Ukjent syklist med generaltabbe: Jublet for seieren en runde for tidlig

Luka Pibernik rykket fra hovedfeltet og jublet ellevilt på den femte etappen av Giro d'Italia. Det var bare ett problem: Det var én runde igjen av etappen.

Jublet for seier

SE VIDEO: Luka Pibernik trodde han hadde vunnet den femte etappen av Giro d'Italia. Det hadde han ikke. Bilder med tillatelse fra Eurosport.

– Han tror han har vunnet! Han tror han har vunnet. Nei og nei, utbrøt Eurosport-kommentatoren under den internasjonale sendingen da Pibernik gjorde en av sesongens største sykkeltabber.

Hendelsen skjedde på den nest siste runden på den femte etappen av Giro d'Italia.

– Hører han ikke bjellen?

Den slovenske 23-åringen hadde fått en luke til gruppa som fulgte noen få meter bak, og han var sikker på at seieren var i boks.

Mens bjellen ringte og signaliserte at det var en runde igjen, var Pibernik i sin egen verden, løftet armene i været og jublet i flere sekunder.

– Hører ikke at bjellen ringer? Det må ha vært en vits?, ropte Eurosport-kommentatoren mens det hele pågikk.

Midt i seiersrusen innså han hva som hadde skjedd, og måtte dermed ta fatt på den tunge sisterunden på seks kilometer.

Laster Twitter-innhold

Endte langt bak

Etter etappen ble det klart at lagkompisene i Bahrain-Merida hadde forsøkt å varsle Pibernik. Ifølge Vincenzo Nibali hadde de forsøkt å oppnå kontakt på radioen, men radioen skal ikke ha fungert.

Sloveneren var til slutt på halen av feltet da det virkelig gjaldt.

I spurten var Fernando Gaviria suveren og tok sin andre etappeseier. Pibernik ble nummer 148.

Pibernik, som er relativt ukjent i sykkelverdenen, kan imidlertid trøste seg med at han er langt fra alene: I 2015 var det den norske langrennsstjernen Heidi Weng som gikk i mål én runde for tidlig under minitouren i Kuusamo.

Weng skjønte ikke hva som hadde skjedd før hun satt i målområdet. Det hele endte i tårer og en skuffende niendeplass for den norske jenta.

Heidi Weng gikk feil på jaktstarten. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Luka Pibernik kan trøste seg med at han ikke er alene. Her gikk Heidi Weng i mål én runde for tidlig.

Siste nytt

 • Maradonas likvake skapte opptøyer

  Tusenvis av mennesker møtte fram da den avdøde fotballegenden Diego Maradonas kiste torsdag ble kjørt gjennom gatene i Buenos Aires.

  Gjennom dagen hadde Maradona ligget på lit de parade i presidentpalasset i Argentinas hovedstad mens endeløse køer av mennesker som ville vise ham den siste ære sneglet seg i gatene utenfor.

  Maradona døde onsdag av hjertesvikt, 60 år gammel. Det utløste landesorg i Argentina.

  Ifølge flere medier brukte politiet tåregass da det etter hvert oppsto uroligheter i køen av sørgende som ventet på å komme inn til kisten.

  Kaos under likvaken
  Foto: Mario De Fina / AP
 • Stjernesund imponerte i storslalåm

  Thea Louise Stjernesund ble nummer seks i parallellstorslalåmrennet i Lech, mens seieren gikk til slovakiske Petra Vlhová.

  Stjernesund sikret seg 6.-plassen etter å ha tapt duellen mot svenske Sara Hector i kvartfinalen. Den norske jenta måtte nøye seg om å kjempe om en plassering fra fem til åtte.

  Verdenscup i alpint i Levi, Finland
  Foto: Jussi Nukari/lehtikuva / NTB
 • Magnus Carlsen til semifinale

  Magnus Carlsen er semifinaleklar i første turnering i Champions Chess Tour. Etter seier i første match nøyde han seg med fire remis mot Anish Giri torsdag.

  Dermed tok han seg som eneste spiller videre fra kvartfinalen uten å gå veien om omspill. Alle de tre andre kvartfinalene gikk til omspill etter at duellantene vant en match hver.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal