Hopp til innhold

Tror spurtkanonens tidsblemme åpner for norsk seier

Da Arnaud Démare røk ut på tidsgrensen søndag, tok han med seg tre lagkamerater fra FDJ. Det åpner muligheter for Kristoff og Boasson Hagen.

Marcel Kittel, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff på den 7. etappen.

MILLIMETERSTRID: Det ble en utrolig spennende avslutning på den syvende etappen av Tour de France. Marcel Kittel og Edvald Boasson Hagen passerte målstreken nesten helt likt.

Foto: Peter Dejong / AP

Den forrige spurtetappen endte med at Edvald Boasson Hagen (30) ble slått med minst mulige margin av Marcel Kittel.

På den 10. etappen mellom Périgueux og Bergerac håper Boasson Hagen selv at det går minst like bra.

– Har jeg en god posisjon inn, så er jeg klar jeg til å kjøre, sier Dimension Data-rytteren til NRK.

Også Alexander Kristoff mener han har gode sjanser på den 10. etappen.

– Jeg føler at jeg har gode muligheter, selv om den raskeste fortsatt er til stede. Dimension Data viste jo at det var mulig på fredag, sier han til NRK.

Arnaud Démare hadde den grønne ledertrøya etter den 6. etappen.

UTE: Arnaud Démare slet stort på lørdagens etappe, men klarte med god hjelp fra lagkameratene Ignatas Konovalovas og Mickaël Delage tidslimiten. Søndag røk han og tre lagkamerater ut.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

Tabbe åpner muligheter

Siden forrige massespurt har det blitt enda tynnere i spurtfeltet. Arnaud Démare kom seg ikke under tidsgrensen på søndagens kongeetappe.

Tidsgrensen sier at alle ryttere som kommer i mål må være innenfor en gitt prosenttid etter vinneren. Da en syk Démare rullet over målstreken én time etter vinner Rigoberto Uran var altså touren over for spurtkanonen.

Démare tok også med seg tre lagkamerater fra FDJ, og dermed forsvant så godt som et helt spurttog fra sykkelrittet.

Franskmannen hadde en strålende åpning på touren etter å ha vunnet en etappeseier og syklet flere dager i den grønne trøya.

Kristoff mener Démares exit vil føre til bedre plass for de andre lagene.

– Det blir bedre plass i feltet uten Démare. Det blir ett tog mindre og enklere å beregne og å komme seg fram, sier han, og legger til at det passer ham fint.

Dimension Data-sjef Douglas Ryder tror også at det vil bli at annet felt uten de fire FDJ-rytterne.

Edvald Boasson Hagen før 4. etappe.

MILLIMETER UNNA: Edvald Boasson Hagen var bare seks millimeter unna å slå Marcel Kittel fredag.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Det blir annerledes nå uten dem i feltet. Det blir en mulighet for Dimension Data til å ta mer kontroll. Med et lag mindre i spurten så får vi kanskje med den ekstra rytteren vi trenger.

LES OGSÅ: – Den mest dramatiske Tour de France-starten på lenge

Mistet Renshaw

Boasson Hagens lag Dimension Data har mistet to store profiler hittil i touren. Etter at Mark Cavendish veltet ut av løpet med et brukket skulderblad, sto nordmannen igjen sammen med Mark Renshaw som lagets to spurtalternativer på de flate etappene.

Men søndag røk også Renshaw på tidslimit.

– Nå som Mark Renshaw er ute er fokuset vårt rettet mot «Eddy», og vi vil prøve å vinne spurtetappene. Dere så hvor nærme vi var på fredag, sier Ryder.

På den 10. etappens siste kilometer er det flere rundkjøringer, og det hele avsluttes med det som karakteriseres som en «u-sving». Det vil bli en utfordring for Boasson Hagen.

– Jeg må være på riktig plass til riktig tid, sier rudsbygdingen.

Mark Renshaw

UTE: Søndag røk Mark Renshaw ut av touren etter han ikke kom seg under tidslimiten.

Foto: Bas Czerwinski / AFP

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal