NRK Meny
Normal

Bjørndalen om Kina-jobben: – Jeg ville bidra

MINSK (NRK): Etter den viktige OL-sesongen reiser Ole Einar Bjørndalen østover for å lære kinesere å gå på ski.

Ole Einar Bjørndalen

SKIGLEDE: Kineserne satser tungt mot vinter-OL i Beijing i 2022, men Ole Einar Bjørndalens jobb blir ikke først og fremst å hjelpe kinesere mot OL-gull på hjemmebane. Han skal jobbe med å skape skiglede for bredden, sier han. Her er 43-åringen på trening i Hviterussland forrige uke.

Foto: Roy Kenneth S. Jacobsen / NRK

– Jeg skal fokusere på bredden og barna, og hjelpe dem slik at de kan leke seg på ski og ha det gøy, sier Bjørndalen til NRK.

Ifølge madshus.com, har Kina satt i gang et storstilt prosjekt for å få 300 (!) millioner kinesere på ski, og nå blir Ole Einar Bjørndalen en del av prosjektet gjennom sin skiprodusent.

– Madshus ønsker å bruke oss (utøvere på skimerket) som ambassadører og jeg har lyst til å bidra. Det er ganske mange kinesere som skal lære seg å gå på ski, men de har ikke så stor kunnskap om det, sier 43-åringen.

Han er altså engasjert gjennom skiprodusenten som nå ser mot det asiatiske markedet.

Ole Einar Bjørndalen med full kontroll på både puls og pust inne på standplass.

FULL KONTROLL: Skru opp lyden og hør hvordan Ole Einar Bjørndalen jobber med og kontrollerer pulsen under skyting på standplass.

OL i 2022

Beijing skal arrangere vinter-OL i 2022, og som NRK har fortalt tidligere, har de kontaktet Norges Skiforbund i håp om å få tak i norske trenere.

Men Bjørndalen har foreløpig ikke fått beskjed om å hjelpe de beste.

– Jeg har ikke hørt noe fra eliten. Dette handler om å skape skiglede for bredden, sier han.

Selv er Bjørndalen midt i forberedelsene til den viktige OL-sesongen der alt handler om mesterskapet i Pyeongchang i februar. Forrige uke fikk NRK et sjeldent innblikk i hans OL-forberedelser under et besøk i Hviterussland. Mandag kom Bjørndalen til Norge og nå reiser han videre til Sjusjøen hvor man faktisk allerede kan gå på ski.

– Kan bli flere turer

Selv om det foreløpig bare er planlagt én tur til Kina, utelukker ikke skiskytterkongen at det stopper der.

– Det blir spennende. Vi har laget litt videofilmer som de kan bruke å se på, og så får vi se hvordan jeg klarer å instruere dem, sier han med et smil.

– Det kan hende det blir flere turer, sier han.

Reportasje fra Sportsrevyen sendt 01.10.2017.

MINSK: Ole Einar Bjørndalen og hans hviterussiske kone Darja Domratsjeva har nettopp vært på en to uker lang treningssamling utenfor Minsk. NRK besøkte dem i forrige uke. Se hele saken her.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal