villig til å gamble mye underveis for å komme i toppform til OL. Sånn sett lar han seg neppe stresse av ei tung tremil i Davos.

  • Se hele reportasjen i videovinduet over!

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting