Hopp til innhold

Beskyldt for partnerens bortgang: – Folk har ønsket at jeg skulle dø

I 2020 ble OL-deltager og juniorverdensmester Ekaterina Alexandrovskaya funnet død. Nå snakker kunstløp-partneren Harley Windsor ut om beskyldningene som har hengt over han.

Russia Figure Skater Death

TRAGEDIE: Ekaterina Alexandrovskaya til høyre gikk bort i 2020.

Foto: Bernat Armangue / AP

For tre år siden fikk kunstløpverdenen den triste nyheten om at talentet Alexandrovskaya var funnet død. Ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass slo politiet fast at hun ikke ble utsatt for noe kriminelt.

Harley Windsor, hennes tidligere partner, hevder likevel at han har fått flere beskyldninger i kjølvannet av den tragiske bortgangen.

Russia Figure Skater Death

DUO: Partnerne vant verdensmesterskapet for juniorer i 2017.

Foto: Rick Bowmer / AP

– Som vanlig har folk en tendens til å se det de vil, og i dette tilfellet, spesielt med tanke på hvor nære Katya og jeg var, er mange overbevist om at jeg hadde noe med det som skjedde å gjøre, men det er selvfølgelig ikke sant. Da det skjedde, var jeg knust.

Det sier Windsor i et større intervju med den russiske TV-personligheten Lina Fedorova, gjengitt i Sport-Express.

– Skriver mange forferdelige ting

Windsor og Alexandrovskaya ble satt sammen i par i 2016 etter at sistnevnte flyttet fra Russland til Australia samme år. Paret konkurrerte for Australia under vinter-OL i Pyeongchang 2018.

Fire år senere, i februar 2020, ble partnerskapet avsluttet.

Noen måneder senere ble Alexandrovskaya funnet død i Moskva. Russeren ble 20 år gammel.

I fjor kom dokumentaren «Harley & Katya». Windsor håpet at dokumentarfilmen ville endre folks oppfatning av ting, men påstår at situasjonen bare har blitt verre.

– På sosiale medier ønsket og fortsetter folk å ønske meg død og skriver mange forferdelige ting, sier han ifølge Sport-Express.

ISU European Figure Skating Championships

DELER: Bøe forteller at hans inntrykk er at paret var godt likt.

Foto: VASILY FEDOSENKO / Reuters

– Veldig trist

Den tidligere norske kunstløperen Sondre Oddvoll Bøe sier han kjente til paret godt og har vært i flere konkurranser med dem.

– Jeg har alltid tenkt at de to har hatt et godt og vennskapelig forhold, noe som ikke alltid er realiteten i parløps-grenen, sier han til NRK.

Bøe minnes under junior VM i 2017 at det var de to som holdt løpernes tale under banketten.

– Jeg tror det er mye i denne saken vi ikke vet, og dermed synes jeg det er veldig trist at Harley får så alvorlige anklager, fortsetter han.

Les også Maria (23) skapte norsk idrettshistorie – nå har legene bedt henne om å legge opp

Maria Bjørkli må legge opp

– Folk bør være forsiktige

Tidligere kunstløper Camilla Gjersem husker da nyheten kom om Alexandrovskayas bortgang. Hun kaller saken for tragisk.

Camilla Gjersem

TIDLIGERE KUNSTLØPER: Camilla Gjersem har flere meritter i kunstløp. Blant annet en rekke NM-gull.

Foto: Daniel Sandland / Nordisk Banijay/NRK

– Jeg har fått med meg at folk klandrer kunstløp-partneren hennes for at hun er død, men jeg kjenner ikke til de konkrete påstandene. Folk burde være svært forsiktige med å anklage en person for å ha vært en bidragsfaktor eller medvirket til en så alvorlig hendelse, sier hun til NRK.

Gjersem møtte aldri eller kjente ikke noen av de to.

– Det må være forferdelig belastende for Harley Windsor å bli beskyldt for noe slikt, og at verken han eller hennes nærmeste pårørende får ro til å sørge og bearbeide det som har skjedd.

Harley Windsor har i dag base i Sotsji, der han trener og konkurrerer med russiske Marija Tsjernijsjova.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Norske seilere viste storform

    Mina Mobekk og Line Flem Høst sørget for norsk 2.- og 3.-plass i OL-klassene brettseiling og laser i verdenscupen i Hyères i Frankrike denne helgen.

    Mobekk konkurrerte i brettseiling og sikret 2.-plass, mens Høst sikret bronsen i laser. Det er årsbeste for Høst denne sesongen.

    – Vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-OL i Paris. Det kommer til å bli noen spennende uker i Marseille der seilingen skal foregå. Verdenscupregattaen i Hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til Mistral-vind (40 knop). Våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier sportssjef i Norges Seilforbund Eirik Verås Larsen.

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Juel og Solbakken sikret femteplass i ro-EM

    Den norske duoen i dobbeltsculler endte på 5.-plass i en finale der rumenske Andrei-Sebastian Cornea og Marian Enache vant suverent.

    Tyskland tok sølv og Italia bronse. Det skilte vel elleve sekunder opp til seierspallen for Juel og Solbakken.

    De forsøker å feste grepet om den norske OL-plassen i dobbeltsculler foran lekene i Paris. Oscar Helvig og Kristoffer Brun kvalifiserte inn den norske båten, og per nå er det et jevnt løp mellom de to roduoene om hvem som skal til OL.

    I verdenscupregattaen i Varese tidligere i måneden var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    (NTB)

    Iuel og Solbakken
    Foto: Balint Czucz/Norges Roforbund
  • Helseth og Kavlie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

    Thea Helseth og Inger Seim Kavlie sikret historisk EM-gull i dobbeltsculler-klassen i Ungarn.

    – De seiler opp som en av favorittene i OL, kommenterte Pål Thomassen for NRK.

    – Det var strålende, helt utrolig. Jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator Lars Bjønness.

    Duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak Litauen ved 500 meter. Romania fulgte like etter. Disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. Norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til Litauen da det nærmet seg 1500 meter.

    De holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran Litauen. Romania sikret bronse.

    De norske jentene slo Romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. Romania har ikke har blitt slått siden 2019.

    Jenny Rørvik, som har rodd sammen med Helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. Dette ble gjort for å finne den beste båten til OL i Paris.

    – All ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. Det står det all respekt av, sier Bjønness.

    Roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. I forkant av EM uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i OL/PL i Paris»

    Kavlie og Helseth
    Foto: Ask Tjøm/Norges Roforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal