Hopp til innhold

Van Dijk til Haaland etter tøff duell: «Faen heller, du brakk fingeren min!»

ULLEVAAL STADION (NRK): Erling Braut Haaland mot Virgil van Dijk var duellen alle snakket om før onsdagens landskamp. For Liverpool-stopperen ble det en vond kveld på jobben på flere måter.

Football, FIFA World Cup Qualifier, Norway - Netherlands

STJERNEKAMP: Erling Braut Haaland og Virgil van Dijk møttes igjen. Denne duellen var det nordmannen som kom best ut av.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Haaland var Norges beste spiller og herjet tidvis med det nederlandske forsvaret i kampen som til slutt endte 1-1 på Ullevaal stadion onsdag kveld.

Duellen med Virgil van Dijk var det Haaland som kom best ut av.

– Jeg knakk faktisk fingeren på ham. Jeg vet ikke hvordan det skjedde. Han sa bare «fucking hell, you broke my finger», forteller Haaland til TV 2 etter kampen.

Oversatt blir dette noe som: «Faen heller, du brakk fingeren min!»

Nederlands pressesjef opplyser på pressekonferansen etter kampen at kapteinens finger ikke er brukket, men forstuet.

– Han er god, for å si det sånn

TV-bildene underveis viste at stopperstjernen måtte få behandling og teipe opp fingrene.

– Han er god, for å si det sånn. Jeg har ikke peiling på hvordan jeg knakk fingeren. Sånn er det bare, sier Haaland.

Van Dijk selv er opptatt av å rose Norge etter 1-1-kampen.

– De har hurtighet i laget og spiller veldig direkte. Det er deres kvalitet. Innimellom forsvarte vi oss bra, men innimellom slapp de gjennom. Vi slapp til to sjanser, det var ikke så ille, sier stopperstjernen.

Da glemmer han nok at Haaland, i tillegg til å score, både skjøt i stolpen og rotet bort en mulighet alene med keeper.

Da NRK spurte Nederland-trener Louis Van Gaal om duellen mellom van Dijk og Haaland, var han først og fremst opptatt av å rose egne spillere.

– Jeg synes van Dijk spilte veldig bra. Han har kommet tilbake fra en lang skade, men spiller som han gjør i dag. Det er fantastisk. Jeg syns Stefan de Wrij var den beste spilleren på banen, han spilte også en del mot Haaland. Jeg kan ikke klage defensivt, sa Nederland-treneren.

Stefan de Wrij var imidlertid full av lovord om Norges superspiss.

– Han er veldig farlig. Han er sterk og rask. De ventet på kontringene, det er sånn de spiller. Han er en av verdens beste angripere, så det er ikke lett. Bortsett fra målet hadde han en stor mulighet, men vi klarte stort sett å stoppe ham. Det er viktig å posisjonere seg riktig når du angriper sånn at du er i balanse når du taper ballen, sier han etter kampen.

Football, FIFA World Cup Qualifier, Norway - Netherlands

TOK FØRINGEN: Norge kunne juble etter Erling Braut Haalands 1-0-scoring.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Fullroser Haaland

Georginio Wijnaldum sier til NRK at han forventet at Norge ville gjøre som de gjorde: Kontre med Haaland da sjansen bød seg.

– De (Norge) la seg dypt og lette etter Haaland. De prøvde å spille direkte mot Haaland siden de vet at han er så farlig, sier den nybakte PSG-spilleren.

Landslagssjef Ståle Solbakken lot seg fascinere av Liverpool-stopperen onsdag kveld. Solbakken, som er Liverpool-supporter selv, mener han sprer en ro i hele laget.

Men han var mer opptatt av måten Haaland sto frem på ute på Ullevaal-matta mot superstjerne-kollegaen.

– Det som kanskje ikke synes så godt, er de fysiske bataljene, ikke bare løpeduellene. Det tok Erling på en helt annen måte i dag. Da oppspillene kom, da gikk han i duellene og holdt på ballen en del ganger. Det er litt det jeg har etterlyst, for det trenger vi. Vi er ikke Dortmund og vi kommer ikke til å bli Dortmund. I hvert fall ikke før jul, sier Solbakken.

Kvalifiserer Norge seg til VM i Qatar?

Norge står nå med syv poeng på de fire første gruppespillskampene, like mange som onsdagens motstander Nederland.

Tyrkia spilte på sin side 2-2 mot Montenegro onsdag kveld, noe begge lagene på Ullevaal trolig er svært fornøyde med.

Håpet om deltakelse i Qatar-VM i november og desember neste år lever dermed videre.

Norge (7 poeng), Nederland (7 poeng), Montenegro (7 poeng) og Tyrkia (8 poeng) danner grunnlaget for en svært åpen og jevn gruppe.

VM-kvalifiseringen fortsetter nå med kamper mot Latvia 4. september (borte) og Gibraltar 7. september (hjemme).

Her kan du se høydepunkter fra kampen mot Nederland:

o7FgEcqnBw8

Sportsnyheter

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

3Ry212LE9OE

Mener Graham Hansen bør vinne Gullballen etter finalebragd: – Tallene taler for seg selv

Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen kunne juble for mesterligatriumf etter å ha slått Lyon 2–0. Nå mener eksperter at sistnevnte bør vinne gullballen.

Siste nytt

 • PSG cupmester for 15. gang

  Paris Saint-Germain er etter to år fransk cupmester i fotball igjen. Tittelen ble sikret med 2-1 over Lyon i finalen lørdag.

  PSG kunne på finalearenaen i Lille juble for sin 15. cuptittel. Marseille er nærmest med sine ti. PSG fikk også tatt cuptrofeet tilbake etter at Nantes og Toulouse vant de to siste årene.

  Ousmane Dembélé og Fabián Ruiz sørget for 2-0-ledelse til pause. Selv om Jake O'Brien reduserte ti minutter etter hvilen, kunne PSG til slutt juble. PSG vant også ligaen denne sesongen med ni poeng ned til Monaco.

  Superstjernen Kylian Mbappé spilte lørdag sin siste kamp for PSG etter som kontrakten utløper 30. juni. Spissen er sterkt ryktet til Real Madrid.

  Ci3ukuYs-sw
  Foto: AP
 • Leverkusen sikret sesongens andre trofé – vant 1-0 over Kaiserslautern i den tyske cupfinalen

  Xabi Alonsos menn fikk revansj etter det sure tapet i europaligafinalen da Leverkusen vant 1-0 over Kaiserslautern i den tyske cupfinalen lørdag kveld.

  Onsdag gikk Leverkusen på sesongens første tap. Det skjedde parodisk nok i sesongens nest siste tap og finalen i europaligaen. Før det sto de med 51. strake seire. Det sikret dem også klubbhistoriens første tittel i Bundesliga.

  Lørdagens seier over Kaiserslautern kronet dermed sesongen med deres andre trofé. Sist de vant den tyske cupen var helt tilbake i 1992/93-sesongen.

  ECe9rMy5mqc
  Foto: AP
 • Henrik Ingebrigtsen langt bak i siste løp før EM-uttaket

  Henrik Ingebrigtsen løp inn tiden 13.26,92 under et stevne i Brussel lørdag kveld. EM-kravet ligger på 13.20,00, men Ingebrigtsen er formelt kvalifisert da han har løpt innenfor kravet i kvalifiseringsperioden.

  Forbundet vekter imidlertid resultater fra 2024 tyngre, og Ingebrigtsen kjemper mot flere andre løpere om en plass på EM-laget.

  Han ble tidlig løpt fra hovedfeltet i Brussel, og kom til slutt inn på en 14.-plass. Franskmannen Yann Schrub vant løpet på tiden 13.04,20.

  Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås er selvskrevne på 5000-meterlaget under EM i Roma som sendes på NRK fra 7. til 12. juni. Norge har allerede fire utøvere som er kvalifisert, men det er kun to ledige plasser igjen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal