Gråtkvalt Pochettino om Tottenham-sensasjonen: – De er alle helter

Tottenham-manager Mauricio Pochettino omfavnet spillerne sine én etter én før han takket dem for det mirakuløse comebacket mot Ajax.

Pochettino

DEN STØRSTE HELTEN: Tottenham-manager Mauricio Pochettino ga tremålsscorer Lucas Moura en lang og god klem etter oppvisningen i Amsterdam.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er fortsatt vanskelig å snakke. Følelsen er utrolig. Takk, fotball, sier Pochettino til BT Sport, ifølge BBC.

Fotball-Europa hadde knapt rukket å få tilbake pusten etter den sensasjonelle Liverpool-opphentingen mot Barcelona før det skulle smelle igjen.

Etter å ha tatt med seg 1-0 fra det første oppgjøret i London, slet nok den mest hardbarkede Tottenham-supporteren med å beholde troen da Ajax tok med seg en 2-0-ledelse til pause i Amsterdam.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino svarte med å kaste innpå spissen Fernando Llorente, og kampbildet skulle endre seg umiddelbart.

– Fantastiske

Det var imidlertid ikke høyreiste Llorente, men lynkjappe Moura som satte fyr på kampen.

Moura

AVGJORDE: Lucas Moura.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Først løp han seg fri og overlistet Ajax-keeper André Onana. Så, etter mye klabb og babb i feltet, straffet Moura hjemmelaget med en nådeløs avslutning nede i det venstre hjørnet.

Plutselig var finaleplassen helt åpen, og kampen bølget frem og tilbake.

Tottenham satset alt i jakten på vinnermålet, og offensiven ga Ajax flere overgangsmuligheter, hvor blant andre Ziyech fikk sjansen til å punktere kampen.

Så, da overtiden var i ferd med å renne ut, dukket Moura opp igjen og fullførte comebacket – og hat tricket.

– Det er et drama av dimensjoner, utbrøt Viasat-kommentator Lars Tjærnås da snuoperasjonen var et faktum.

Pochettino falt ned på knær og la ansiktet i gresset da dommeren blåste av kampen. Da han omfavnet spillerne, kom de første tårene.

Netherlands Soccer Champions League

I EKSTASE: Her har det akkurat gått opp for Mauricio Pochettino at Tottenham er klare for sin første mesterligafinale.

Foto: Martin Meissner / AP

– Spillerne mine er helter. Det siste året har jeg fortalt alle at denne gruppen er helter. I 2.-omgang var de fantastiske, sier Pochettino før gråten avbryter ham.

– Jeg må huske familien. Det er utrolig å belønne dem. Nå må vi være klare for den neste kampen (søndag) før vi forbereder oss til finalen, sier manageren.

Moura: – Utrolig

Der manageren og Tottenham-spillerne felte gledestårer, lå Ajax-spillerne utslått på gressteppet.

Askeladden har sjarmert fotballverdenen med storspill uke etter uke, og både Real Madrid og Juventus ble utklasset av de unge, eksplosive teknikerne.

Men så sa det altså stopp på verst tenkelige vis.

Netherlands Soccer Champions League

UTSLÅTT: Amsterdam og Ajax vil nok bruke lang tid på å komme over tapet for Tottenham.

Foto: Martin Meissner / AP

Hovedgrunnen heter Lucas Moura.

– Det er utrolig at fotball kan gi oss slike øyeblikk. Det er det beste som har skjedd i min karriere, sier Moura.

– Jeg er så stolt av meg selv og mine lagkamerater. Vi hadde troen på at det var mulig, og jeg synes vi fortjente dette. Dette er en gave fra gud, og jeg vil dele dette med min familie, lagkamerater og fansen, fortsetter brasilianeren.

Laster Twitter-innhold

Advarte i pausen

Ajax-manager Erik ten Hag forteller at han så gløden i Tottenham-spillerne selv på stillingen 2-0.

Derfor advarte han også spillerne mot å tro at kampen var over.

– Da Ziyech traff stolpen, ville det vært over og ut for Spurs. Men jeg kan ikke klandre noen. Vi har hatt en utrolig mesterliga-sesong og vokst mye som lag. Dette er vanskelig å ta innover seg, sier manageren.

Nå er altså Tottenham klare for sin aller første mesterligafinale.

Etter at spanske klubber har vunnet mesterligaen fem ganger på rad, blir det engelsk triumf i mesterligaen denne sesongen.

I Madrid 1. juni avgjøres det om Liverpool revansjerer fjorårets finaletap og vinner tittelen for første gang siden 2005, eller om Tottenham tar sin aller første triumf i verdens gjeveste klubbturnering.

På sidelinjen står to av verdens aller beste managere i Pochettino og Jürgen Klopp.

Siste nytt

 • Verdensrekordholder mister VM

  Verdensrekordholderen på 1500-meter, Genzebe Dibaba (28) fra Etiopia, trekker seg fra VM i Doha. I en pressemelding hun har lagt ut på Instagram, forteller Dibaba at hun har fått diagnosen plantar fascitt, en fotskade som er relativt vanlig i friidrett. Den tidligere verdensmesteren har verdens nest beste tid på distansen i år.

 • Sa nei til Manchester City

  Bodø/Glimt sin Håkon Evjen skal ha takka nei til å spele for Manchester City. I staden valte han den nederlandske klubben AZ Alkmaar, skriv VG. – Eg er veldig nøgd med valet, sjølv om det var freistande med ein av verdas største klubbar, seier han til avisa. 19-åringen skreiv denne veka ein kontrakt på fire og eit halv år med AZ Alkmaar. Bodø/Glimt skal ha fått rundt 25 millionar kroner for Evjen.

  Bodø/Glimts Håkon Evjen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Atletico reddet poeng på overtid

  Juventus fikk en god start på årets mesterligasesong da de tok ledelsen 2–0 mot Atlético Madrid på bortebane, men hjemmelaget kom knallsterkt tilbake. Juan Cuadrado og Blaise Matuidi sørget en 2-0-ledelse til laget fra Torino, mens Stefan Savic reduserte til 2-1 20 minutter før full tid. På overtid sørget Hector Herrera for at det ble ett poeng til begge lagene i sesongdebuten. I den andre kampen i gruppen sørget Lokomotiv Moskva for en fin start på turneringen, da de slo Bayer Leverkusen 2–1 i Tyskland.

  X01622
  Foto: SUSANA VERA

Sendeplan

Kl. Program Kanal