Hopp til innhold

Trenerens krav til Tarjei Bø: Må gå minst to renn før VM

Sykdomsplagede Tarjei Bø kommer ikke til å bli tatt ut til VM kun basert på gamle meritter, skal vi tro landslagstreneren.

Siegfried Mazet og Erlend Bjøntegaard

TØFT VALG: Landslagstrener Siegfried Mazet har et vanskelig valg med å ta ut laget som skal gå sprint og jaktstart i VM. Her er han sammen med en av dem som kjemper om plassen, Erlend Bjøntegaard, etter fredagens sprint i Ruhpolding.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Kampen om VM-plassene drar seg til etter fredagens sprint i Ruhpolding.

– Det er vanskeligere å ta ut det norske VM-laget enn det franske fordi Norge har flere løpere som går fort, sier landslagstrener Siegfried Mazet, tidligere fransk trener.

Fredagens sprint i Ruhpolding var den siste før VM i østerrikske Hochfilzen om én måned. Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen er så godt som klare for sprinten.

Det store spørsmålet er hvem som får den siste og fjerde plassen. Og ikke minst: Kan Tarjei Bø få den selv om han ikke har gått ett eneste renn denne sesongen?

Nei, ifølge Mazet.

– Han trenger minst to løp før vi kan vurdere å ta han ut til VM. Det har vi snakket om, sier Mazet til NRK.

Tarjei Bø

SYK: Tarjei Bø har fortsatt ikke gått ett eneste verdenscuprenn denne sesongen. I sommer og høst var han tidvis den sterkeste på trening, men så ble han syk da sesongen startet. Her er han på trening i september.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Syk hele sesongen

Bø har vært syk hele sesongen. Da det på mandag ble klart at han også kom til å miste rennene i Ruhpolding sa idrettssjef Morten Aa Djupvik at han likevel kunne bli tatt ut til VM.

Men dét forutsetter at han blir frisk nok til å gå IBU Cup, ifølge Mazet.

– For å være helt ærlig vil det være veldig vanskelig å si til gutta at «okey, Tarjei har ikke gått noen løp, men vi tar han ut til VM likevel». Det er ikke rettferdig, sier Mazet til NRK.

EM

Det er fortsatt én verdenscuprunde igjen før VM, men den går i høyden i Anterselva og dit er det svært lite sannsynlig at en sykdomsplaget Bø reiser.

Dermed må han sette sin lit til enten EM i skiskyting neste uke eller til IBU-rennene, som er nivået under verdenscup, i slovakiske Osrblie helgen før VM.

Stoler på Bø

Erlend Bjøntegaard kjemper om den siste plassen på sprint-laget i VM, han er sikker på at Tarjei kun kommer til å reise til Hochfilzen hvis han kan kjempe om en topp-plassering.

– Tarjei kommer ikke til å stille i et VM bare for å stille. Han kommer til å stille for å ta medaljer og da må han være klar for å gå og det tviler jeg på at han sier han er hvis han ikke er det, sier Bjøntegaard som endte på 21. plass fredag.

– Nå er det kjørt

Fredag var Lars Helge Birkeland han som gjorde det sterkest av de som kjemper om den siste sprintplassen. Birkeland endte på en sterk tiende plass.

En som ikke styrket sine sjanser fredag var Henrik L'Abée-Lund. Etter hele fire bom og 53. plass mener han VM-toget nå har gått.

– Nå er det kjørt. Fire bom er helt håpløst, sier han.

Siste nytt

  • Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

    Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia, men så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

    Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

    På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

    Hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga. Det er tre bak toppscorer Artem Dovbyk (Girona), mens Alexander Sørloth (Villarreal) og Jude Bellingham (Real Madrid) har 17.

    Fermin Lopez scoret kampens første, før Hugo Duro og Pepelu snudde for gjestene. Så ble Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

    Mot ti spillere fikk Lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen.

    Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget er to poeng foran Catalonia-naboen Girona. Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen. (NTB)

    Robert Lewandowski i 4-2-seieren mot Valencia
    Foto: Joan Monfort / AP
  • Vardy-dobbel ga Leicester-gull

    Jamie Vardy (37) dunket inn de to første målene da Leicester slo Preston 3-0 og ble seriemester på nivå to i engelsk fotball.

    Tittelen var i boks få dager etter at klubben rykket opp til toppdivisjonen uten å spille selv.

    Med sine 97 poeng kan ingen ta igjen Leicester på tabelltoppen i mesterskapsserien. Ligamesterskapet kom åtte år etter at blåtrøyene sensasjonelt vant Premier League.

    Som i 2015/16-sesongen har Vardy hatt viktige bidrag på veien. Mandag tok 37-åringen seg opp i 18 seriemål.

    Bak Leicester er det fortsatt spenning om den siste direkte opprykksplassen. Både Leeds og Ipswich har 90 poeng, men sistnevnte har én kamp mindre spilt.

    Lagene som ender på tredje- til sjetteplass skal spille om den siste av de tre opprykksplassene. (NTB)

    Jamie Vardy jubler for scoring mot Preston North End
    Foto: Nick Potts / AP
  • Thorsby med praktfull heading i storseier

    I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari.

    Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari.

    Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet.

    Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor.

    Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0.

    Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia.

    Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.

    Morten Thorsby etter scoring mot Cagliari i Serie A
    Foto: Tano Pecoraro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal