Hopp til innhold

Trøbbel etter opprykket – arenaen til Jerv er ikke god nok

Jerv kan i verste fall måtte spille på arenaen til sin sørlandsrival Start. De har foreløpig ikke innfridd flere stadionkrav.

Levermyr stadion da kampen mellom Jerv og Åsane ble avbrutt

NY HVERDAG: Her skal Jerv etter planen møte toppklubber som Molde og Bodø/Glimt.

Foto: Miriam Grov / NRK

Jerv sjokkerte Fotball-Norge da de slo Brann etter en høydramatisk affære. Etter åtte scoringer hver og straffekonk kunne Grimstad-klubben endelig slippe jubelen løs, etter å ha rykket opp til Eliteserien for første gang i klubbens historie.

Men sørlendingene har en stadion som foreløpig ikke oppfyller kravene Norges Fotballforbund har til en eliteserieklubb. Levermyr har blant annet ikke tilskuerkapasiteten som trengs.

Dette er blant tingene som må på plass før eliteseriestarten:

  • Tribunekrav på minst 3000 tilskuere. Jerv har i dag 2850 plasser.
  • Krav til kameraplattform med flere bildeposisjoner for TV-sendinger. I dag har Jerv kun én.
  • Nye lysmålinger må gjennomføres.
  • Publikumstoaletter er gamle og slitne. Bortesupportere må bruke en toalettvogn, og det er uvisst om det er godt nok.

Men det skal være lettere sagt enn gjort å innfri disse kravene. Det sier bygartner i Grimstad kommune Rolf Inge Pettersen.

– Det er uvisst hvor store investeringer som må til, men vi får en utfordring hvis det må brukes mye penger. Kommunens budsjett for 2022 er allerede lagt, og der er det ikke noe å gå på, forteller Pettersen til NRK.

1. divisjon i fotball: Jerv - Start

MANGLER PLASSER: Det trengs noen justeringer for at tribunekravet i Eliteserien er innfridd.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Ikke bygget for Eliteserien

Blant annet det å utvide tilskuerkapasiteten kan bli en utfordring, sier han. Per nå mangler de 150 plasser for å innfri kravet om tilskuerkapasitet.

– Stilles det krav om at vi må utvide tribuneanlegget så er det snakk om et millionbeløp. Skal man i tillegg bygge nye toaletter så vet vi at det blir dyrt, sier bygartneren.

– Man har ikke tatt høyde for at Jerv kunne havne i Eliteserien?

– Nei, Levermyr er ikke bygget for at Jerv skulle spille der. Jeg tror aldri man hadde fått gehør for å bygge et anlegg for den serien. Det er ikke vanlig at kommuner er økonomisk rustet til å bygge for eliteseriespill. Men nå er vi plutselig der.

Rolf Inge Pettersen

MÅ JUSTERE: Rolf Inge Pettersen innrømmer at det ikke er tatt høyde for at Jerv skal spille i Eliteserien.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

Jerv-styreleder Per Gunnar Topland mener at stadionkravene skal gå helt fint å oppfylle.

– Det er helt sikkert noe vi må gjøre bedre, men vi har veldig mye på plass. Vi mangler nok noen sitteplasser og fasiliteter til presse. Nå skal vi ha møter med NFF og kommunen de neste ukene for å få det på plass, sier han.

Topland sier videre at det ikke skal bli noe problem, og at dette kommer til å løse seg.

Idrettssjef i Kristiansand kommune Øystein Glad kaller det en bragd det Jerv har klart. Kristiansand kommune står med åpne armer for den eliteserieklare klubben dersom det trengs.

– Det er virkelig en bragd og en kjempeprestasjon det Jerv har fått til. Hvis klubben ønsker å leie Sør Arena, så skal jeg gjøre det jeg kan for å få det til. Men det er en litt kompliserte utleieavtale der, så det avhenger at man får til en løsning, sier Glad til NRK.

Det har skjedd tidligere at Jerv har måttet låne Sør Arena av Kristiansand kommune og Start.

Skal i samtaler med NFF

Norges fotballforbunds seniorrådgiver for anlegg, Ole Myhrvold, tror at Jerv ikke er langt unna å få kravene på plass.

Vi tar en tur dit over jul. Det er ikke så mye som mangler der. Stadionet har fått undervarme, og de tingene vi har etterlyst er på plass. Om det er sterkt nok flomlys, er ikke helt sikker på, sier Myhrvold til NRK.

Han sier at han kjenner godt til Levermyr, med tanke på at han tok del i utviklingen av arenaen da den ble bygd. Han sier at det i praksis ikke er viktig hvilken stadion man stiller med i Eliteserien, så lenge den er godkjent. Derfor kan Sør Arena være et alternativ.

– De må gjerne leie Sør Arena. Vi sier bare at de må ha godkjent hjemmearena, men det spiller ingen rolle hvor i landet de spiller hjemmekampene. Det er deres valg, forteller Myhrvold.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Ukrainas idrettsminister: – Russland bruker idretten kun som et PR-verktøy

    Russlands planer om å avholde et «alternativ-OL» beviser at landet bare ønsker å bruke idretten som propaganda, hevder Ukrainas fungerende sportsminister Matviy Bidnyi.

    Russland planlegger i september å arrangere Vennskapslekene, et kjempearrangement som skal gå av stabelen i Moskva og Jekaterinburg etter Paris-OL. Det har ført til sterke reaksjoner, blant annet fra IOC.

    Ukrainas fungerende idrettsminister Bidnyi ser Vennskapslekene som et eksempel på at Russland prøver å skape uorden også i idretten.

    – Etter at Russland, på statlig nivå, bestemte seg for å finansiere de såkalte Vennskapslekene og etablerte «International Association of Friendship» for å organisere dette arrangementet, viste det seg for hele verden at de ignorerer de olympiske prinsippene, sier han i et epost-intervju med AFP.

    – De prøver bare å bruke idretten til propaganda, for å skjule den aggressive krigen som føres bak en fasade av idretts-PR.

    Det store flertallet av russiske og belarusiske idrettsutøvere oppfyller ikke vilkårene som kreves for at de skal kunne konkurrere som nøytrale i Paris-OL. Vennskapslekene blir således en sjanse til å konkurrere i et stort mesterskap i 2024.

    Fra russisk hold er det samtidig hevdet at arrangementet ikke er tenkt som en konkurrent til OL.

    (NTB)

    rHPjPlkcEl0
    Foto: AP
  • Hete hoder og bråk i NHL-kamp

    Det haglet med utvisninger i den andre kvartfinalekampen i NHL-sluttspillet mellom Florida Panthers og Boston Bruins. I alt ble det utdelt flere timer med tid i fryseboksen.

    Panthers vant til slutt kampen 6-1 og utlignet kampserien til 1-1, men best vil kanskje utvisningskaoset i tredje periode bli husket.

    Superstjernene Matthew Tkachuk (Boston) og David Pastrnak (Florida) endte blant annet i en regelrett nevekamp ​​og fikk inn flere solide treffere på hverandre. De ble ilagt til sammen 30 minutter i utvisningsboksen.

    – Vi snakker om to stjerner. Det litt hett og de ville utfordre hverandre. Jeg synes det var kjempebra. De så OK ut da det hele var over. Kanskje noen ble opprørt av det, men jeg beklager – jeg syntes det var kjempebra, sa Panthers -trener Paul Maurice til AP etter kampen.

    Totalt ble det delt ut til sammen 157 minutter i onsdagens kamp. 146 av dem kom i tredje periode. Hele tolv spillere fikk kampstraff.

    Lagene møtes til den tredje kampen i best av sju-serien allerede fredag.

    (NTB)

    uVWot711Ngk
    Foto: AP
  • Frida Karlsson har satt sluttdato for skikarrieren

    Det røper den svenske skiyndlingen i et intervju med avisen Expressen. Der sier Karlsson at planen er å legge opp allerede i 2027. Som 27-åring.

    – Ja, det er det jeg har sagt til meg selv. Jeg trodde at jeg hadde fortalt det til dere også? Sier hun til avisen.

    Når Expressens journalist svarer avkreftende på det spørsmålet, fortsetter langrennsstjernen.

    – Greit. Men jeg liker å ha deadlines. Det er da jeg jobber best. Det har alltid vært sånn, helt siden jeg gikk på skolen. Det handler litt om egen motivasjon. Å føle at det jeg gjør ikke varer evig, og å utnytte det til fulle. At jeg skal gjøre alt jeg kan på disse tre årene, sier Karlsson.

    24-åringen erkjenner deretter at ingenting er hugget i stein. Hun vil ikke bombastisk fastslår at hun er langrennspensjonist om tre år. Men det er likevel slik planen ser ut nå.

    Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig.

    – Det er mer i livet.

    Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig.

    Frida Karlsson
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal