Di Maria så rødt da PSG raknet mot City: – De mistet hodet

Ángel Di María mistet hodet og fikk det røde kortet etter en stempling av Fernandinho. Semifinalen i mesterligaen mellom det franske laget og Manchester City ble preget av mye stygt spill (2-0, sammenlagt 4-1).

Kampen var 69 minutter gammel da Di Maria plutselig mister besinnelsen. Han stempler Fernandinho utenfor sidelinja etter en krangel, og dermed har ikke dommer noe annet valg enn å finne frem det røde kortet.

Dommeren måtte også dele ut flere gule kort i andre omgang.

– De mistet hodet og begynte å sparke oss, men vi hadde kontroll, sa tomålsscorer Riyad Mahrez til engelske BT etter matchen.

– Vi spilte ikke så bra i første omgang, men etter pause var vi gode.

Oppførselen ble også kommentert av TV 2s Petter Myhre under kampen.

– Han sparker Fernandinho. Det er totalt unødvendig, mener han.

Midtbanemennene Marco Verratti og Ander Herrera var på sin side opprørte over språkbruken til dommer Björn Kuipers etter 0-2-tapet for City.

– Vi snakker om respekt for dommere. Dommeren sa «fuck off» til Leandro Paredes. Hvis vi sier det, får vi tre-fire kampers karantene, sa Herrera til den franske TV-stasjonen RMC etter nederlaget.

Også Marco Verratti følte seg verbalt angrepet av dommeren.

City er uansett klar for sin aller første finale i den gjeveste internasjonale klubbturneringen, og sin første europacupfinale av noe slag siden seieren i cupvinnercupen for 51 år siden.

Britain Soccer Champions League

Haglbyger skapte uventede utfordringer.

Foto: Dave Thompson / AP

Haglbyger i Manchester

Semifinalen ble for øvrig spilt under overraskende vinterlige forhold i Manchester.

En skikkelig haglbyge la et hvitt lag på den grønne gressbanen og skapte hektisk måkeaktivitet blant banemannskapene like før avspark.

Forholdene så ikke ut til å skape noen problemer for lagene.

Og det var hjemmelaget, som ledet 2-1 etter borteoppgjøret, som startet best tirsdag.

To minutter etter at VAR hadde rettet på dommerens avgjørelse om straffespark til City, banket Riyad Mahrez ballen mellom beina på keeper Navas etter 11 minutters spill.

Dermed ledet hjemmelaget plutselig 3-1 sammenlagt og PSG måtte ha minst to mål for å ha håp om en mesterligafinale.

Champions League - Semi Final Second Leg - Manchester City v Paris St Germain

Di Maria får det røde kortet.

Foto: Phil Noble / Reuters

Mbappé kom aldri på banen

Den oppgaven ble litt for stor for bortelaget.

PSG savnet nok sin store stjerne, Kylian Mbappé, i kampen. Måltyven sliter med en skade og kom ikke innpå i oppgjøret. Bare Erling Braut Haaland (10) har scoret flere mål enn Mbappé (8) i turneringen denne sesongen.

PSG jaget scoringer i andre omgang, men Neymar og Ángel Di María slet gang på gang med et ubønnhørlig effektivt og pottetett City-forsvar.

Dermed åpnet det seg rom bakover hos det franske laget, noe Mahrez visste å utnytte. Etter 63 minutter satte han inn sitt andre for kvelden.

– Vi er gode til å kontre, og i dag var det slik vi scoret målene, sa målscoreren.

Etter dette målet begynte det å rakne for PSG-laget, mens City etter hvert kunne juble for klubbens første mesterligafinale.

Onsdag blir det klart om Chelsea eller Real Madrid blir motstander i finalen.

Siste nytt

 • Ruuds semifinalemotstander er klar

  Fredag gikk Casper Ruud videre til semifinalen i Madrid Masters. Nå er det klar hvem som blir hans motstander.

  For italienske Matteo Berrettini slo ut Cristian Garin fra Chile i den andre kvartfinalen, og blir dermed Ruuds motstander lørdag.

  Berrettini slo Garin 2-1 i sett, med sifrene 5,7, 6-3, 6-0.

  775649695
  Foto: Oscar Del Pozo / AFP
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
 • Hjemmesmell for Leicester

  Det ble en tung dag på hjemmebane for Leicester, som etter en iherdig sluttspurt likevel tapte 2-4 for Newcastle. For «the Foxes» røk viktige poeng i kampen om mesterligaplass, men det ble likevel en målfest i Leicester.

  Rett etter at Kasper Schmeichel vartet opp med en kjemperedning, satte Joseph Willock inn kampens første for Newcastle. Drøye ti minutter senere doblet Paul Dummett ledelsen. I andre omgang scoret Callum Wilson både det tredje og fjerde målet for gjestene.

  Med ti ordinære minutter igjen reduserte Marc Albrighton til 1-4, og tente et lite håp for hjemmelaget. Håpet ble ikke mindre da Kelechi Iheanacho reduserte ytterligere til 2-4 etter 87 minutter, men det stoppet også der.

  Leicester ligger fremdeles på tredjeplass på tabellen, med en kamp mer spilt enn Chelsea som følger like bak på fjerdeplass. Med fredagens tre poeng klatret Newcastle opp til 13.-plass.

  Premier League - Leicester City v Newcastle United
  Foto: Michael Regan / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal