Hopp til innhold

Her skjønner Weng at hun har gått feil

Heidi Weng ble ført gråtende ut av stadion etter å ha gått i mål en runde for tidlig.

Heidi Weng gikk feil på jaktstarten. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Heidi Weng startet sluttspurten etter 7,5 kilometer på dagens 10 kilometer jaktstart.

– Hun rykker før vi egentlig trodde hun skulle gjøre det, utbrøt NRKs kommentator da Heidi Weng prøvde å rykke ifra Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson og Ingvild Flugstad Østberg i den siste bakken før stadion.

Ble sittende igjen i målområdet.

Therese Johaug hadde allerede avgjort jaktstarten og vunnet minitouren i Kuusamo.

Weng kjempet om å ta en av pallplassene bak, og dette kunne ha vært det perfekte tidspunktet å avgjøre på - om hun hadde gjort det en runde senere.

Overraskede TV-seere fikk se hvordan Weng skjenet ut til venstre og satte i gang med en sluttspurt, mens konkurrentene fortsatte til høyre for å gå den siste runden.

Weng skjønte ikke hva som hadde skjedd før hun satt i målområdet. Da kikket hun opp og så at ingen av konkurrentene var i nærheten.

Hun ble sittende noen sekunder, åpenbart lei seg og lettere sjokkert, før hun reiste seg og snudde for å avslutte rennet.

En gråtende Weng kom til slutt i mål til en niendeplass.

Flere løpere samlet seg rundt en gråtende Weng i målområdet. En av dem var dagens svenske Ida Ingmarsdotter, som gikk sammen med Weng store deler av rennet.

– Jeg prøvde å trøste henne litt og sa at dette er trist, men det er snart et renn hjemme i Norge og du er i form, sier Ingmarsdotter til NRK.

– Man går rundt i sin egen verden. Jeg tror mange av oss nesten har gjort det samme flere ganger. Men man lærer av sine feil. Så egentlig er det bra det skjedde i dag når det ikke er så viktig, sa lagvenninnen Maiken Caspersen Falla etter rennet i dag.

Taus Weng etter målgang

Heidi Weng ønsket ikke å snakke med NRKs journalist etter rennet.

Landslagstrener, Egil Kristiansen, understreket at Weng skulle få lov til å skuffet etter rennet.

– Det er fryktelig ergerlig og det så ut som om hun var i bra slag i dag. Men det er sånn som kan skje. Når man går skirenn og det koker i hodet er det ikke alltid lett å holde følge med rundene, sier Kristiansen ovenfor NRK.

Johaug: – Jeg har gjort samme feil

Therese Johaug startet så å si samtidig som Ingvild Flugstad Østberg. Men allerede i den første bakken gikk Johaug fra landslagsvenninnen. Etter 1,4 kilometer var Johaug alene i tet.

Fra det punktet økte Johaug på samtlige passeringer inn til mål. I mål var Stina Nilsson 22 sekunder bak Johaug på en andreplass. Ingvild Flugstad Østberg tok tredjeplass.

Etter rennet kunne Therese Johaug fortelle at hun har gjort nesten samme feil som Weng tidligere.

– Under et norgescuprenn i Vadsø for noen år siden endte jeg opp med å gå 2,5 kilometer lengre enn alle andre. Det er kjempekjedelig, sier Johaug.

Siste nytt

 • Mitrovic og Silva kan bli straffet hardt etter bråk

  Englands fotballforbund har opprettet disiplinærsaker mot Fulham-manager Marco Silva og spissen Aleksandar Mitrovic etter FA-cuptapet for Manchester United.

  Da stoppet Willian et skudd fra Jadon Sanchos med hånden. Etter en videosjekk ble det dømt straffe til United og rødt kort til Fulhams brasilianer. Utvist ble også manager Marco Silva og målscorer Mitrovic for å ha protest illsint mot avgjørelsen.

  Mandag skriver det engelske fotballforbundet at Silva må svare for anklager om at han brukte uakseptable og krenkende ord mot både dommeren og fjerdedommeren i forbindelse med bråket.

  Fulham-sjefen anklages også for å ha kastet en vannflaske mot fjerdedommeren.

  Videre skriver forbundet at straffen Mitrovic normalt vil få for å ha pådratt seg rødt kort «åpenbart ikke er tilstrekkelig» i dette tilfellet. Dermed kan det bli en ekstra lang utelukkelse for serberen.

  Mitrovic skal også ha brukt krenkende ord etter utvisningen. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP
 • Stavanger Oilers festet grepet om finalebilletten

  Stavanger Oilers scoret to tidlige mål og beseiret Sparta med 3-0 i den andre NM-semifinalen i ishockey lagene imellom mandag.

  Dermed har Oilers for alvor festet grepet om kampserien som spilles best av sju.

  Gjestene fra Stavanger kom klart best i gang mandag og tok ledelsen etter snaut åtte minutters spill ved Dan Kissel. Etter drøyt halvspilt periode doblet Nick Dineen ledelsen.

  Drøyt ti minutter gjensto da Anders Tangen Henriksen prikket pucken opp i krysset og punkterte oppgjøret.

  Neste kamp mellom Stavanger Oilers og Sparta spilles onsdag i Stavanger. (NRK/NTB)

  Hockey 1 semifinale: Stavanger Oilers - Sparta
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Norsk braktap i curling-VM etter japansk snuoperasjon

  Det norske kvinnelaget i curling røk 10-3 for Japan under under verdensmesterskapet i Sverige mandag kveld.

  Kampen var Norges femte i det innledende spillet i VM. Så langt står det norske laget, anført av skip Marianne Rørvik, med tre seirer og to tap.

  Mot Japan festet det norske laget et grep med tre poeng i fjerde omgang. Da sto det 3-1. Deretter var det imidlertid japansk dominans. Ett poeng i hver av de påfølgende omgangene ble etterfulgt av tre japanske poeng i omgang nummer sju.

  Dermed var 1-3 snudd til 6-3-ledelse. Den kalddusjen klarte aldri de norske kvinnene å reise seg etter. I stedet ble det nye fire japanske poeng i de to neste omgangenem og kampen ble tapt 3-10. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste