Ultraløplegende møter Ingebrigtsen

Ultraløplegenden Kilian Jornet (32) stiller til start på sitt aller første løp på flatmark i karrieren. Det skjer på Hytteplanmila i Hole.

– Det er alltid interessant å gjøre nye ting og i år så har jeg muligheten til å drive på med nye ting. Jeg vet jo at neste år så vil jeg tilbake til å løpe i fjellene. Det er gøy å prøve noe nytt, ut av komfortsonen og lære nye ting, sier Jornet til NRK.

I utgangspunktet skulle spanjolen, som er mest kjent for å løpe i fjellene og lange, lange distanser vært i de høyeste fjellene i verden dette året. Det satte koronaviruset en stopper for.

– Jeg hadde egentlig planlagt å reise til Himalaya for å løpe i fjellene i sommer. Men det ble jo avlyst selvsagt. Jeg kunne ikke ha større prosjekter i fjellene i år. Derfor begynte jeg å se på nytt og nå har jeg trent i noen måneder på flatt. I fjor og tidligere så hatet jeg det. Jeg likte det virkelig ikke, forteller Jornet.

Under Hytteplanmila møter han blant annet Jakob og Filip Ingebrigtsen.

– De er ute av min liga. Det kommer til å være mange gode løpere der, men de er langt utenfor min liga. Jeg håper dem møter opp, de er utrolig talentfulle og en inspirasjon, sier Jornet.

Kilian Jornet
Foto: Jeff Pachoud / AFP

Siste nytt

 • Dopingsak avvist

  Dopinganklagene som har vært rettet mot fjorårets verdensmester på 400 meter for kvinner, Salwa Eid Naser, er avvist.

  22 år gamle Naser, som representerer Bahrain, ble midlertidig suspendert i juni og anklaget for å ha forbrutt seg mot reglene om meldeplikt.

  AIU anklaget den nigerianskfødte løperen for fire brudd på meldeplikten, og tre av disse skal ha funnet sted i perioden mars 2019 til januar i år.

  Det internasjonale friidrettsforbundets disiplinærkomité kunne samtidig ikke bekrefte et påstått meldepliktsbrudd i april i 2019. Dermed har ikke Naser gjort seg skyldig i tre regelbrudd på 12 måneder, hvilket er et krav for at det skal opprettes sak for brudd på antidopingreglementet.

  Eid Naser
  Foto: Jewel Samad / AFP
 • Mindre lukrativt i Europa i fem år

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) varslar at det blir mindre pengepremiar i dei europeiske fotballturneringane dei neste fem åra på grunn av koronaen, melder The Times.

  UEFA seier ikkje kor store kutt dei reknar med. Men dei har tapt 514 millionar pund (ca 6,2 milliardar kroner) i tapte publikums-, tv- og sponsorinntekter på grunn av utsetjinga av utslagsrundane sist sesong.

  Sesongen blei avbroten i mars, og i staden avslutta med turneringar og enkeltkampar i august, utan publikum på tribunene.

  Førre sesong hadde UEFA sett av 21 milliardar kroner til gruppespelet i meisterligaen åleine.

  Meisterligaen
  Foto: Eric Gaillard / Reuters
 • Norske lag til Øst-Europa

  Storhamar skal ut mot Fehervar fra Ungarn i europaligaen i håndball, mens Byåsen møter polske Perla Lublin. Molde fikk russiske Astrakhanotsjka i3. kvalifiseringsrunde i europaligaen for kvinner.

  Storhamar og Byåsen var toppseedet, mens Molde var i den andre potten.

  Selv om det meste av Europa er rødt med tanke på koronasituasjonen så vil det europeiske håndballforbundet få på plass smitteprotokoller slik at kampene kan gjennomføres.

  Molde HK
  Foto: Roar Strøm / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal