Utskjelte Werner slo tilbake etter sjansesløseri – sendte Chelsea til mesterligafinalen

Real Madrid måtte score mål for å ta seg til mesterligafinalen. Isteden var det mannen som brant sjanser i det første oppgjøret, som fant veien til nettmaskene.

Timo Werner

ÅPENT MÅL: På åpnet mål satte Timo Werner ballen i buret bak Real Madrids sisteskanse.

Foto: Glyn Kirk / AFP

– Der kan ikke engang Timo Werner bomme, sa Jan Åge Fjørtoft under pausen i Viasat sitt studio.

For tysker har en rekke ganger fått det glatte lag for misbrukte sjanser. I det første semifinaleoppgjøret mellom Chelsea og Real Madrid, bommet tyskeren på en gigantsjanse som kunne vunnet kampen for engelskmennene.

Alene med keeper på femmeteren satte Werner ballen rett på Thibaut Courtois og oppgjøret endte 1–1.

I onsdagens returoppgjør var rollen snudd. Etter en herlig «chip» fra landsmannen Kai Havertz som gikk i tverrliggeren, kunne Werner enkelt heade ballen i mål bak Courtois og sende Chelsea i ledelsen.

– Den chippen til Kai Havertz kommer jeg til å drømme om når jeg legger meg i natt, kommenterte Fjørtoft da reprisen ble vist i studio.

– Vi skulle trolig hatt fem

Real Madrid, som var avhengig av mål allerede før kampen ble blåst i gang, gikk ut i hundre.

Etter 26 spilte minutter fikk Karim Benzema tverrvende like utenfor 16-meteren og franskmannen brente av.

I retning stolperoten så skuddet ut til å snike seg inn og sende spanjolene i ledelsen. Men et tigersprang fra Édouard Mendy sørget for at det var Chelsea som tok ledelsen i kampen kun minutter senere.

Champions League - Semi Final Second Leg - Chelsea v Real Madrid

SPIKEREN I KISTA: Mason Mount satte spikeren i Real Madrid-kista med sitt 2-0-mål-

Foto: Toby Melville / Reuters

Og da Mason Mount sørget scoret 2–0 for Chelsea i det 84. minutt, var alt håp ute for spanjolene som ikke klarte å finne veien ti nettmaskene.

Samtidig var Mount klar på at Chelsea burde vunnet med flere mål.

– Vi skulle trolig hatt fem (mål). Jeg skullet hatt én omtrent 20 minutter før jeg scoret. Å få den sent, du kunne se hvor massivt det målet var for oss. Det er fortsatt én kamp igjen og vi går inn i hver kamp med mål om å vinne, sa Mount til BT Sports etter kampen.

– Vi har ikke vunnet noe enda

Dermed er det duket for en helbritisk finale hvor Chelsea møter Manchester City.

– Jeg kan ikke sette ord på det. Det var en fantastisk prestasjon i kveld i en tøff, tøff kamp, sa Mount til BT Sport om det å være klar for finalen i mesterligaen og fortsatte:

– Vi har ikke vunnet noe enda. Forhåpentligvis har vi to massive cupfinaler og forhåpentligvis kan vi vinne, avsluttet Chelseas Mount som også er klare for finalen i FA-cupen.

Champions League - Semi Final Second Leg - Chelsea v Real Madrid

FINALE: Chelsea møter ligarival Manchester City i årets mesterligafinale.

Foto: Toby Melville / Reuters

Finalen kommer etter at City tirsdag slo franske Paris Saint-Germain og ble det første laget som ble klare for årets finale.

Det i en kamp hvor temperatur var høy. For etter 69 minutter spilt mistet Ángel Di María hodet og fikk det røde kortet etter en stempling av Fernandinho.

Samtidig fant Riyad Mahrez veien til nettmaskene to ganger og oppgjøret endte 2–0.

– De mistet hodet og begynte å sparke oss, men vi hadde kontroll, sa tomålsscorer Riyad Mahrez til engelske BT etter kampen.

Sportsnyheter

Marerittstart for Polen og Lewandowski: – En gedigen skuffelse

En nær usynlig stjernespiss, rødt kort og hardt kritisert forsvar. Det ble en helsvart aften i St. Petersburg for Polens EM-håp.

Ingen har scoret fra denne distansen i EM på 40 år: – Er det mulig?!

Alt handlet om tsjekkiske Patrik Schick da Skottland spilte sin første mesterskapskamp på 23 år. Prestasjonen er historisk.

Siste nytt

 • Casper Ruud dropper Tokyo-OL

  Casper Ruud dropper Tokyo-OL, melder NTB. Ruud kommenterer avgjørelsen slik på Twitter:

  – Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen.

  Det har lenge vært spekulert i om Norges tennisess ville satse på OL i Tokyo, men mandag kom altså bekreftelsen på at han dropper lekene.

  – Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltakelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med og kjempe om medaljene der, skriver Ruud videre.

  Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Roland-Garros forrige uke. Mandag endte han likevel opp med karrierebeste på ATP-rankingen med en 15.-plass.

  Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca fra neste uke. Det blir forberedelse til Wimbledon-turneringen, som starter om et par uker.

  Casper Ruud-jubel
  Foto: Gustavo Garello / Gustavo Garello
 • Start-treneren har fått sparken

  Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå. Det bekrefter kristiansandsklubben på sine nettsider mandag. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Snart kan 5.000 gå på fotballkamp

  Fra 17. juni kan inntil 5000 personer slippe inn på idrettsarrangementer utendørs i Norge dersom de har «grønt» koronasertifikat.

  Det kunngjorde helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse mandag. Antallet på 5000 personer gjelder utendørsarrangementer med faste sitteplasser, og innendørs er det tilsvarende tallet 2500 personer.

  Lite folk på tribunen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal