Her skjønner Weng at hun har gått feil

Heidi Weng ble ført gråtende ut av stadion etter å ha gått i mål en runde for tidlig.

Heidi Weng gikk feil på jaktstarten. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Heidi Weng startet sluttspurten etter 7,5 kilometer på dagens 10 kilometer jaktstart.

– Hun rykker før vi egentlig trodde hun skulle gjøre det, utbrøt NRKs kommentator da Heidi Weng prøvde å rykke ifra Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson og Ingvild Flugstad Østberg i den siste bakken før stadion.

Ble sittende igjen i målområdet.

Therese Johaug hadde allerede avgjort jaktstarten og vunnet minitouren i Kuusamo.

Weng kjempet om å ta en av pallplassene bak, og dette kunne ha vært det perfekte tidspunktet å avgjøre på - om hun hadde gjort det en runde senere.

Overraskede TV-seere fikk se hvordan Weng skjenet ut til venstre og satte i gang med en sluttspurt, mens konkurrentene fortsatte til høyre for å gå den siste runden.

Weng skjønte ikke hva som hadde skjedd før hun satt i målområdet. Da kikket hun opp og så at ingen av konkurrentene var i nærheten.

Hun ble sittende noen sekunder, åpenbart lei seg og lettere sjokkert, før hun reiste seg og snudde for å avslutte rennet.

En gråtende Weng kom til slutt i mål til en niendeplass.

Flere løpere samlet seg rundt en gråtende Weng i målområdet. En av dem var dagens svenske Ida Ingmarsdotter, som gikk sammen med Weng store deler av rennet.

– Jeg prøvde å trøste henne litt og sa at dette er trist, men det er snart et renn hjemme i Norge og du er i form, sier Ingmarsdotter til NRK.

– Man går rundt i sin egen verden. Jeg tror mange av oss nesten har gjort det samme flere ganger. Men man lærer av sine feil. Så egentlig er det bra det skjedde i dag når det ikke er så viktig, sa lagvenninnen Maiken Caspersen Falla etter rennet i dag.

Taus Weng etter målgang

Heidi Weng ønsket ikke å snakke med NRKs journalist etter rennet.

Landslagstrener, Egil Kristiansen, understreket at Weng skulle få lov til å skuffet etter rennet.

– Det er fryktelig ergerlig og det så ut som om hun var i bra slag i dag. Men det er sånn som kan skje. Når man går skirenn og det koker i hodet er det ikke alltid lett å holde følge med rundene, sier Kristiansen ovenfor NRK.

Johaug: – Jeg har gjort samme feil

Therese Johaug startet så å si samtidig som Ingvild Flugstad Østberg. Men allerede i den første bakken gikk Johaug fra landslagsvenninnen. Etter 1,4 kilometer var Johaug alene i tet.

Fra det punktet økte Johaug på samtlige passeringer inn til mål. I mål var Stina Nilsson 22 sekunder bak Johaug på en andreplass. Ingvild Flugstad Østberg tok tredjeplass.

Etter rennet kunne Therese Johaug fortelle at hun har gjort nesten samme feil som Weng tidligere.

– Under et norgescuprenn i Vadsø for noen år siden endte jeg opp med å gå 2,5 kilometer lengre enn alle andre. Det er kjempekjedelig, sier Johaug.

Sportsnyheter

Per Strand Hagenes.

Verdensmesteren beskrives som en «gudegave»​​​​​​​ og sammenliknes med Hushovd

LEUVEN/OSLO (NRK): Ingen klarte å følge Per Strand Hagenes (18) på de siste kilometerne av juniorenes fellesstart i sykkel-VM i Belgia. Landslagstrener Kai Lexberg må tilbake til en ung Thor Hushovd for å beskrive sykkeltalentet.

Nær sjokktap for Vipers: – Det er helt sykt

Verdens beste håndballag måtte nesten gi tapt for Fana i Bergen.

Siste nytt

 • Full gjenåpning av idretten

  Fra og med lørdag blir det full gjenåpning av idretten. Det bekreftet statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse fredag.

  Dermed vil det igjen bli åpnet for fulle tribuner etter halvannet år med strenge begrensninger.

  – En full gjenåpning er en ekstremt viktig milepæl og noe vi har ventet på hele tiden. Jeg har stor tro på at dette kommer til å gå bra, og er fullstendig optimist på kulturen, idretten og frivillighetens vegne, sier kulturminister Abid Raja (V).

  Norsk Toppfotballsjef Lei Øverland er fornøyd:

  – Det er veldig gledelig, og dette gir full jubel ute blant supporterne. Vi ser veldig fram til å få alle tilbake til tribunene igjen, sier direktør Øverland i Norsk Toppfotball, som er interesseorganisasjonen til toppklubbene på herresiden, til NTB.

  Han forteller om gode tilbakemeldinger til klubbene fra dem som allerede har vært på kamper i en periode. Det er samtidig svært viktig å få muligheten til å lage enda større fotballfester.

  – Fotballen er jo noe helt annet med syngende supportere fra begge lag. Vi skal få bortesupporterne tilbake i et helt annet omfang enn vi har klart med begrensningene vi har hatt. Det blir kjempebra.

  Også resten av norsk idrett jubler for gjenåpningen.

  – Dette har vi ventet på i 18 måneder. Nå er dagen endelig kommet hvor vi får en tilnærmet normal hverdag tilbake. Endelig kan vi åpne opp dørene igjen og fylle arenaene for alle som ønsker å ta del i store idrettsøyeblikk, sier idrettspresident Berit Kjøll.

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Stabæk (3-0)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • VM-gull til Hagenes i sykling

  Per Strand Hagenes tok VM-gull på juniorenes fellesstart i sykling fredag morgen.

  Hagenes kjørte sterkt de siste kilometerne. Først dro han en gruppe opp til en tet-trio, før han med rundt seks kilometer igjen rykket fra alle konkurrenter.

  Derfra var det ingen som klarte å følge nordmannen. I nest siste bakke fikk han den avgjørende luka. Til slutt var nordmannen 19 sekunder foran franske Gregore.

  Sykkel-NM 2021
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Wenger oppgitt over VM-motstand

  Tidligere Arsenal-manager mener følelser heller enn fornuft styrer reaksjonene på hans forslag om å arrangere fotball-VM hvert annet år.

  Wenger er i dag utviklingsdirektør i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Han er mannen bak forslaget om å la verden få se VM-fotball annethvert år i stedet for kun hvert fjerde som i dag. Det har møtt betydelig motstand.

  – Mange av de negative reaksjonene har kommet fordi folk ikke har sett hele konseptet. Det blir mye følelser, hvilket jeg kan forstå, siden vi alle er vokst opp med en annen syklus, sier Wenger i BBCs podkast Sports Desk, ifølge Ritzau.

  Det europeiske fotballforbundet Uefa har gått sterkt mot planene om hyppigere VM-spill, men Wenger mener mange har snudd når de har sett hele opplegget.

  Ifølge Wengers forslag skal hele fotballkalenderen endres slik at spillerne skal få en lengre pause og reise mindre.

  Forslaget skal diskuteres på et Fifa-møte i slutten av neste uke.

  Arsène Wenger mot Aston Villa
  Foto: Clive Mason / Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal