Hopp til innhold

Ble kalt «bestemor» – Vålerenga-veteranen svarte med å feire slik

Rosenborg-keeper Rugile Rulyte slengte med leppa før toppkampen på Lerkendal. Det fikk hun svi for.

BESTEMOR-FEIRING: Elise Thorsnes kom med et stikk til Rosenborg-keeperen etter å ha avgjort kampen på straffe.

– Det var sinnssykt deilig. Jeg svarer på tiltalen hennes. Jeg er ikke noen bestemor, kroppen min er som en 25-åring, sier en enormt giret Elise Thorsnes etter å ha blitt matchvinner på Lerkendal stadion.

Det var duket for toppkamp i Toppserien i Trondheims storstue lørdag ettermiddag. Vålerenga og Trondheim stod begge med 30 poeng før det viktige oppgjøret, og allerede før kampen var temperaturen høy.

Thorsnes scorer

BESTEMT: Elise Thorsnes var iskald fra straffemerket på Lerkendal.

Foto: NTB

Drittslenging på TikTok

I en video publisert på Rosenborgs TikTok-kanal kaller nemlig RBK-keeper Rugile Rulyte den 35 år gamle Vålerenga-veteranen Elise Thorsnes for «en bestemor».

Det skulle hun angre på.

For på stillingen 1–1 får Vålerenga straffe, og da er det nettopp Thorsnes som går frem til straffemerket. Veteranen er iskald og sender ballen i hjørnet forbi Rulyte.

Thorsnes følger opp med en feiring Rosenborg-leiren trolig vil ha mareritt om i lang tid.

– Jeg hørte at keeperen til Rosenborg hadde kalt meg «bestemor» før kampen fordi jeg er 14 år eldre enn henne, så det er kjekt å høre fra ei som sikkert har sluppet inn like mange mål som jeg har scoret, så det var deilig å gi en liten gest til henne, sier Thorsnes og fortsetter:

– Det gir jo motivasjon og tenning før kamp med kommentarer som det, så jeg må bare takke henne for det, gliser Vålerenga-spilleren.

Skuffet Rosenborg-keeper

Rosenborg-keeperen på sin side var tydelig skuffet.

– Det er kjipt å slippe inn. Jeg er litt tafatt nå, forteller hun til NRK like etter kampslutt.

Etter å ha vært rimelig kjepphøy før kampen velger hun nå å moderere seg:

– Jeg har jo respekt for henne (Thorsnes) og resten av det laget, og hun har gjort det sjukt bra i Toppserien veldig lenge, sier Rulyte, som påpeker at også hun vil holde på «til hun er bestemor».

Rulyte

RESIGNERT: Rugile Rulyte måtte plukke to baller ut av eget nett.

Foto: NTB

Sævik i storform

Karina Sævik scoret kampens første mål. Scoringen kom like før pausen etter et lekkert gjennomspill fra Olaug Tvedten. Sævik lurer offsiden og sender ballen forbi hjemmelagets sisteskanse.

Ti minutter før slutt header Frøya Dorsin inn utligningen, til ellevill jubel hos hjemmefansen. Likevel holder ikke det til poeng, for i det 90. spilleminutt får Vålerenga og Thorsnes straffesparket som avgjør kampen.

Dermed ender det 2–1 på Lerkendal og Vålerenga er serieleder, men trønderne har på ingen måte gitt opp gullkampen.

– Dette betyr ingenting. Tre poeng bak betyr ingenting så tidlig i sesongen, sier Rulyte.

Sportsnyheter

Jostein Gundersen ligger nede etter skade

Reagerer kraftig på manglande regelverk: – Sjokkerande

Eliteserielege blei tatt fullstendig på senga av Noregs Fotballforbund (NFF) sin konklusjon som blei publisert laurdag.

Amalie Iuel utfordret Henriette Jæger til duell.

Iuel utfordra Jæger til duell: – Å tape mot Amalie er noko av det verste

Henriette Jæger blir sur av å tape, sjølv mot Amalie Iuel på trening. Det utnyttar trenarmamma Unn Merete for alt det er verd.

RBK-LSK

Supportertalsmann om VAR-markeringer: – Overrasket hvis Eliteserien blir ferdigspilt i år

Mandag møtes lederne i landets supporterklubber for å diskutere neste steg i kampen mot videodømming.

Siste nytt

 • Sarpsborg henter dansk angrepsspiller

  Danske Frederik Carstensen (22) har signert en kontrakt med Sarpsborg som strekker seg ut 2028-sesongen.

  Det bekrefter klubben på sine nettsider.

  – Jeg er en offensiv spiller som kan bekle de fleste offensive posisjoner. Jeg kommer med masse fart og er god i én-mot-én-situasjoner, så håper jeg å kunne bidra med scoringer og assist, sa dansken.

  Carstensen kommer fra Silkeborg, hvor han har spilt hele sin profesjonelle karriere. De siste sesongen har han vært på utlån til Fredericia.

  – Carstensen er en spiller med fart og intensitet i spillet sitt. Det er trøkk og poeng i ham, sier Sarpsborgs sportssjef Bjørge Øiestad.

  Sarpsborg fikk en tung start på sesongen, men etter at Christian Michelsen erstattet Stefan Billborn som hovedtrener, har østfoldingene kommet seg over nedrykksstreken. (©NTB)

  Sarpsborg-trener Christian Michelsen.
  Foto: NTB
 • Tennisstjernen Andy Murray legger opp etter OL

  Den 37 år gamle briten bekrefter selv at OL i Paris blir karrierens siste tennisturnering.

  – Å konkurrere for Storbritannia har vært de klart mest minnerike ukene i min karriere, skriver Murray på X.

  – Jeg er ekstremt stolt over å kunne gjøre det én siste gang, fortsetter han.

  Murray er en av de mest suksessrike tennisspillerne de siste 15 årene. Skotten tok OL-gull i både 2012 og 2016, i tillegg til at han har vunnet Wimbledon to ganger og US Open én gang.

  Karrierens siste turnering for 37-åringen begynner med 1. runde i herrenes OL-konkurranse lørdag eller søndag. OL-finalen på Roland Garros-banen i Paris spilles søndag 4. august.

  Murray har også planer om å delta i dobbelturneringen i Paris. Også den begynner til helgen, med OL-finale lørdag 3. august.

  Andy Murray på trening før OL i Paris
  Foto: Claudia Greco / Reuters
 • Snoop Dogg skal bære den olympiske ilden

  Den amerikanske rapperen Snoop Dogg er en av de utvalgte til å bære den olympiske ilden når den tar sine siste runder før Paris-lekenes åpningsseremoni.

  Han skal bære den gjennom gatene i Saint-Denis, den etnisk mangfoldige Paris-forstaden, som er hjemmet til Olympiastadion og vannsportsenteret. Det opplyste ordfører Mathieu Hanotin til AFP.

  Andre fakkelbærere i Saint-Denis fredag er den franske skuespillerinnen Laetitia Casta, den franske rapperen MC Solaar og den ukrainske tidligere stavhopperen Sergej Bubka.

  Den olympiske ilden har brukt to måneder på å krysse Frankrike. Fredag ​​morgen skal den bæres gjennom utøverlandsbyen som ligger på grensen mellom Saint-Denis og Saint-Ouen, før den tar turen videre til Olympiastadion og vannsportsenteret noen kilometer unna.

  Snoop Dogg ble født i Los Angeles, byen som skal arrangere de neste lekene i 2028.

  Fakkelstafetten er ikke rapperens eneste opptreden under lekene i 2024, da han også skal være OL-kommentator for den amerikanske TV-stasjonen NBC. (NTB)

  Snoop Dogg
  Foto: Charlie Neibergall / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal