Hopp til innhold

Tung dag for Carlsen: – Problemet er at jeg rett og slett spiller veldig dårlig

RIYADH/OSLO (NRK): Fredagens siste parti endte med tap for Magnus Carlsen (27). Det gjør veien mot seier i lynsjakk-VM litt mer trøblete.

Carlsen

IKKE FORNØYD: Magnus Carlsen var ikke fornøyd etter fredagens elleve partier var gjennomført. Det siste partiet endte med tap.

Foto: Christian Kråkenes

– Det har gått dårlig i hele dag. Problemet er at jeg rett og slett spiller veldig dårlig. Jeg har mye å rette på. Det flyter ikke i det hele tatt, sier en ordknapp Magnus Carlsen til NRK.

Carlsen tapte fredagens siste og ellevte parti mot kinesiske Yu Yangyi og står dermed med sju poeng foran lørdagen når det hele skal avgjøres.

– Han har ikke vært der han burde være. Magnus er ikke på topp i Riyadh, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae.

Torstein Bae

MYE Å GÅ PÅ: NRKs ekspert Torstein Bae mener Carlsen har en del å gå på foran lynsjakk-VMs siste dag.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Avgjørende tabber

Fredagen ble preget av en del tabber fra Carlsen, som hittil har tapt to partier, inngått fem remiser og vunnet fire.

– Det blir dessverre for mange tabber for Magnus. Han hadde en dårlig dag i dag, sier Bae.

– Han har ikke noe grunn til å være fornøyd. Han er et godt stykke etter de som leder. Det er mange remiser, og som hans sier selv er det mye å rette på til morgendagen, sier Bae.

I det sjette og sjuende partiet mot henholdsvis Olexandr Bortnyk og Hao Wang ble to tabber avgjørende, og Carlsen måtte kjempe for å redde remis.

– Jeg må begynne å spille bedre på et tidspunkt, sa Carlsen etter partiet mot Wang.

Les også: Carlsen i drama – skifter dommer etter skandalen

Russiske Sergej Karjakin leder foreløpig lynsjakk-VM og står med ni poeng. Carlsen ligger på en foreløpig 20.-plass.

Christiansen imponerer

Johan Sebastian Christiansen

FORNØYD: Johan-Sebastian Christiansen imponere og står med like mange poeng som Magnus Carlsen.

Foto: SKJERMDUMP NRK

Til tross for at det ikke gikk helt som det skulle for Magnus Carlsen var det en annen nordmann som viste seg fram fredag.

Johan-Sebastian Christiansen vant flere partier mot store sjakk-kjemper, deriblant Vassily Ivanchuk og Peter Leko. Nordmannen står nå med sju poeng.

– Jeg står med like mange poeng som Magnus. Kan ikke klage på det, sier en fornøyd Christiansen.

– Hva er planen for lørdag?

– Planen da er å fortsette som i dag, spille like bra og ta like mange poeng, sier Christiansen.

NRK-ekspert Atle Grønn lar seg imponere over nordmannen.

– Han imponerer veldig. Det har gått over all forventning. Samtidig er det litt forventet, da han også hadde en fin flytsone i fjor med åtte seire på rad, sier NRK-ekspert Atle Grønn.

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga (2-0)

Fansen roper «Fagermo ut» – treneren frykter ikke sparken

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Manchester United skal til Norge – møter Atletico Madrid på Ullevaal

  De to storlagene har lagt generalprøven før seriestart til Oslo og Ullevaal stadion 30. juli, opplyser Viaplay som skal sende kampen.

  – Vi gleder oss veldig til å spille kamp i Oslo og til å se alle Manchester United-supporterne der, sier United-keeper David de Gea.

  United var sist i Norge sommeren 2019, da de møtte Kristiansund i en treningskamp.

  – Manchester United skulle egentlig spilt kamp i Oslo i fjor i forbindelse med at den norske supporterklubben fylte 40 år, men pandemien satte en stopper for det. Nå blir det istedenfor 41-årsfeiring med en storkamp, sier Sjur Mørk til VG.

  Han er administrerende direktør i ProUnite, som arrangerer kampen lørdag 30. juli kl. 14.00.

  Ronaldo til Oslo
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho, som slo Bodø/Glimt ut i kvartfinalen, kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste