Tror spurtkanonens tidsblemme åpner for norsk seier

Da Arnaud Démare røk ut på tidsgrensen søndag, tok han med seg tre lagkamerater fra FDJ. Det åpner muligheter for Kristoff og Boasson Hagen.

Marcel Kittel, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff på den 7. etappen.

MILLIMETERSTRID: Det ble en utrolig spennende avslutning på den syvende etappen av Tour de France. Marcel Kittel og Edvald Boasson Hagen passerte målstreken nesten helt likt.

Foto: Peter Dejong / AP

Den forrige spurtetappen endte med at Edvald Boasson Hagen (30) ble slått med minst mulige margin av Marcel Kittel.

På den 10. etappen mellom Périgueux og Bergerac håper Boasson Hagen selv at det går minst like bra.

– Har jeg en god posisjon inn, så er jeg klar jeg til å kjøre, sier Dimension Data-rytteren til NRK.

Også Alexander Kristoff mener han har gode sjanser på den 10. etappen.

– Jeg føler at jeg har gode muligheter, selv om den raskeste fortsatt er til stede. Dimension Data viste jo at det var mulig på fredag, sier han til NRK.

Arnaud Démare hadde den grønne ledertrøya etter den 6. etappen.

UTE: Arnaud Démare slet stort på lørdagens etappe, men klarte med god hjelp fra lagkameratene Ignatas Konovalovas og Mickaël Delage tidslimiten. Søndag røk han og tre lagkamerater ut.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

Tabbe åpner muligheter

Siden forrige massespurt har det blitt enda tynnere i spurtfeltet. Arnaud Démare kom seg ikke under tidsgrensen på søndagens kongeetappe.

Tidsgrensen sier at alle ryttere som kommer i mål må være innenfor en gitt prosenttid etter vinneren. Da en syk Démare rullet over målstreken én time etter vinner Rigoberto Uran var altså touren over for spurtkanonen.

Démare tok også med seg tre lagkamerater fra FDJ, og dermed forsvant så godt som et helt spurttog fra sykkelrittet.

Franskmannen hadde en strålende åpning på touren etter å ha vunnet en etappeseier og syklet flere dager i den grønne trøya.

Kristoff mener Démares exit vil føre til bedre plass for de andre lagene.

– Det blir bedre plass i feltet uten Démare. Det blir ett tog mindre og enklere å beregne og å komme seg fram, sier han, og legger til at det passer ham fint.

Dimension Data-sjef Douglas Ryder tror også at det vil bli at annet felt uten de fire FDJ-rytterne.

Edvald Boasson Hagen før 4. etappe.

MILLIMETER UNNA: Edvald Boasson Hagen var bare seks millimeter unna å slå Marcel Kittel fredag.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Det blir annerledes nå uten dem i feltet. Det blir en mulighet for Dimension Data til å ta mer kontroll. Med et lag mindre i spurten så får vi kanskje med den ekstra rytteren vi trenger.

LES OGSÅ: – Den mest dramatiske Tour de France-starten på lenge

Mistet Renshaw

Boasson Hagens lag Dimension Data har mistet to store profiler hittil i touren. Etter at Mark Cavendish veltet ut av løpet med et brukket skulderblad, sto nordmannen igjen sammen med Mark Renshaw som lagets to spurtalternativer på de flate etappene.

Men søndag røk også Renshaw på tidslimit.

– Nå som Mark Renshaw er ute er fokuset vårt rettet mot «Eddy», og vi vil prøve å vinne spurtetappene. Dere så hvor nærme vi var på fredag, sier Ryder.

På den 10. etappens siste kilometer er det flere rundkjøringer, og det hele avsluttes med det som karakteriseres som en «u-sving». Det vil bli en utfordring for Boasson Hagen.

– Jeg må være på riktig plass til riktig tid, sier rudsbygdingen.

Mark Renshaw

UTE: Søndag røk Mark Renshaw ut av touren etter han ikke kom seg under tidslimiten.

Foto: Bas Czerwinski / AFP

Siste nytt

 • Ruud tok seg enkelt vidare

  Casper Ruud leverte knallsterkt og vann 6–1 og 6–2 mot Carlos Berlocq i første runde i ATP-turneringa i Rio de Janeiro tysdag. 20-åringen hadde få problem med den 16 år eldre argentinaren.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • 5.-plass til Foss-Solevåg

  Amerikanske Mikaela Shiffrin vinn parallellslalåmen i Stockholm og sikrar seg dermed også krystallkula i verdscupen i slalåm denne sesongen. På herresida vinn Ramon Zenhaeusern føre svenske André Myhrer. Sebastian Foss-Solevåg blir beste norske med ein 5.-plass, etter å ha slått ut Henrik Kristoffersen.

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal