Tredelt svømmesølv da Phelps sviktet

Det ble på forhånd snakket om duellen mellom ungarske László Cseh og svømmelegenden Michael Phelps, men det var en annen som stakk av med gullet.

SWIMMING-OLY-2016-RIO

DELT ANDREPLASS: Michael Phelps nådde ikke helt opp, men endte til slutt på andreplass. Det gjorde også László Cseh og Chad Guy Bertrand Le Clos.

Foto: CHRISTOPHE SIMON / Afp

21 år gamle Joseph Schooling fra Singapore svømte inn til gull på mennenes 100 meter butterfly. Han åpnet klart best, og holdt unna for de store kanonene. Schooling kom i mål på tiden 50.39.

Dette var Singapores første OL-gull noensinne.

På forhånd var det knyttet store forventninger til finalen. Nærmest selvsagt var Michael Phelps favoritt, men ikke så stor som han har vært i enkelte av de andre svømmeøvelsene.

Phelps endte til slutt på andreplass sammen med både Cseh og Chad Guy Bertrand Le Clos. Trioen havnet 75 hundredeler bak Schooling.

Slo storfavoritten

Noen få minutter tidligere sviktet også en annen storfavoritt. Ungarske Katinka Hosszú hadde planer om å svømme inn til sitt fjerde OL-gull i Rio, men det ble med andreplassen også for henne.

27-åringen ledet hele veien, men på de siste meterne kom amerikanske Madeline Dirado og stjal gullet. Hun slo inn på tiden 2.05.99.

Hosszú endte til slutt seks hundredeler bak vinneren. Bronsen gikk til Hilary Caldwell fra Canada.

Ny verdensrekord til Ledecky

Ettersom Hosszú mislyktes, ser Amerikanske Katie Ledecky ut til å bli den beste kvinnelige utøveren under årets sommer-OL.

Hun var helt overlegen på 800 meter fri, og vant med nesten 12 sekunder. Jazz Carlin, som var nærmeste utfordrer, var nesten en lengde bak da amerikaneren var i mål.

Katie Ledecky svømte inn til ny verdensrekord på 800 meter fri

OVERLEGEN: Nærmeste konkurrent var knapt å se da Katie Ledecky svømte inn til ny verdensrekord på 800 meter fri.

Foto: TV 2 Sportskanalen

Tiden 8.04.79 er ny verdensrekord.

Gullet var Ledeckys fjerde så langt i OL. Hun har også et sølv fra en stafettøvelse.

Siste nytt

 • Medier: Rösler til Düsseldorf

  Tyske Uwe Rösler (51) overtar Fortuna Düsseldorf etter Friedhelm Funkel, skriver flere tyske medier.

  Funkel fikk sparken onsdag etter svake resultater. Fortuna ligger helt sist i 1. Bundesliga og har tre poeng opp til trygg plass.

  Tidligere har Rösler trent blant andre Lillestrøm, Viking, Molde, Wigan, Leeds, og sist svenske Malmö.

  – 51-åringen vil ha treneransvaret i lørdagens hjemmekamp mot Eintracht Frankfurt, skriver nyhetsbyrået AFP.

  Jo Inge Berget tilbake i Malmö FF
  Foto: Johan Nilsson/tt / NTB scanpix
 • Thiem senket verdensener Nadal

  Dominic Thiem storspilte og stoppet Rafael Nadal i kvartfinalen i Australian Open i tennis. Østerrikerens slo Nadal i tiebreak tre ganger og vant kampen med settsifrene 7-6 (7-3), 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (8-6). Thiem, som er rangert som verdens 5. beste tennisspiller, møter tyskeren Alexander Zverev i semifinalen. I den andre semifinalen møtes Novak Djokovic og Roger Federer. Det blir den 50. kampen mellom dem.

  Dominic Thiem slo Rafael Nadal ut av Australian Open
  Foto: David Gray / AFP
 • Bryant-helikopter traff fjellvegg

  Helikopteret som styrtet og tok livet av ni mennesker, inkludert Kobe Bryant i helgen, falt 600 meter i minuttet. Helikopteret fløy 700 meter over bakken da de mistet kontakten, og skal ha vært intakt frem til det traff en fjellvegg, melder CNN.

  Kobe Bryant
  Foto: Martin Rickett / Pa Photos

Sendeplan

Kl. Program Kanal