Vålerenga med målkalas mot redusert Start

Et Start med kun 10 spillere gikk fullstendig i oppløsning mot Vålerenga, som til slutt vant hele 6-1.

Eliteserien fotball 2018 Start-Vålerenga.

FEIRET: Vålerenga var fornøyd etter storseieren over Start.

Start fikk en marerittstart i kampen.

Etter kun fire minutters spill ble Vålerengas Bård Finne felt av Simon Andreas Larsen da han forsøkte å passere ham. Larsen var siste skanse og Finne ville hatt fri vei til mål om han ikke hadde blitt stoppet.

Dommer Kai Erik Steen valgte derfor å gi Start-kapteinen det røde kortet.

Det påfølgende frisparket ble nydelig satt av Daniel Fredheim Holm, som plasserte ballen sikkert i hjørnet fra 19 meter. Dermed hadde sørlendingene fått en verst tenkelig start på kampen.

– Dette var nydelig. Det var en viktig kamp. Vi hadde to dårlige opplevelser før dette. Jeg er imponert over gutta og hvordan de går inn i kampen. Nå ble det selvfølgelig litt enklere for oss etter at de fikk det røde kortet, men det skal uansett scores, sier VIF-trener Ronny Deila til NRK.

RØDT KORT: Simon Andreas Larsen.

Fikk det tungt

Med kun 10 Start-spillere på banen, ble det etter hvert tungt for hjemmelaget å stå imot presset fra gjestene.

Etter 24 minutter doblet Vålerenga ledelsen etter svakt spill av både forsvar og reservekeeper Benjamin Boujar. (Håkon Opdal måtte gi seg under oppvarmingen med en ankelskade).

Etter mye surr foran mål, var det til slutt Sam Johnson som fikk styrt ballen i nettet.

Men Start hadde ikke gitt opp. Med 10 mann slo hjemmelaget tilbake fem minutter etter Johnsons scoring. Denne gang var det gjestenes forsvarsspill som ikke var helt patent da Tobias Christensen fikk avslutte uforstyrret fra 10-12 meter.

Adam Larsen Kwarasey var sjanseløs på skuddet og dermed var det ny spenning i kampen.

I 2. omgang viste hjemmelaget innledningsvis at det fortsatt var vilje om å berge poeng i dette oppgjøret. Start åpnet offensivt og spilte seg til sjanser, noe som igjen skapte rom og muligheter for Vålerenga.

Saken fortsetter under bildet

VÅLERENGA-MÅL: Keeper Benjamin Boujar måtte se ballen passere ham hele seks ganger.

Raknet fullstendig

Og etter 51 minutter kunne Bård Finne øke til 3-1 etter at Samúel Fridjónsson hadde driblet seg gjennom et passivt Start-forsvar. Avslutningen gikk rett på keeper, men returen endte hos Finne som satte ballen sikkert i mål.

Etter dette var det nærmest fritt leide for Vålerenga.

Da Chidera Ejuke økte til 4-1, raknet det fullstendig for et hjemmelag i oppløsning. 5-1 kom etter et godt plassert langskudd av Fridjonsson, mens Jonatan Tollås Nation headet VIF opp i 6-1.

Adam Larsen Kwarasey sier det røde kortet preget kampen i stor grad.

– Men i 1. omgang gjorde de et godt forsøk. De gir ikke opp, sier han til NRK.

Jonatan Tollås Nation håper seieren nå betyr at laget får tilbake selvtilliten.

– Fotball handler mye om selvtillit, og forhåpentlig betyr dette at vi er tilbake på vinnersporet, sier han til Eurosport.

Vålerengas seier gjorde at de klatret til 2.-plass på tabellen.

Start åpnet med 4-1-seier hjemme mot Tromsø, men deretter er det blitt tre strake tap og før søndagens kamper har de bare Stabæk bak seg på tabellen.

• Ten Hag begraver Fernandes-ryktene

Manchester United-manager Erik ten Hag forventer at midtbanemann Bruno Fernandes blir værende i klubben.

Det var i et intervju med DAZN sist uke at Fernandes uttalte at han ville vurdere framtiden etter sommerens EM.

– Dette ble tatt ut av kontekst, sier Ten Hag om Fernandes' utspill.

– Jeg tror han er veldig glad for å være her, legger Ten Hag til.

Nederlenderen framhever viktigheten av Fernandes i laget for de andre lagkameratene.

– Å ta ansvar er en av de største egenskapene toppspillere har nå til dags, og Bruno er et veldig godt eksempel for mange andre spillere, sier Ten Hag.

Fernandes har kontrakt med United i to år til.

Ten Hag
  • Tøff konkurranse for Nordås i Doha

Narve Gilje Nordås sesongåpnet med seier på 1500 meter i spanske Huelva forrige uke. Fredag løper han sin første Diamond League-konkurranse for året i Doha, hvor det igjen er 1500 meter som står på programmet for Nordås.

I den qatarske hovedstaden møter Nordås flere av verdens beste. Blant løperne som står på startlista er tidligere verdensmester Timothy Cheruyiot, rutinerte mesterskapsløpere som Abel Kipsang og Adel Mechaal, Reynold Cheruiyot og Samuel Tefera, som har vunnet to VM-gull innendørs på 1500 meter.

På startlisten står også svenske Andreas Almgren.

Nordås stiller på 1500-meteren i Doha som den med tredje beste personlig rekord (3.29,47), bak Timothy Cheruiyot (3.28,28) og Kipsang (3.29,11).

Du kan se Diamond League-stevnet fra Doha på NRK.

Narve Gilje Nordås
  • Tittelforsvareren ute av NHL-sluttspillet

Dallas Stars slo kraftfullt tilbake i sluttspillserien mot regjerende NHL-mester Vegas Golden Knights og avgjorde i sjuende kamp.

Det skjedde i en dramatisk kamp der Radek Faksa scoret vinnermålet tidlig i tredje periode. Stars hadde startet best av sju-serien elendig med to strake hjemmetap, men vant fire av de fem siste kampene.

For Vegas-spillerne er det nå bare å forberede seg til neste sesong. I kvartfinalen skal Dallas opp mot Colorado Avalanche, som slo ut Winnipeg Jets i løpet av fem kamper.

I Eastern Conference ser New York Rangers fortsatt ut som en klar tittelkandidat. Den svenske stjernen Mika Zibanejad scoret to ganger og noterte én assist da laget åpnet kvartfinalen med 4-3-seier over Carolina Hurricanes søndag. (NTB)