Hopp til innhold

Glimt om lekket video av Knutsen-bråket: – Den videoen vi har sett er mye lengre

Bodø/Glimt mener en video skal frikjenne Kjetil Knutsen for den fysiske konfrontasjonen som oppsto etter kampen mot Roma på Aspmyra. Nå er videoen lekket til en britisk avis.

Video

Videoen viser et utdrag av hendelsene som skal ha skjedd i spillertunnelen på Aspmyra etter kampen mellom Bodø/Glimt og AS Roma den 7. april 2022. Videoen ble opprinnelig lekket av avisa The Independent.

Den mye omtalte videoen som skal vise tumultene mellom Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos ble publisert av britiske The Independent onsdag.

Videoklippet er filmet fra utsiden av Aspmyra og gjennom glassdører inn mot spillertunellen.

Ut fra klippet er det vanskelig å fastslå eksakt hva som skjedde, men det er tydelig at det er en konfrontasjon og fysisk håndgemeng mellom de involverte.

– Vi har sett videoen. Den viser det reelle bildet av hendelsen. Det er en del av bevismaterialet, sa Glimts daglige leder Frode Thomassen til NRK nylig.

Glimt-sjef: – Den vi har sett er mye lengre

Thomassen innkalte til pressekonferanse i Roma onsdag ettermiddag. Der ble han spurt om den lekkede videoen er den samme Glimt har lent seg på.

– Den videoen vi har sett er mye lengre. Den er ti minutter, og den har med seg alt som skjer fra tiden deler av trenerapparatet til Roma bruker i slusa til selve hendelsen. Jeg har sett det lille klippet som er ute nå. Det er mulig å se mer, tenker jeg. Det er en lengre video jeg håper folk får tilgang til, sier Thomassen på pressekonferansen.

Glimt-lederen mener likevel det er mye man kan tolke ut fra det klippet som er ute i pressen nå også.

– Det er jo filmet gjennom døren. Du må lete i det, du må utvide det og du må identifisere hendelsesforløpet. Det er mange personer der, det er trenerapparatet til Roma som sitter der en lang stund, hvor det også er litt rart at de sitter. Når vi ser videon er det tydelig at det er noen som sitter der og venter. Det er et munnhuggeri, og man ser aggresjonen fra Romas keepertrener, mener Thomassen.

Frode Thomassen

REAGERER: Frode Thomassen.

Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

Glimt hevder at det riktige hendelsesforløpet er at Nuno Santos oppsøkte Knutsen og tok strupetak på ham. Den norske trenerprofilen skal ha svart med å legge portugiseren i bakken.

Knutsen og Santos ble senere suspendert til torsdagens kamp, og Glimts anke ble avvist onsdag formiddag.

– Noen snakker usant

Thomassen står på at Knutsen ikke bør lastes for situasjonen som oppsto.

– Når man blir angrepet er det naturlig å komme i en selvforsvarsposisjon. Da måtte han bare latt seg bli angrepet, og det er jo ikke rett. Vi klarer ikke å se at Kjetil kunne håndtert det på en annen måte, slår Thomassen fast.

Han mener forholdet til Roma som klubb har fått seg en trøkk, og selv om han mener det er flere hyggelige mennesker i klubben reagerer han på oppførselen til noen av Roma-trenerne på Aspmyra.

– Alt det vi opplevde der ... Det er noen som snakker usant i denne sammenheng og det bør komme for en dag. Det handler til syvede og sist om verdier og det vil vi stå for, sier Thomassen.

Videoen frikjenner i hvert fall ingen

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt mener den lekkede videoen er vanskelig å bruke til noe som helst.

Videoen frikjenner i hvert fall ingen, slik man sikkert hadde håpet i Bodø. Såpass kan vi konkludere med. Ellers er den filmet gjennom en glassdør og inneholder atskillige menn i pluss minus 50-årsalder med gråstenk i håret i en åpenbar form for basketak, slik at jeg ikke misunner Uefa jobben med å skulle avklare detaljene i hva som skjedde, sier Saltvedt etter å ha sett klippet.

Les også Mener Glimts treningsgrep kan ha provosert Roma-fansen

fxfdQAWM_I8

Han mener derfor at det ikke er helt urimelig at både Knutsen og Roma-treneren blir straffet for opptrinnet.

Det er bare å håpe at Knutsen er tilbake på sidelinjen til semifinalene mot Leicester, sier NRK-kommentatoren.

Han mener Glimt og Knutsen nå har én eneste oppgave:

Å bruke dette til ytterligere motivasjon for å holde på ledelsen også gjennom kampen på Olympiastadion.

Den avgjørende kvartfinalekampen kan du høre fra torsdag klokken 21.00 på NRK Sport

Glimt leder 2-1. Hvilket lag kommer til semifinalen?

Siste nytt

  • Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

    Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia, men så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

    Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

    På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

    Hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga. Det er tre bak toppscorer Artem Dovbyk (Girona), mens Alexander Sørloth (Villarreal) og Jude Bellingham (Real Madrid) har 17.

    Fermin Lopez scoret kampens første, før Hugo Duro og Pepelu snudde for gjestene. Så ble Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

    Mot ti spillere fikk Lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen.

    Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget er to poeng foran Catalonia-naboen Girona. Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen. (NTB)

    Robert Lewandowski i 4-2-seieren mot Valencia
    Foto: Joan Monfort / AP
  • Vardy-dobbel ga Leicester-gull

    Jamie Vardy (37) dunket inn de to første målene da Leicester slo Preston 3-0 og ble seriemester på nivå to i engelsk fotball.

    Tittelen var i boks få dager etter at klubben rykket opp til toppdivisjonen uten å spille selv.

    Med sine 97 poeng kan ingen ta igjen Leicester på tabelltoppen i mesterskapsserien. Ligamesterskapet kom åtte år etter at blåtrøyene sensasjonelt vant Premier League.

    Som i 2015/16-sesongen har Vardy hatt viktige bidrag på veien. Mandag tok 37-åringen seg opp i 18 seriemål.

    Bak Leicester er det fortsatt spenning om den siste direkte opprykksplassen. Både Leeds og Ipswich har 90 poeng, men sistnevnte har én kamp mindre spilt.

    Lagene som ender på tredje- til sjetteplass skal spille om den siste av de tre opprykksplassene. (NTB)

    Jamie Vardy jubler for scoring mot Preston North End
    Foto: Nick Potts / AP
  • Thorsby med praktfull heading i storseier

    I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari.

    Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari.

    Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet.

    Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor.

    Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0.

    Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia.

    Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.

    Morten Thorsby etter scoring mot Cagliari i Serie A
    Foto: Tano Pecoraro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal