Vil endre EM-programmet for Warholm: – Blant de aller, aller største stjernene

Diamond League-oppsettet skreddersys for Karsten Warholm-fest på Bislett. Nå ligger det også an til at EM-programmet endres for at den norske superstjernen skal stille i to øvelser.

Karsten Warholm på Bislett 2019

STJERNESTATUS: Karsten Warholm har blitt så stor at terminlista skreddersys for at han skal skinne.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Øvelsesprogrammet for de enkelte Diamond League-stevnene neste sesong offentliggjøres fredag, men torsdag bekrefter stevnedirektør Steinar Hoen at 400 meter hekk er med i Bislett Games 11. juni 2020.

Samtidig avslører han at øvelsen ikke er på programmet i Eugene (7. juni) og Paris (13. juni). Det gir Hoen en alle tiders mulighet til å samle de tre store på Bislett.

– Jeg tror vi klarer å sikre oss både Abderrahman Samba og Rai Benjamin. Det er ikke gitt at vi får det til, men vi kommer til å prøve, bekrefter han.

Den eneste gangen de tre har møttes til nå, var i VM-finalen i Doha. Der vant Warholm foran Benjamin og Samba.

Da Warholm satte europeisk rekord på Bislett i år, var det uten all verdens motstand.

YR78DFJCVGs

VIL ENDRE: President Svein Arne Hansen har med seg hele styret i Det europeiske friidrettsforbundet når han vil legge til rette for at Karsten Warholm skal kunne løpe to distanser i EM neste sommer.

Foto: Erik Johansen

Vil ha Warholm på to øvelser

Samtidig jobber Det europeiske friidrettsforbundet (EAA) med å endre programmet for EM i Paris neste sommer, i håp om at Warholm skal stille på både 400 meter flatt og 400 meter hekk.

Warholm har selv signalisert et ønske om det, men det ville ha vært umulig med det opprinnelige programmet. Der er det nemlig både semifinale på 400 meter og finale på 400 meter hekk i kveldsøkta torsdag 27. august.

Onsdag vedtok imidlertid styret i EAA enstemmig et forslag om å endre programmet, bekrefter EAA-president Svein Arne Hansen overfor NRK. Arrangørene i Paris er også positive, og dermed er det TV-rettighetshaverne som har det siste ordet.

– Ingenting er sikkert, men det jobbes med dette nå, sier Hansen.

– Har blitt en stor stjerne

I forslaget som nå legges på bordet for europeiske TV-stasjoner, legges det opp til at 400 meter flatt går før 400 meter hekk – slik Warholm har ønsket det.

– Det er ingen tvil om at Warholm nå har blitt en stor stjerne og en viktig markedsføringsperson for de internasjonale forbundene, konstaterer NRKs friidrettskommentator Jann Post.

– Det har vært en tendens opp igjennom årene til at mesterskapsprogram plutselig har passet veldig bra for de store stjernene, som Michael Johnsen og Hicham El Guerrouj. Warholm er blant de aller, aller største stjernene nå, og da vil de legge til rette for ham, påpeker Post.

Warholm løp også begge øvelser under EM i Berlin i fjor. Der ble det gull på langhekken, mens han sprakk i finalen på den flate distansen.

– OL på 400 meter hekk er det desidert største neste år. Det gullet mangler han. Men når det gjelder EM, har han gull på 400 meter hekk. Da er det artigere å se hva han er god for på 400 meter flatt, sier Jann Post.

Warholm Bislett

EUROPAS RASKESTE: Karsten Warholm satte sin første europarekord på 400 meter hekk under Bislett Games i år. Etterpå har han forbedret den to ganger.

Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

Mange norske øvelser

Tilbake til Bislett-programmet, der 400 meter hekk langt fra blir det eneste høydepunktet. Det blir både 1500 meter/engelsk mil og 3000 meter, med Ingebrigtsen-deltakelse på begge øvelser.

– De kan velge litt selv, sier Steinar Hoen, som også er klar til å bruke penger på å skaffe Sandnes-brødrene både god motstand og gode harer.

Bislett Games har også fått øvelser som gjør at Amalie Iuel, Karoline Bjerkeli Grøvdal, Hedda Hynne og Isabelle Pedersen blir å se 11. juni.

Siste nytt

 • Trekker voldtektstiltale mot Sarr

  Tiltalen mot den tidligere Molde-spilleren Babacar Sarr er trukket etter en polititabbe. Det skriver VG onsdag kveld.

  Tidligere i februar ble Sarr tiltalt for en voldtekt i Oslo. Politiet har ikke underettet senegaleseren om at etterforskningen mot ham er gjenopptatt, etter å tidligere ha vært henlagt.

  Fristen for å gi beskjed om omgjøring er tre måneder og dette har politiet altså ikke gjort. Derfor besluttet statsadvokat Ingrid Vormeland Salte at tiltalen trekkes onsdag.

  Sarr ble frikjent for en sovevoldtekt i Molde i 2018, men påtalemyndigheten anket frifinnelsen. Ankesaken har blitt utsatt tre ganger fordi Sarr ikke har møtt i retten og 28-åringen er nå internajsonalt etterlyst.

  Eliteserien fotball 2017: Sandefjord-Molde (3-3)
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Skadesmell for Bayern München

  Bayern München-spiss Robert Lewandowski pådro seg en skade i kneet under mesterligakampen mot Chelsea, bekrefter klubben på Twitter. Nå er storscoreren ute i fire uker, og dermed går han glipp av returoppgjøret 18. mars. Spissen er toppscorer i mesterligaen med 11 mål – ett mer enn Erling Braut Haaland.

  Lewandowski
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
 • Shaw roste Solskjær før Brugge-kamp

  Luke Shaw hyllet Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen før Manchester Uniteds returkamp i europaligaen mot belgiske Club Brugge. Oppgjøret i Beliga forrige uke endte 1-1.

  – Han har vært utrolig. Ikke bare for meg, men for hele laget. Han har klart å få oss alle til å smile. Han har vært fantastisk og gjengen har det veldig bra med ham, sa Shaw.

  Europaligaen er den andre muligheten for Solskjærs lag å kvalifisere seg til mesterligaen. På spørsmål om cupveien kunne være den letteste veien, svarte nordmannen:

  – Det er gode lag i europaligaen, og vi er nødt til å komme oss forbi Club Brugge først. Vi ser frem mot kampen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal