Her skjønner Weng at hun har gått feil

Heidi Weng ble ført gråtende ut av stadion etter å ha gått i mål en runde for tidlig.

Heidi Weng gikk feil på jaktstarten. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Heidi Weng startet sluttspurten etter 7,5 kilometer på dagens 10 kilometer jaktstart.

– Hun rykker før vi egentlig trodde hun skulle gjøre det, utbrøt NRKs kommentator da Heidi Weng prøvde å rykke ifra Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson og Ingvild Flugstad Østberg i den siste bakken før stadion.

Ble sittende igjen i målområdet.

Therese Johaug hadde allerede avgjort jaktstarten og vunnet minitouren i Kuusamo.

Weng kjempet om å ta en av pallplassene bak, og dette kunne ha vært det perfekte tidspunktet å avgjøre på - om hun hadde gjort det en runde senere.

Overraskede TV-seere fikk se hvordan Weng skjenet ut til venstre og satte i gang med en sluttspurt, mens konkurrentene fortsatte til høyre for å gå den siste runden.

Weng skjønte ikke hva som hadde skjedd før hun satt i målområdet. Da kikket hun opp og så at ingen av konkurrentene var i nærheten.

Hun ble sittende noen sekunder, åpenbart lei seg og lettere sjokkert, før hun reiste seg og snudde for å avslutte rennet.

En gråtende Weng kom til slutt i mål til en niendeplass.

Flere løpere samlet seg rundt en gråtende Weng i målområdet. En av dem var dagens svenske Ida Ingmarsdotter, som gikk sammen med Weng store deler av rennet.

– Jeg prøvde å trøste henne litt og sa at dette er trist, men det er snart et renn hjemme i Norge og du er i form, sier Ingmarsdotter til NRK.

– Man går rundt i sin egen verden. Jeg tror mange av oss nesten har gjort det samme flere ganger. Men man lærer av sine feil. Så egentlig er det bra det skjedde i dag når det ikke er så viktig, sa lagvenninnen Maiken Caspersen Falla etter rennet i dag.

Taus Weng etter målgang

Heidi Weng ønsket ikke å snakke med NRKs journalist etter rennet.

Landslagstrener, Egil Kristiansen, understreket at Weng skulle få lov til å skuffet etter rennet.

– Det er fryktelig ergerlig og det så ut som om hun var i bra slag i dag. Men det er sånn som kan skje. Når man går skirenn og det koker i hodet er det ikke alltid lett å holde følge med rundene, sier Kristiansen ovenfor NRK.

Johaug: – Jeg har gjort samme feil

Therese Johaug startet så å si samtidig som Ingvild Flugstad Østberg. Men allerede i den første bakken gikk Johaug fra landslagsvenninnen. Etter 1,4 kilometer var Johaug alene i tet.

Fra det punktet økte Johaug på samtlige passeringer inn til mål. I mål var Stina Nilsson 22 sekunder bak Johaug på en andreplass. Ingvild Flugstad Østberg tok tredjeplass.

Etter rennet kunne Therese Johaug fortelle at hun har gjort nesten samme feil som Weng tidligere.

– Under et norgescuprenn i Vadsø for noen år siden endte jeg opp med å gå 2,5 kilometer lengre enn alle andre. Det er kjempekjedelig, sier Johaug.

Siste nytt

 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • Carlsen med nok en remis

  Magnus Carlsen måtte vinne mot Alexander Donchenko for å beholde tabelltoppen i sjakkturneringen i Wijk aan Zee. Men han klarte ikke å overliste tyskeren.

  I dag spilte Carlsen med hvite brikker, og utfordringen var å finne veien gjennom et solid forsvar. Carlsen klarte å sette Donchenko under et lite press, men til slutt holdt tyskeren stand.

  Etter dagens Remis falt Carlsen ned på en delt andreplass i turneringen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal