Totti tok til tårene da han fikk se familien etter avskjedskampen

Tårene trillet hos både fansen og lagkameratene da Francesco Totti (40) takket av etter 24 år i Roma. Hovedpersonen prøvde å holde maska, men brøt ut i strigråt da barna hans kom på banen.

Se Tottis rørende avskjed med Roma (Bilder med tillatelse fra Viasat Forball HD)

Totti fikk selvsagt sin fortjente hyllest etter avskjedskampen. (Bilder med tillatelse fra Viasat)

Laster innhold, vennligst vent..

I det 54. minutt ble Totti byttet inn mot Genoa, til lyden av stadionspeakeren som brølte «en siste gang!» for å hylle Roma-legenden. Selvsagt til vill jubel fra hjemmefansen, og ikke så mange tørre øyne. Det var Tottis kamp nummer 786 for Roma, og den siste.

Totti selv holdt maska til kampslutt, men det brast for ham da han fikk selskap av familien mens han gikk rundt på banen for å si farvel til Roma - klubben han har spilt for siden han var 16 år gammel.

Da gråt både han, lagkameratene og trolig flesteparten av de som var til stede.

Italy Soccer Serie A

Det ble rørende scener da Tottis familie kom inn på banen for å ta farvel med Roma sammen med han. Totti holder datteren Isabel. Eldstedatteren Chanel, kona Ilary og sønnen Cristian var selvsagt også til stede.

Foto: Alessandra Tarantino / AP

Avskjedskampen ble imidlertid kanskje ikke helt som Totti hadde håpet. Treneren ville nemlig gjøre alt i forsøket på å kapre andreplassen i Serie A og dermed sikre plass i mesterligaen - inkludert å benke en levende klubblegende i hans siste kamp for laget.

Men Totti var kommet på banen da hans elskede Roma sikret mesterligaplassen, og de kunne ikke ha gjort det mer spennende.

Det så nemlig lenge mørkt ut for Roma. Stillingen var 2-2 da det gjensto under ett minutt av ordinær spilletid, men da dukket Diego Perotti opp og dunket inn 3-2. Med det sikret han seieren Roma trengte.

– En Gud

SOCCER-ITALY-ROM-GEN/

TV-bildene viste flere gråtende fans på tribunen. Her er en av de.

Foto: STRINGER / Reuters

Det varmet nok uansett mer enn nok for Totti å se hyllesten fra fansen. Tribunene var fylt med Totti-plakater og bannere, og flere fans gråt da 40-åringen gikk rundt på banen og vinket til dem før kampen startet. Også da han ble byttet inn viste tv-bildene fans som tok til tårene.

Det sier litt om hva han har betydd.

Totti har spilt for Roma i hele 24 år. Han var bare 16 år gammel da han debuterte for klubben den 28. mars 1993. Han har blitt kåret til Årets italienske spiller i Serie A hele fem ganger, i 2000, 2001, 2003, 2004 og 2007.

Også for landslaget til Italia var han viktig. Totti var blant annet med på å ta VM-gull i 2006, og da det ble tap i EM-finalen i 2000 ble han kåret til banens beste.

Trenerveteranen Sven-Göran Eriksson, som ledet Roma i perioden 1984 til 1987, tror Tottis posisjon i klubben knapt kan overdrives.

– Totti er ikke en helt, han er Gud for Roma-fansen. Han har vært i klubben hele sitt liv, sier Svennis til italienske Omnisport.

Italy Soccer Serie A
Foto: Alessandra Tarantino / AP

La ut melding

Det har lenge blitt spekulert i om dette ville bli veteranenes siste sesong, men først denne uka åpnet han seg om fremtiden.

Italy Soccer Serie A

Totti har spilt med drakt nummer 10 for Roma, og fikk med seg denne etter avskjedskampen. Legg også merke til publikums plakater.

Foto: Alessandra Tarantino / AP

Det gjorde han ved å legge ut en hilsen til klubbens fans på sosiale medier.

«Roma – Genoa, søndag 28. mai 2017, blir siste gang jeg kan ta på meg Roma-drakten. Jeg kan ikke med få ord beskrive hvor mye disse fargene har betydd, betyr og alltid vil bety for meg», skrev han.

«Jeg føler at min kjærlighet til fotballen aldri vil forsvinne. Det er en lidenskap, min lidenskap. Den er så dyp at jeg ikke kan forestille meg ikke å gjøre det lenger. Aldri», fortsatte legenden.

Det er uklart hva Totti skal gjøre fremover, og om han eventuelt fortsetter spillerkarrieren et annet sted.

40-åringen står oppført med 250 scoringer for de vinrøde. Han stoppet på 58 landskamper og ni mål for Italia.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vonn planlegger comeback

  Den amerikanske alpinisten Lindsey Vonn vil trolig være tilbake i verdenscupen i januar etter kneskaden hun pådro seg for cirka én måned siden. Vonn kjørte ut på trening 19. november og fikk blant annet strukket et leddbånd.

  Lindsey Vonn
  Foto: Gabriele Facciotti / AP
 • Klare for Tour de Ski

  Martin Løwstrøm Nyenget og Anna Svendsen sikret seg friplass i Tour de Ski i helgen. Sammenlagtlederne etter åpningsrennene i Skandinavisk Cup er sikret Tour-billett, og de to sanket flest poeng. Den norske troppen offentliggjøres mot slutten av uka.

  Verdenscuprenn i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn