NRK Meny
Normal

Trener mer i traileren enn ute: – Løfter perfeksjonisten enda et steg

ÖSTERSUND (NRK): Inne i denne traileren har Ole Einar Bjørndalen (41) jaktet på formen etter den ødelagte sommeren. Nå skal også VM-formen perfeksjoneres innendørs.

Ole Einar Bjørndalen og smøretraileren

VIKTIG: Ole Einar Bjørndalen snakket varmt om smøretraileren sin dagen etter verdenscupseieren.

Foto: Cornelius Poppe/Nils Christian Mangelrød / NTB scanpix/NRK

– Jeg hadde ikke hatt sjans til å være her jeg er i dag hvis jeg ikke hadde fått trent så effektivt. Alle timer og minutter jeg har fått trent har vært effektivt og det har jeg fått gjort i lastebilen, sier Bjørndalen.

- Flest økter inne

Dagen etter seieren som betydde enormt mye for Bjørndalen smilte han bredt da han gikk inn i traileren for å kjøre en ny treningsøkt - inne. For det her inne i årets nyinvestering han har tilbragt den store delen av jakten på formen.

Bjørndalen trailer

GODT FORNØYD: Bjørndalen var igjen i sentrum av rampelyset dagen etter hans verdenscupseier nummer 94 i skiskyting.

– Han har trent mange flere økter her inne enn han har gjort ute. Det er lettere å styre her og det er enklere ha kontroll på alt. Når han går her kan han styre alt med laktat og puls. Han kan også få jobbe med tilbakemeldinger på teknikk, sier landslagssjef Morten Aa Djupvik til NRK.

Innefra traileren, som står plassert utenfor en fotballstadion utenfor Östersund, høres lyden av rulleskimøllen som er i gang.

– Det er på en måte å løfte perfeksjonisten Ole Einar Bjørndalen enda et steg opp, sier Djupvik.

NRK møtte Ole Einar Bjørndalen, som viste oss bobilen sin og fortalte om sin tunge sommer.

VIDEO: Se Sportsrevy-reportasjen der Ole Einar Bjørndalen viser fram smøretraileren sin.

Rått kjør mot VM

Fortsatt mener veteranen at han kan bedre formen med ett minutt på den lengste skiskytterdistansen. Derfor må han kjøre et rått løp fremover for å løfte seg mot VM ettersom han har vært på etterskudd etter sommerplagene.

– Det er noen måneder jeg må hente opp igjen gjennom julen og frem mot VM. Jeg er ikke helt Sundby med min form og alder, men jeg kommer til å trene mye. Men 90-100 timer på en måned er tvilsomt, sier Bjørndalen og anslår at han kan kjøre opp mot 25 timer trening ukentlig fremover. Det betyr hans tøffeste opplegg.

Ole Einar Bjørndalen

TREKKER INN: Ole Einar Bjørndalen går inn i traileren for en ny treningsøkt i Östersund. Denne gangen etter hans første seier siden OL i Sotsji i 2014.

Og en stor del av den treningen kommer til å foregå inne i traileren, som skal kjøres rundt i Europa frem mot VM i Holmenkollen.

– Han kommer til å bruke bil-øktene på rulleskimølla mye fremover. Han har fått god erfaring med det. Da blir selvtilliten deretter. Når han ser at det fungerer så fortsetter han på samme måten, sier Djupvik, som tidligere var landslagstrener i langrenn.

Har bodd i bilen

Selv må Bjørndalen dra på smilebåndet når han skal forklare hvor mange dager han har tilbragt der siden han startet jakten på formen, etter sykdomsplagene i sommer.

– Jeg har nesten ikke lyst til å fortelle det. Jeg har reist rundt i den. Jeg har vært på noen samlinger, men ellers har jeg bodd i bobilen, sier Bjørndalen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kveld