Hopp til innhold

Gråtkvalt Pochettino om Tottenham-sensasjonen: – De er alle helter

Tottenham-manager Mauricio Pochettino omfavnet spillerne sine én etter én før han takket dem for det mirakuløse comebacket mot Ajax.

Pochettino

DEN STØRSTE HELTEN: Tottenham-manager Mauricio Pochettino ga tremålsscorer Lucas Moura en lang og god klem etter oppvisningen i Amsterdam.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er fortsatt vanskelig å snakke. Følelsen er utrolig. Takk, fotball, sier Pochettino til BT Sport, ifølge BBC.

Fotball-Europa hadde knapt rukket å få tilbake pusten etter den sensasjonelle Liverpool-opphentingen mot Barcelona før det skulle smelle igjen.

Etter å ha tatt med seg 1-0 fra det første oppgjøret i London, slet nok den mest hardbarkede Tottenham-supporteren med å beholde troen da Ajax tok med seg en 2-0-ledelse til pause i Amsterdam.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino svarte med å kaste innpå spissen Fernando Llorente, og kampbildet skulle endre seg umiddelbart.

– Fantastiske

Det var imidlertid ikke høyreiste Llorente, men lynkjappe Moura som satte fyr på kampen.

Moura

AVGJORDE: Lucas Moura.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Først løp han seg fri og overlistet Ajax-keeper André Onana. Så, etter mye klabb og babb i feltet, straffet Moura hjemmelaget med en nådeløs avslutning nede i det venstre hjørnet.

Plutselig var finaleplassen helt åpen, og kampen bølget frem og tilbake.

Tottenham satset alt i jakten på vinnermålet, og offensiven ga Ajax flere overgangsmuligheter, hvor blant andre Ziyech fikk sjansen til å punktere kampen.

Så, da overtiden var i ferd med å renne ut, dukket Moura opp igjen og fullførte comebacket – og hat tricket.

– Det er et drama av dimensjoner, utbrøt Viasat-kommentator Lars Tjærnås da snuoperasjonen var et faktum.

Pochettino falt ned på knær og la ansiktet i gresset da dommeren blåste av kampen. Da han omfavnet spillerne, kom de første tårene.

Netherlands Soccer Champions League

I EKSTASE: Her har det akkurat gått opp for Mauricio Pochettino at Tottenham er klare for sin første mesterligafinale.

Foto: Martin Meissner / AP

– Spillerne mine er helter. Det siste året har jeg fortalt alle at denne gruppen er helter. I 2.-omgang var de fantastiske, sier Pochettino før gråten avbryter ham.

– Jeg må huske familien. Det er utrolig å belønne dem. Nå må vi være klare for den neste kampen (søndag) før vi forbereder oss til finalen, sier manageren.

Moura: – Utrolig

Der manageren og Tottenham-spillerne felte gledestårer, lå Ajax-spillerne utslått på gressteppet.

Askeladden har sjarmert fotballverdenen med storspill uke etter uke, og både Real Madrid og Juventus ble utklasset av de unge, eksplosive teknikerne.

Men så sa det altså stopp på verst tenkelige vis.

Netherlands Soccer Champions League

UTSLÅTT: Amsterdam og Ajax vil nok bruke lang tid på å komme over tapet for Tottenham.

Foto: Martin Meissner / AP

Hovedgrunnen heter Lucas Moura.

– Det er utrolig at fotball kan gi oss slike øyeblikk. Det er det beste som har skjedd i min karriere, sier Moura.

– Jeg er så stolt av meg selv og mine lagkamerater. Vi hadde troen på at det var mulig, og jeg synes vi fortjente dette. Dette er en gave fra gud, og jeg vil dele dette med min familie, lagkamerater og fansen, fortsetter brasilianeren.

Laster Twitter-innhold

Advarte i pausen

Ajax-manager Erik ten Hag forteller at han så gløden i Tottenham-spillerne selv på stillingen 2-0.

Derfor advarte han også spillerne mot å tro at kampen var over.

– Da Ziyech traff stolpen, ville det vært over og ut for Spurs. Men jeg kan ikke klandre noen. Vi har hatt en utrolig mesterliga-sesong og vokst mye som lag. Dette er vanskelig å ta innover seg, sier manageren.

Nå er altså Tottenham klare for sin aller første mesterligafinale.

Etter at spanske klubber har vunnet mesterligaen fem ganger på rad, blir det engelsk triumf i mesterligaen denne sesongen.

I Madrid 1. juni avgjøres det om Liverpool revansjerer fjorårets finaletap og vinner tittelen for første gang siden 2005, eller om Tottenham tar sin aller første triumf i verdens gjeveste klubbturnering.

På sidelinjen står to av verdens aller beste managere i Pochettino og Jürgen Klopp.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal