Hopp til innhold

Enorm kollaps kostet norsk VM-gull: – Dårligste serien noensinne

Svenskene lider med Vetle Sjåstad Christiansen (31) etter totalsprekken, men fryder seg samtidig over den norske VM-kollapsen.

HdeqAUtrItY

SVENSK GULL: Sverige vant VM-gull på lørdagens stafett foran Norge og Frankrike.

Foto: NTB

Ankermann Vetle Sjåstad Christiansen kom inn alene på standplass hele ett minutt og to sekunder foran Sverige og Frankrike på siste skyting.

Så begynte marerittet for 31-åringen.

– Alt kan skje på siste skyting. Det var det dessverre jeg som måtte sette eksempelet for i dag. Det er jeg skuffet over. Det må jo ha vært den dårligste serien noensinne, sier Sjåstad Christiansen til NRK.

Knærne ristet og Geilo-løperen måtte ut i tre strafferunder.

– Klarere syndebukk får du ikke. Det var utrolig skuffende, men det som skjedde det skjedde, det var ingen vei tilbake når jeg først begynte å skjelven der, fortsetter Sjåstad Christiansen, som spurtet Norge inn til VM-sølv foran Frankrike.

– Alt kan skje i den idretten her, men dette er fryktelig når vi leder med så mye. Å få tre strafferunder der unner jeg han ikke. Det er fryktelig, sier Johannes Thingnes Bø til TV 2.

Samtidig skjøt svenske Sebastian Samuelsson feilfritt og dermed snøt svenskene Norge for gullet.

Lider med Christiansen

– Det er helt fantastisk, så klart. Det er en stor dag for hele vårt lag. Å vinne VM-gull på denne stafetten er helt utrolig, sier en stolt Samuelsson til NRK.

Ankermannen forteller at han fikk med seg at Sjåstad Christiansen bommet tre ganger allerede før han leverte sin perfekte ståendeserie og har medfølelse med rivalen.

– Jeg lider med ham, fordi jeg skjønner hvor tøft det er. Det er sånn det er med skiskyting, og det er det vi svensker har prøvd å forklare gjennom dette VM, sier Samuelsson.

Likevel legger verken Samuelsson eller lagkamerat Martin Ponsiluoma skjul på at det er deilig at det er nettopp Norge som snytes for VM-gull.

y4Bh7GHu1S8

SØLV: Vetle Sjåstad Christiansen blir trøstet av lagkameratene.

Foto: NTB

– Vi prater mye om Norge. At vi vil slå dem, og de er de beste. Å slå dem på den stafetten som gjelder aller mest, det er kult, sier Samuelsson.

– Ja, absolutt. Man kan ikke lyve å si noe annet. Det ble veldig spennende da han begynte å bomme. Da skjønte vi at vi hadde sjansen, og vi tok virkelig vare på den, sier Ponsiluoma til NRK.

Tatt av VM-nervene

Men det ble dramatisk allerede på første etappe.

Etter to ekstraskudd på liggende skyting på åpningsetappen unngikk Lægreid strafferunden på første skyting, men på stående ble 26-åringen tatt av nervene på VM-stadion i Nove Mesto foran 40.000 elektriske tilskuere.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer. Jeg føler at blinken har krympa at jeg skyter på liggende blinker og da blir man litt defensiv når jeg begynner å bomme, sier Lægreid til NRK.

– Det er litt ekstra press med at det er VM og ikke en vanlig stafett. Jeg takla ikke det i dag åpenbart, fortsetter han.

Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen

Bjørndalen avslørar: – Nekta å dele rom med Thingnes Bø

Etter tre bom på ekstraskuddene på stående måtte Lægreid ut i strafferunden.

– At Norges beste skytter må i strafferunden på første etappe er en liten sensasjon, utbrøt NRKs kommentator Jann Post.

Dermed åpnet VM-stafetten seg og Norge vekslet noe uventet på niendeplass, 44 sekunder bak ledene Estland, vertsnasjon Tsjekkia og Kasakhstan etter første etappe.

Så vartet Tarjei Bø vartet opp med en monsteretappe og gikk Norge tilbake i gullkampen på andre etappe.

– Annet utgangspunkt enn det jeg trodde

– Det var et litt annet utgangspunkt enn det jeg trodde før start, erkjenner Bø til NRK.

Bø unngikk strafferunden på både liggende og stående og hentet forspranget til konkurrentene, før han sendte lillebror Johannes Thingnes Bø ut i tet.

Les også Her forlater Tandrevold stadion – VM kan være over

Tandrevold

Thingnes Bø gikk en sterk etappe og sendte Sjåstad Christiansen ut på det som lenge så ut som en parademarsj.

– Man får litt vondt av ham. Jeg vet hvor vanskelig det var å finne den blinken på skive én med 40 000 tilskuere i ryggen. Jeg håpet at han klarte å nullstille. En runde hadde gått greit, sier Sturla Holm Lægreid til NRK.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal