Hopp til innhold

Uenig i farens kritikk av broren: – Jeg ga Jakob ros

STANFORD (NRK): Filip og Jakob Ingebrigtsen er fortsatt ikke enige med pappa Gjert etter Bislett Games. Søndag kveld skal de uansett være enda litt smartere.

Filip, Jakob og Gjert Ingebrigtsen

KLARE TIL KAMP: Filip (sittende), Jakob Ingebrigtsen og trenerpappa Gjert er ikke helt enige om taktikken, men definitivt klare for en ny duell mot verdens beste mellomdistanseløpere.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Spesielt Jakob ble altfor ivrig. Han gikk på for mye, og kastet bort krefter på tull og tøys, sa Gjert Ingebrigtsen til NRK etter «The Dream Mile» under Bislett Games 13. juni.

På forhånd var det snakket om muligheter for tidenes første Diamond League-seier til familien Ingebrigtsen og ny norsk rekord på en engelsk mil. I stedet løp Jakob (18) og Filip (26) Ingebrigtsen inn til henholdsvis sjette- og niendeplass, etter at særlig Jakob hadde løpt meget offensivt underveis.

Nå er de på plass i Stanford, der årets utgave av Prefontaine Classic arrangeres søndag kveld, for å løpe «The Bowerman Mile».

  • NRK sender Diamond League-stevnet i Stanford direkte fra kl. 22.00 søndag kveld, norsk tid. Brødrene Ingebrigtsen løper kl. 23.51.

Og fortsatt er ikke Team Ingebrigtsen helt enige om det som skjedde på Bislett egentlig var bra eller dårlig.

– Vi har ikke snakket om det som skjedde på Bislett, men jeg tror guttene har snakket om det. Det skulle ikke forundre meg om de falt ned på samme konklusjon, sier Gjert Ingebrigtsen mens sønnene er ute og gjennomfører den siste treningsøkten i den californiske sommervarmen.

– Sånn man må springe

Der tar han imidlertid feil.

– Jeg ga Jakob ros for måten han sprang på, at han er litt offensiv tidlig i løpet og prøver å springe for å vinne, ikke for å få en bra plassering, som han kanskje har gjort tidligere. Det er sånn man må springe for å ha en mulighet til å ta en topp tre-plassering i Diamond League, sier Filip Ingebrigtsen til NRK.

– Det hjelper ikke å ligge sist og spurte på slutten når de andre har kommet i mål. Du må være med og prege løpet. Det er sånn man blir bedre, og det er sånn man vinner Diamond League, fastslår han.

På 1500-meteren i Stockholm gjorde Jakob Ingebrigtsen det motsatte av på Bislett. Han lå så langt bak at selv en vanvittig sisterunde «bare» holdt til tredjeplass.

Han erkjenner at ingen av løpene var optimale.

– Det er litt lite med to løp før man skal springe sitt livs løp, så de løpene var litt for å komme i gang. Veldig ulike taktisk, men jeg prøver å ta hvert løp for hva det er og gjøre det best mulig der og da, sier han.

Varsler «klassisk Ingebrigtsen-variant»

Før søndagens løp i Stanford er det knyttet usikkerhet både til at de kommer rett fra høydetrening i St. Moritz og at de forflyttet seg ni tidssoner fra Sveits til California så sent som fredag.

Filip og Jakob Ingebrigtsen

RESTITUSJON: Rett etter ankomst fredag kveld, hoppet Filip og Jakob Ingebrigtsen i bassenget for å vannjogge i gang kroppen etter en lang flytur.

Foto: Anders Skjerdimgstad / NRK

Mens Jakob har imponert stort på trening før avreise, har Filip variert litt mer. Derfor er alle tre enige om at Jakob på papiret er det sterkeste kortet.

På lørdagens trening følte imidlertid begge seg lette. Dermed går de for å henge med i et felt som består av alle de beste i verden på en engelsk mil, anført av kenyanerne Tim Cheruiyot og Elijah Manangoi.

Å treffe taktisk blir helt avgjørende om de skal kunne kjempe om det som fortsatt eventuelt vil være familiens første Diamond League-seier.

– Du vil nok ikke se det du så på Bislett, vil jeg tro. Du vil nok se noen som holder litt mer igjen fordi de er litt usikre på hvordan de siste dagenes aktivitet vil slå ut på kroppen, sier trenerpappa Gjert, som kaller det «en klassisk Ingebrigtsen-variant».

Vil gå tøft ut

Helt trygg kan han likevel ikke føle seg på at sønnene går med samme tanker.

– Jeg føler meg bra, og da går man ofte litt tøft ut, sier nemlig Filip til NRK.

– Jeg vet jeg er i bra form og i stand til å løpe fort, og da er det lettere å være mer offensiv underveis, sånn at de andre ikke er i mål før jeg har begynt, sier Filip.

Det kan med andre ord bli en tøff aften for Gjert Ingebrigtsen, og et underholdende løp for alle andre som ser på.

Det er for øvrig Henrik Ingebrigtsen, som ikke løper i Stanford, som har familierekorden på 3.50,72. Jakob har en personlig rekord på 3.52,28, mens Filip har løpt på 3.53,23.

Siste nytt

  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson blir fullt delaktig i treningsuken og de strategiske valgene frem mot neste kamp, før han deretter ikke kan lede laget sitt i kamp. Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    NRK oppdaterer saken.

    Jan Jönsson
  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP
  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal