NRK Meny
Normal

Bjørndalen reiser til Kina: – Jeg vil bidra

MINSK (NRK): Etter den viktige OL-sesongen reiser Ole Einar Bjørndalen østover for å lære kinesere å gå på ski.

Ole Einar Bjørndalen

SKIGLEDE: Kineserne satser tungt mot vinter-OL i Beijing i 2022, men Ole Einar Bjørndalens jobb blir ikke først og fremst å hjelpe kinesere mot OL-gull på hjemmebane. Han skal jobbe med å skape skiglede for bredden, sier han. Her er 43-åringen på trening i Hviterussland forrige uke.

Foto: Roy Kenneth S. Jacobsen / NRK

– Jeg skal fokusere på bredden og barna, og hjelpe dem slik at de kan leke seg på ski og ha det gøy, sier Bjørndalen til NRK.

Ifølge madshus.com, har Kina satt i gang et storstilt prosjekt for å få 300 (!) millioner kinesere på ski, og nå blir Ole Einar Bjørndalen en del av prosjektet gjennom sin skiprodusent.

– Madshus ønsker å bruke oss (utøvere på skimerket) som ambassadører og jeg har lyst til å bidra. Det er ganske mange kinesere som skal lære seg å gå på ski, men de har ikke så stor kunnskap om det, sier 43-åringen.

Han er altså engasjert gjennom skiprodusenten som nå ser mot det asiatiske markedet.

Ole Einar Bjørndalen med full kontroll på både puls og pust inne på standplass.

FULL KONTROLL: Skru opp lyden og hør hvordan Ole Einar Bjørndalen jobber med og kontrollerer pulsen under skyting på standplass.

OL i 2022

Beijing skal arrangere vinter-OL i 2022, og som NRK har fortalt tidligere, har de kontaktet Norges Skiforbund i håp om å få tak i norske trenere.

Men Bjørndalen har foreløpig ikke fått beskjed om å hjelpe de beste.

– Jeg har ikke hørt noe fra eliten. Dette handler om å skape skiglede for bredden, sier han.

Selv er Bjørndalen midt i forberedelsene til den viktige OL-sesongen der alt handler om mesterskapet i Pyeongchang i februar. Forrige uke fikk NRK et sjeldent innblikk i hans OL-forberedelser under et besøk i Hviterussland. Mandag kom Bjørndalen til Norge og nå reiser han videre til Sjusjøen hvor man faktisk allerede kan gå på ski.

– Kan bli flere turer

Selv om det foreløpig bare er planlagt én tur til Kina, utelukker ikke skiskytterkongen at det stopper der.

– Det blir spennende. Vi har laget litt videofilmer som de kan bruke å se på, og så får vi se hvordan jeg klarer å instruere dem, sier han med et smil.

– Det kan hende det blir flere turer, sier han.

Reportasje fra Sportsrevyen sendt 01.10.2017.

MINSK: Ole Einar Bjørndalen og hans hviterussiske kone Darja Domratsjeva har nettopp vært på en to uker lang treningssamling utenfor Minsk. NRK besøkte dem i forrige uke. Se hele saken her.

Siste nytt

 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Curling, finale
OL i Pyeongchang