Hopp til innhold

Ukjent 16-åring med norsk kunstløpsensasjon: – Jeg ble sjokkert

Mia Risa Gomez (16) er så vidt i gang med sin seniorkarriere, men allerede som 16-åring har hun fått til ting som andre kunstløpere bare drømmer om.

Mia Risa Gomez.

IMPONERER: Gomez er den tredje norske kunstløperen gjennom tidene som har klart VM-kravet etter at det internasjonale skøyteforbundet innførte poengkrav.

Foto: Gunvor Bay

– Jeg er jo veldig overrasket og stolt, sier Gomez til NRK.

Det er ikke rart 16-åringen er stolt. Etter en konkurranse i helgen kan hun nemlig skilte med ny, norsk rekord.

Mia Risa Gomez.

STOLT: Gomez har oppnådd store ting i ung alder.

Foto: Gunvor Bay

– Jeg kom til konkurransen og hadde ikke veldig høye forventninger. Det var tøff konkurranse, men så gjorde jeg et veldig bra kortprogram som var feilfritt. Det ble norsk rekord, og så var jeg på førsteplass etter alle var ferdige, forteller Gomez.

– Jeg ble ganske sjokkert. Jeg trodde ikke jeg skulle gjøre det så bra, legger hun til.

Se Gomez imponere i kortprogrammet:

– Tenkte ikke på VM-kravet

Men Gomez kan også glede seg over mer enn én rekord. Nemlig tre rekorder. I tillegg til kortprogrammet, satte hun også ny rekord på friløp og totalt i turneringen.

Med seier i kortprogrammet og nest beste resultat i langprogrammet, ble det også seier i turneringen totalt for Gomez. Samtidig tok hun VM-kravet, og har dermed muligheten til å bli tatt ut til VM i Japan.

Mia Risa Gomez.

OVERRASKET: Gomez' seier i kortprogrammet ga rekord.

Foto: Gunvor Bay

– Hadde du trodd du skulle klare norsk rekord og VM-kravet allerede denne sesongen?

– I hvert fall ikke i starten av sesongen. Jeg tenkte ikke på VM-kravet i det hele tatt, jeg tenkte heller på EM-kravet, sier hun.

Men nå som kravet er i boks, håper hun at det blir tur til både Japan og EM i Finland.

– Mer langsiktig, så satser jeg på OL i 2026 i Italia. Det er den store drømmen.

– Er målet da å delta, eller å kunne hevde seg høyt oppe?

– Bare å delta hadde vært veldig gøy. Kunstløp er ganske tøft i utlandet, så å bli med i OL hadde vært kjempegøy i seg selv og kunne nyte opplevelsen.

Les også 15-åring hylla etter historisk triks – blir kalla tidenes beste

Kamila Valieva

– Bragd for historiebøkene

Selv om hun er fersk senior, har 16-åringen allerede drevet med kunstløp i mange år. Gomez startet da hun var rundt åtte-ni år gammel.

– Det er et resultat av langsiktig og dedikert satsing. Det er beundringsverdig hun klarer å hodet kaldt og klarer poengkravet i sin første sesong som senior, sier president i Norges Skøyteforbund, Mona Adolfsen, til NRK.

Mona Adolfsen

IMPONERT: Presidenten i Norges Skøyteforbund hyller Gomez.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hun hyller prestasjonen til den ferske norgesrekordholderen og får støtte av kunstløpdommer Kari-Anne Olsen.

– Det er en bragd for historiebøkene. Det er ikke ofte vi har løpere som klarer å kvalifisere seg i så ung alder, sier Olsen til NRK.

– Det er fantastisk for norsk kunstløp at vi får en løper som har klart VM-kravet. Det er morsomt med fremgangen hun har hatt det siste året, fortsetter dommeren.

Mia Risa Gomez.

SENIOR: Årets sesong er Gomez' første som senior.

Foto: Trine Nessler Wichmann

Olsen, som også sitter i uttakskomiteen til VM, påpeker at 16-åringen fortsatt ikke er tatt ut til mesterskapet. Hun understreker likevel at det bare er en formalitet som gjenstår.

– Det kan oppstå en skade eller noe sånt. Så kan det også være flere som klarer det – vi har bare én plass. Da handler det om høyest teknisk poengsum, sier hun.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal