Utslitte landslagsspillere glad for VM-endring

HERNING (NRK): Håndballgutta var utmattet etter å ha spilt 10 håndballkamper på bare 17 dager. De er glad for at kampoppsettet endres i neste VM.

Sølvbankett Norge

SMILET PÅ PLASS: Sander Sagosen og Bjarte Myrhol fikk begge plass på VMs stjernelag. På banketten søndag kveld lovet de å glede seg over nok et VM-sølv fremfor å være skuffa.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Kroppen er sliten, hodet er slitent, alt er slitent. Og det er alltid farlig når du er i VM-bobla i tre-fire uker, og den popper. Da kommer det ofte sykdom og skader, så det handler om å være bevisst på valgene man gjør. Være klok der også, sier Sander Sagosen til NRK på Norges sølvfeiring på en restaurant i Herning ved 22-tiden søndag kveld.

For etter forrige VM-sølv gikk Sagosen på en real smell da han svimte av på et bakeri i Frankrike.

– Jeg skal ikke på bakeri i hvert fall. Den gangen var alt nytt, nå er man mer vant til hvordan det fungerer, men jeg kan jo ikke garantere at det ikke kommer en ny smell, erkjenner han.

– Det er ikke greit

Håndball-VM 2019, menn. Norge - Tyskland (31-25).

SKADET: Magnus Abelvik Rød fikk røff behandling i semifinalen, men rakk finalen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Og han er langt ifra den eneste som kjenner mesterskapet på kroppen. For 10 kamper på bare 17 dager tærer på de aller fleste. Magnus Abelvik Rød var den i det norske laget det kanskje gikk hardest utover.

– Jeg merket tidlig at jeg ikke hadde noe mer å gi i finalen. Jeg spilte en periode fem kamper på syv dager, og det merker man godt. I en VM-finale må man være fresh, det er bittert, forteller 21-åringen.

Både spillere og medisinsk støtteapparat har uttalt seg kritisk til det tøffe kampoppsettet underveis i mesterskapet. Det er ikke bedre når VM er over.

– Kroppen er sliten, det er helt slutt. Det har vært for mange skader i denne turneringen, og 10 kamper er altfor mye. Det synes jeg ikke er greit, sier danske Lasse Svan med gullmedaljen rundt halsen.

Gjør endringer

Sølvbankett

STAVANGERGJENG: Espen Christensen (f.v.), Gøran Johannessen, Alexander Blonz og Kristian Bjørnsen feirer VM-sølv.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

At Det internasjonale håndballforbundet (IHF) bekrefter at det vil bli flere hviledager og færre kamper to dager på rad i neste VM i 2021, er godt å tenke på for spillerne når de står på banketten og gleder seg til noen dager fri – før det braker løs i klubbhverdag igjen.

– Det høres bra ut, men da er det jo 32 lag og nivået er lavere, så selv om det blir mer hvile så synes jeg ikke noe om utvidelsen. Men det er belastningen på spillerne som er det viktigste, så det er uansett positivt, mener Gøran Johannessen.

– Det er i overkant nå, så jeg håper de får utvidet mesterskapet litt, for det er kroppene våre det går utover. Nå får vi også mer ferie i Tyskland, så det er veldig bra. Jeg synes de begynner å høre på det vi spillerne har å si, så det tas skritt i riktig retning, sier Christian O'Sullivan.

Siste nytt

 • Inter framleis utan poengtap

  Inter tok sin fjerde siger av fire mogelege med 2-0 mot byrival Milan. Marcelo Brozovic og Romelu Lukaku scora i andre omgang. Det er Lukakus tredje mål i Serie A etter overgangen frå Manchester United.

  Inter leier framfor Juventus, som slo Hellas Verona 2-1. Milan er nummer 9.

  Romelu Lukaku
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Fortvilar etter nytt Barcelona-tap

  Barcelona gjekk på sitt andre tap på dei første fem rundane då Granada vann 2-0 laurdag kveld. Ramon Azez scora etter to minutt, og Alvaro Vadillo dobla på straffe etter 66 minutt.

  Barcelona starta utan Lionel Messi, som kom inn frå start i andre omgang.

  Lionel Messi
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Lars Arne Nilsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal