Vil endre EM-programmet for Warholm: – Blant de aller, aller største stjernene

Diamond League-oppsettet skreddersys for Karsten Warholm-fest på Bislett. Nå ligger det også an til at EM-programmet endres for at den norske superstjernen skal stille i to øvelser.

Karsten Warholm på Bislett 2019

STJERNESTATUS: Karsten Warholm har blitt så stor at terminlista skreddersys for at han skal skinne.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Øvelsesprogrammet for de enkelte Diamond League-stevnene neste sesong offentliggjøres fredag, men torsdag bekrefter stevnedirektør Steinar Hoen at 400 meter hekk er med i Bislett Games 11. juni 2020.

Samtidig avslører han at øvelsen ikke er på programmet i Eugene (7. juni) og Paris (13. juni). Det gir Hoen en alle tiders mulighet til å samle de tre store på Bislett.

– Jeg tror vi klarer å sikre oss både Abderrahman Samba og Rai Benjamin. Det er ikke gitt at vi får det til, men vi kommer til å prøve, bekrefter han.

Den eneste gangen de tre har møttes til nå, var i VM-finalen i Doha. Der vant Warholm foran Benjamin og Samba.

Da Warholm satte europeisk rekord på Bislett i år, var det uten all verdens motstand.

YR78DFJCVGs

VIL ENDRE: President Svein Arne Hansen har med seg hele styret i Det europeiske friidrettsforbundet når han vil legge til rette for at Karsten Warholm skal kunne løpe to distanser i EM neste sommer.

Foto: Erik Johansen

Vil ha Warholm på to øvelser

Samtidig jobber Det europeiske friidrettsforbundet (EAA) med å endre programmet for EM i Paris neste sommer, i håp om at Warholm skal stille på både 400 meter flatt og 400 meter hekk.

Warholm har selv signalisert et ønske om det, men det ville ha vært umulig med det opprinnelige programmet. Der er det nemlig både semifinale på 400 meter og finale på 400 meter hekk i kveldsøkta torsdag 27. august.

Onsdag vedtok imidlertid styret i EAA enstemmig et forslag om å endre programmet, bekrefter EAA-president Svein Arne Hansen overfor NRK. Arrangørene i Paris er også positive, og dermed er det TV-rettighetshaverne som har det siste ordet.

– Ingenting er sikkert, men det jobbes med dette nå, sier Hansen.

– Har blitt en stor stjerne

I forslaget som nå legges på bordet for europeiske TV-stasjoner, legges det opp til at 400 meter flatt går før 400 meter hekk – slik Warholm har ønsket det.

– Det er ingen tvil om at Warholm nå har blitt en stor stjerne og en viktig markedsføringsperson for de internasjonale forbundene, konstaterer NRKs friidrettskommentator Jann Post.

– Det har vært en tendens opp igjennom årene til at mesterskapsprogram plutselig har passet veldig bra for de store stjernene, som Michael Johnsen og Hicham El Guerrouj. Warholm er blant de aller, aller største stjernene nå, og da vil de legge til rette for ham, påpeker Post.

Warholm løp også begge øvelser under EM i Berlin i fjor. Der ble det gull på langhekken, mens han sprakk i finalen på den flate distansen.

– OL på 400 meter hekk er det desidert største neste år. Det gullet mangler han. Men når det gjelder EM, har han gull på 400 meter hekk. Da er det artigere å se hva han er god for på 400 meter flatt, sier Jann Post.

Warholm Bislett

EUROPAS RASKESTE: Karsten Warholm satte sin første europarekord på 400 meter hekk under Bislett Games i år. Etterpå har han forbedret den to ganger.

Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

Mange norske øvelser

Tilbake til Bislett-programmet, der 400 meter hekk langt fra blir det eneste høydepunktet. Det blir både 1500 meter/engelsk mil og 3000 meter, med Ingebrigtsen-deltakelse på begge øvelser.

– De kan velge litt selv, sier Steinar Hoen, som også er klar til å bruke penger på å skaffe Sandnes-brødrene både god motstand og gode harer.

Bislett Games har også fått øvelser som gjør at Amalie Iuel, Karoline Bjerkeli Grøvdal, Hedda Hynne og Isabelle Pedersen blir å se 11. juni.

Siste nytt

 • Johaug og Warholm fikk pris

  Langrennsdronningen Therese Johaug og friidrettsstjernen Karsten Warholm ble kåret til årets idrettsutøvere på NISO-gallaen.

  I år som i fjor var det dermed friidrett og langrenn som stakk av med de gjeveste prisene, skriver VG. I fjor ble Marit Bjørgen og Jakob Ingebrigtsen kåret til årets utøvere av medlemmene i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).

  Stjerneskuddet Erling Braut Haaland (19), som har slått igjennom på Fotball-Europas største scene i høst, fikk med seg to priser på søndagens galla. Han ble kåret til årets profil og årets unge fotballspiller. (NTB)

  Tommel opp fra Karsten Warholm
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
 • Hvas langt unna seierspallen

  Tomoe Zenimoto Hvas ble nummer seks i søndagens finale på 100 meter medley i kortbane-EM i svømming. 19-åringen valgte å stå over andre øvelser for å satse alt på søndagens finale. Hvas svømte på 52,39. Gullet gikk til russiske Kliment Kolesnikov.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT

Sendeplan

Kl. Program Kanal