Utskjelte Werner slo tilbake etter sjansesløseri – sendte Chelsea til mesterligafinalen

Real Madrid måtte score mål for å ta seg til mesterligafinalen. Isteden var det mannen som brant sjanser i det første oppgjøret, som fant veien til nettmaskene.

Timo Werner

ÅPENT MÅL: På åpnet mål satte Timo Werner ballen i buret bak Real Madrids sisteskanse.

– Der kan ikke engang Timo Werner bomme, sa Jan Åge Fjørtoft under pausen i Viasat sitt studio.

For tysker har en rekke ganger fått det glatte lag for misbrukte sjanser. I det første semifinaleoppgjøret mellom Chelsea og Real Madrid, bommet tyskeren på en gigantsjanse som kunne vunnet kampen for engelskmennene.

Alene med keeper på femmeteren satte Werner ballen rett på Thibaut Courtois og oppgjøret endte 1–1.

I onsdagens returoppgjør var rollen snudd. Etter en herlig «chip» fra landsmannen Kai Havertz som gikk i tverrliggeren, kunne Werner enkelt heade ballen i mål bak Courtois og sende Chelsea i ledelsen.

– Den chippen til Kai Havertz kommer jeg til å drømme om når jeg legger meg i natt, kommenterte Fjørtoft da reprisen ble vist i studio.

– Vi skulle trolig hatt fem

Real Madrid, som var avhengig av mål allerede før kampen ble blåst i gang, gikk ut i hundre.

Etter 26 spilte minutter fikk Karim Benzema tverrvende like utenfor 16-meteren og franskmannen brente av.

I retning stolperoten så skuddet ut til å snike seg inn og sende spanjolene i ledelsen. Men et tigersprang fra Édouard Mendy sørget for at det var Chelsea som tok ledelsen i kampen kun minutter senere.

Champions League - Semi Final Second Leg - Chelsea v Real Madrid

SPIKEREN I KISTA: Mason Mount satte spikeren i Real Madrid-kista med sitt 2-0-mål-

Og da Mason Mount sørget scoret 2–0 for Chelsea i det 84. minutt, var alt håp ute for spanjolene som ikke klarte å finne veien ti nettmaskene.

Samtidig var Mount klar på at Chelsea burde vunnet med flere mål.

– Vi skulle trolig hatt fem (mål). Jeg skullet hatt én omtrent 20 minutter før jeg scoret. Å få den sent, du kunne se hvor massivt det målet var for oss. Det er fortsatt én kamp igjen og vi går inn i hver kamp med mål om å vinne, sa Mount til BT Sports etter kampen.

– Vi har ikke vunnet noe enda

Dermed er det duket for en helbritisk finale hvor Chelsea møter Manchester City.

– Jeg kan ikke sette ord på det. Det var en fantastisk prestasjon i kveld i en tøff, tøff kamp, sa Mount til BT Sport om det å være klar for finalen i mesterligaen og fortsatte:

– Vi har ikke vunnet noe enda. Forhåpentligvis har vi to massive cupfinaler og forhåpentligvis kan vi vinne, avsluttet Chelseas Mount som også er klare for finalen i FA-cupen.

FINALE: Chelsea møter ligarival Manchester City i årets mesterligafinale.

Finalen kommer etter at City tirsdag slo franske Paris Saint-Germain og ble det første laget som ble klare for årets finale.

Det i en kamp hvor temperatur var høy. For etter 69 minutter spilt mistet Ángel Di María hodet og fikk det røde kortet etter en stempling av Fernandinho.

Samtidig fant Riyad Mahrez veien til nettmaskene to ganger og oppgjøret endte 2–0.

– De mistet hodet og begynte å sparke oss, men vi hadde kontroll, sa tomålsscorer Riyad Mahrez til engelske BT etter kampen.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)