Ukjent syklist med generaltabbe: Jublet for seieren en runde for tidlig

Luka Pibernik rykket fra hovedfeltet og jublet ellevilt på den femte etappen av Giro d'Italia. Det var bare ett problem: Det var én runde igjen av etappen.

Jublet for seier

SE VIDEO: Luka Pibernik trodde han hadde vunnet den femte etappen av Giro d'Italia. Det hadde han ikke. Bilder med tillatelse fra Eurosport.

– Han tror han har vunnet! Han tror han har vunnet. Nei og nei, utbrøt Eurosport-kommentatoren under den internasjonale sendingen da Pibernik gjorde en av sesongens største sykkeltabber.

Hendelsen skjedde på den nest siste runden på den femte etappen av Giro d'Italia.

– Hører han ikke bjellen?

Den slovenske 23-åringen hadde fått en luke til gruppa som fulgte noen få meter bak, og han var sikker på at seieren var i boks.

Mens bjellen ringte og signaliserte at det var en runde igjen, var Pibernik i sin egen verden, løftet armene i været og jublet i flere sekunder.

– Hører ikke at bjellen ringer? Det må ha vært en vits?, ropte Eurosport-kommentatoren mens det hele pågikk.

Midt i seiersrusen innså han hva som hadde skjedd, og måtte dermed ta fatt på den tunge sisterunden på seks kilometer.

Laster Twitter-innhold

Endte langt bak

Etter etappen ble det klart at lagkompisene i Bahrain-Merida hadde forsøkt å varsle Pibernik. Ifølge Vincenzo Nibali hadde de forsøkt å oppnå kontakt på radioen, men radioen skal ikke ha fungert.

Sloveneren var til slutt på halen av feltet da det virkelig gjaldt.

I spurten var Fernando Gaviria suveren og tok sin andre etappeseier. Pibernik ble nummer 148.

Pibernik, som er relativt ukjent i sykkelverdenen, kan imidlertid trøste seg med at han er langt fra alene: I 2015 var det den norske langrennsstjernen Heidi Weng som gikk i mål én runde for tidlig under minitouren i Kuusamo.

Weng skjønte ikke hva som hadde skjedd før hun satt i målområdet. Det hele endte i tårer og en skuffende niendeplass for den norske jenta.

Heidi Weng gikk feil på jaktstarten. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Luka Pibernik kan trøste seg med at han ikke er alene. Her gikk Heidi Weng i mål én runde for tidlig.

Sportsnyheter

Denne hendelsen skapte debatt – nå vurderer FIDE å endre regelen

Det vekket oppsikt da Magnus Carlsen tirsdag rørte en brikke uten å flytte den. Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) erkjenner at den omstridte regelen også har blitt diskutert på bakrommet.

Siste nytt

 • Uvaksinerte Kimmich ferdigspilt for i år

  Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sliter med lungene etter koronasykdom, og han kan ikke spille lagets neste tre kamper i 1. Bundesliga, melder klubben på sine nettsider. Tyskeren har ikke spilt siden starten av november som følge av koronakarantene og -sykdom, skriver NTB.

  Kimmich
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Dansk keeperlegende er død

  Den danske keeperlegenden Lars Høgh er død. Det bekrefter det danske fotballforbundet på Twitter. Den tidligere landslagskeeperen ble 62 år gammel. Han var keeper på det legendariske danske VM-laget fra 1986. Høgh spilte hele sin aktive klubbkarriere for danske OB.

  – Vi har mistet en stor personlighet, en nær kollega, en god venn og mest av alt et helt fantastisk menneske. Alle tanker går til Lars sin familie i denne vanskelige tiden, skriver det danske forbundet.

  Høgh har slitt med kreftsykdom i mange år.

  Laster Twitter-innhold
 • Johnsen sluttar i Eik Tønsberg

  Ronny Johnsen har gitt Eik Tønsberg beskjed om at han ikkje vil halde fram som trenar i klubben. Årsaka er at han ikkje vil halde fram i den nye organieringa som styret har vedteke.

  Det melder klubben sjølv på sine nettsider.

  Johnsen har dei to siste åra leia eit trenarteam på tre personar. Styret vil ha ein modell med færre trenarar.

  Han har også vore sentral i prosessen med samanslåing av Eik Tønsberg og FK Tønsberg. Klubben var to poeng unna opprykk til 2. divisjon i år.

  To profilar har dermed forlate Tønsberg-fotballen i løpet av kort tid. Etter sesongslutt måtte John Arne Riise slutte som trenar i Flint.

  Ronny Johnsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal