Verden hyller svenskene – franskmennene slakter Lloris

Ola Toivonen sjokkerte franskmennene med scoring fra midtsirkelen etter en Lloris-tabbe. Nå går tabben rundt på Europas avisforsider.

Faksimile

Lloris the Loser: Akkurat så forståelsesfull som britiske tabloider pleier å være.

Laster innhold, vennligst vent..

Det vanligvis bunnsolide Tottenhamkeeperen Hugo Lloris rotet det fryktelig til for seg selv på overtid i VM-kvalifiseringen mot Frankrike fredag. Nesten tre minutter på overtid, på stillingen 1–1 , gikk Lloris langt utenfor eget felt da han klarerte en ball, som havnet foran føttene på Ola Toivonen. Fra egen banehalvdel banket svensken ballen i det tomme målet.

I dag våknet spillerne til nye avisforsider. Svenske aviser har fortsatt innbytterpuls i morgentimene lørdag. Expressen forteller om "Heltenes fest med hollywoodstjerna Zach Braff", Aftonbladet om at dette er den største svenske seieren på 30 år.

– En flekk på CV'en

Svenskene hylles over hele Europa, men avisforsidene er ikke like nådige mot franskmennene. I dag vil kampen ufrivilllige hovedperson, Lloris, trolig unngå de franske avisforsidene.

"En enorm tabbe som senket «Le Bleus», skriver den franske avisen Le Figaro etter tabben. L'Équipe kaller Lloris sin brøler for «en grov feil», mens Le Parisien går litt lenger i sin omtale av hendelsen. «En flekk som kommer til å henge på hans CV i lang tid», skriver den franske avisen.

Lloris, som til daglig vokter buret til Tottenham, forsøker ikke å bortforklare hendelsen.

– Dette er fotball. Jeg holder hodet høyt. Jeg har gjort feil også tidligere, sa Lloris til L'Équipe.

Sverige med heldig og flott scoring fra egen banehalvdel på overtid i kampen mot Frankrike.

Du så vel denne i går? Ola Toivonen setter ballen i åpent mål etter en kjempetabbe av Hugo Lloris.

Sverige tok over gruppeledelsen

Også engelske aviser henger ut Lloris. The Sun gir keeperen økenavnet Lloris the loser, og i Italia skriver italienske La Gazzetta dello Sport at "Gale Lloris senket Frankrike"

Sverige vant kampen, og gikk forbi Frankrike i ledelsen i gruppe A i VM-kvalifiseringen. Begge lag har nå 13 poeng, men Sverige leder på målforskjell.

OBS! Sverige møter Norge til privatlandskamp tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Salt Lake City får søke om OL

  Salt Lake City har fått grønt lys frå den amerikanske OL-komiteen til å søke om å vere vertskap for vinter-OL. Byen var vertsby for OL i 2002. Søknaden vil truleg gjelde 2030, men det er også ope for å søke om vinter-OL 2026.

 • Russland mot Frankrike i EM-finalen

  Storfavoritten Russland hadde få problemer med Romania i EM-semifinalen i kvinnehåndball fredag. Russerne vant 28-22. I finalen venter hjemmenasjonen Frankrike, som slo Nederland 27-21 i sin semifinale.

  Handball - Women's EHF Euro 2018 - Semi Final - Russia v Romania
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Kåret til Afrikas beste spiller

  Liverpool-profilen Mohamed Salah er for andre året på rad kåret til Afrikas beste fotballspiller av britiske BBC. 26-åringen slo Medhi Benatia, Kalidou Koulibaly, Thomas Partey og lagkamerat Sadio Mané i kampen om prisen.

  Foto: Francois Mori / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: 1. omgang, kvinner
V-cup langrenn: Sprint prolog
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup hopp: 2. omgang, kvinner
VM svømming kortbane
VM svømming kortbane
V-cup langrenn: Sprint fri teknikk
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Jaktstart menn