Hopp til innhold

Irritert Mourinho om bråket på Aspmyra: – En stygg episode

José Mourinho ble pepret med spørsmål om Glimt-tumultene da han møtte pressen onsdag. Men Roma-treneren tar lite selvkritikk på den italienske storklubbens vegne.

Europa conference leauge 2021

På onsdagens pressekonferanse tok det ikke lang tid før portugiseren kommenterte elefanten i rommet, nemlig bråket på Aspmyra etter kampslutt sist.

– Kampen var normal og alt gikk normalt for seg. 45 minutter etter kampen var alt som vanlig … Så kom det en stygg episode som var helt isolert, og helt isolert i sin kontekst, sier Mourinho.

Roma-treneren lot det skinne gjennom at han lot seg irritere av at bråket på Aspmyra ble et tema på pressekonferansen. Men han la til at han er glad for at saken blir ettergått.

– Jeg er glad for at de etterforsker. Et av de eldste prinsippene i propagandaen er at man gjentar og gjentar … men en løgn som sies mange nok ganger er fortsatt en løgn, sier Mourinho.

Mourinho: – Uefa bestemmer

På NRKs spørsmål om hva han tenker om episoden som oppsto, svarer han:

– Jeg tenker ikke noe, Uefa tenker, jeg bestemmer ikke, Uefa bestemmer, svarer Mourinho.

– Kunne noe vært gjort annerledes?

– Klart det, innrømmer Roma-sjefen overfor NRK.

5E65897B-E3A0-44B4-8A8A-5837EB5842DE

SVARTE PÅ SPØRSMÅL: José Mourinho under onsdagens pressekonferanse.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

Da Nents reporter trakk frem sitater om at Glimt-kaptein Ulrik Saltnes mener Mourinho driver med psykologisk spill, avbrøt Roma-treneren spørsmålet før det var ferdigstilt.

– Jeg er ikke interessert i det du sier. Om du stiller spørsmål, da svarer jeg, men om du vil snakke om det de andre snakker om, er jeg ikke interessert, sa Mourinho bryskt.

Glimt hevder at det riktige hendelsesforløpet er at Nuno Santos oppsøkte Knutsen og tok strupetak på ham. Den norske trenerprofilen skal ha svart med å legge portugiseren i bakken.

– Alt det vi opplevde der ... Det er noen som snakker usant i denne sammenheng og det bør komme for en dag. Det handler til syvende og sist om verdier og det vil vi stå for, sier Thomassen.

Mourinho har ennå ikke vunnet mot Glimt som manager, men i stedet har han opplevd to tap (1-6 og 1-2) og uavgjort 2-2.

Nå får han et fjerde forsøk torsdag kveld i den avgjørende kvartfinalen i Serieligaen, der altså Glimt leder 2-1 etter første oppgjør.

– Den første kampen vi spilte mot Glimt (1-6-tap) var et historisk tap for oss som klubb og profesjonelle. Vi oppførte oss eksemplarisk, vi var flinke til å holde vår verdighet og fair play selv om vi tapte. Normalt vil jo et menneske reagere negativt, men vi reagerte med ære, selv om vi ble ydmyket. Etter to kamper til har vi aldri hatt noen problemer eller vanskeligheter, mener Mourinho.

Snaut en time før Roma-trener José Mourinho og Henrikh Mkhitaryan møtte til pressekonferanse, kom nyheten om at Glimt-trener Kjetil Knutsen definitivt ikke blir å se på sidelinjen i torsdagens kamp.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) suspenderte Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos ble etter bråket som oppstod sist uke. Onsdag avviste de Glimts anke.

Daglig leder i Bodø-klubben, Frode Thomassen, holdt pressekonferanse like før Mourinho entret podiet på klubbens treningsanlegg. Der beskyldte han Roma for bevisst å ha fremprovosert situasjonen mellom Knutsen og Santos.

Les også Mener Glimts treningsgrep kan ha provosert Roma-fansen

fxfdQAWM_I8

Mourinho roser Glimts sportslige kvaliteter før den avgjørende kvartfinalekampen.

– Vi vet at motstanderen er av høy kvalitet, og vi vet at det er forventninger til dem. Vi har 90 minutter på å vinne kampen, og vi venter ikke noe annet enn en vanskelig kamp. Men vi er sterke og er godt forberedt, sier Roma-sjefen.

Kampen kan du høre fra torsdag klokken 21.00 på NRK Sport.

Glimt leder 2-1. Hvilket lag kommer til semifinalen?

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal